ελληνική μουσική
    656 online   ·  210.830 μέλη

    Συναυλία Δημήτρη Μπάση με Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

    anastantas
    19.04.2004, 22:56
    Ο Δημήτρης Μπάσης πραγματοποιεί μια συναυλία πρότυπο σε αποκλειστική συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης στο Δημοτικό Θέατρο του νησιού.

    Πρόκειται για μια μουσική διαδρομή στην ελληνική μουσική από την Βυζαντινή μέχρι το Νεώτερο Έντεχνο Τραγούδι. Το πρόγραμμα διάρκειας δύο ωρών περίπου, θα βασίζεται σε ένα σύνολο κάποιων χαρακτηριστικών «μουσικών στολιδιών» της εξέλιξης του ελληνικού «μουσικού τοπίου», που θα ξεκινά με την Βυζαντινή Μουσική, θα συνεχίζει με την Παραδοσιακή (Δημοτική) Μουσική, θα κάνει μια στάση στο Σμυρνέικο - Ρεμπέτικο Τραγούδι και θα καταλήγει στο Κλασικό αλλά και Νεώτερο Έντεχνο.

    Πρόκειται για μια παράσταση που δε βασίζεται στα καθιερωμένα standards κι απευθύνεται σε ένα κοινό που επιθυμεί να δει πως μπορούν να συνεργαστούν με επιτυχία ένας καταξιωμένος και δημοφιλής καλλιτέχνης όπως ο Δημήτρης Μπάσης, με τόσο νέους, αλλά και τόσο ταλαντούχους μαθητές - μουσικούς ενός Δημόσιου Μουσικού Σχολείου (Γυμνασίου & Λυκείου) που λειτουργεί σε ένα ακριτικό νησί της Ελλάδας όπως η Μυτιλήνη. Επίσης στόχος αυτής της συναυλίας είναι να αναδειχθούν νέα ταλέντα στο χώρο της μουσικής.

    Σ' αυτή τη μουσική παράσταση θα συμμετέχουν τρεις ορχήστρες και χορωδία. Πρόκειται για την Παραδοσιακή Ορχήστρα των μαθητών, την Ρεμπέτικη (Σμυρνέικη) Ορχήστρα των καθηγητών και την πολυβραβευμένη Σύγχρονη Ορχήστρα των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης. Συνολικά θα «παρελάσουν» από την σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης περίπου πενήντα μαθητές και καθηγητές.

    Την εκδήλωση υποστηρίζουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου, o Δήμος Μυτιλήνης, το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.