ελληνική μουσική
    868 online   ·  210.851 μέλη

    Η παρτιτούρα και το μπουζούκι.

    ARCHONTAS
    26.05.2007, 05:15
    Θυμάμαι σε κάποια από τις παλιές καλές ελληνικές ταινίες το Νίκο Ρίζο να υποδύεται τον μαέστρο-μπουζουξή και στήν ερώτηση αν γνωρίζει από παρτιτούρα, απάντησε: ''δεν την γνωρίζω την κυρία".

    Θεωρώ ότι ακόμη και σήμερα η κυρία αυτή παραμένει άγνωστη σε πολλούς.....

    Μ' ενδιαφέρει να μάθω την γνώμη σας και ειδικά από ανθρώπους που ασχολούνται με τη διδασκαλία της τεχνικής του οργάνου (μπουζούκι), για το πόσο και σε ποιό βαθμό θα πρέπει να συνάπτει κάποιος σχέση με την κυρία αυτή και γιατί.

    Έχω συγκεκριμένη άποψη για το θέμα, την οποία και θα σας αναλύσω κάποια στιγμή αλλά επειδή κατά καιρούς έχω διαβάσει αξιόλογες απόψεις για διάφορα θέματα από την "παρέα" μας θα περιμένω πρώτα να μελετήσω τις δικές σας σκέψεις.

    Ευχαριστώ. Αρχοντάκης Γιώργος. archontas@freemail.gr
    KAKOFONIKS
    26.05.2007, 19:10
    Εγώ ξεκίνησα λάθος ξεκίνησα χωρίς να μάθω να διαβάζω παρτιτούρα, στην συνέχεια έμαθα ποτέ όμως δεν απέκτησα ιδιαίτερη σχέση με την "κυρία"!

    Παρ' όλα αυτά πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό ένας μουσικός να διαβάζει παρτιτούρα, κατά συνέπεια και ένας μπουζουξής για πολλούς και διάφορους λόγους.

    Όταν διαβάζεις παρτιτούρα δεν υπάρχει κάτι το οποίο μπορεί να σε εμποδίσει να το μάθεις ! Εκτός απο το ότι σε κάνει να εξελίσεσαι σαν μουσικός!

    Αυτά τα ολίγα!!!!