ελληνική μουσική
    806 online   ·  210.833 μέλη

    ΔΤ: Οι Τρίτες του Μαΐου

    jorge
    26.04.2004, 18:15
    ΓΙΟΥΛΗ ΤΣΙΡΟΥ
    Τις Τρίτες του Μαΐου
    τα Τραγούδια του Κόσμου πάνε στο ‘Χαμάμ’
    στις 4, 11, 18 & 25 Μαΐου

    Ένα πολύ ξεχωριστό πρόγραμμα ετοιμάζει η Γιούλη Τσίρου για να παρουσιάσει στο Χαμάμ τις Τρίτες του Μαΐου, αποκαλύπτοντας ένα προφίλ αρκετά διαφορετικό από αυτό που την έχουμε συνηθίσει. Ήδη με την πρόσφατη δισκογραφική της δουλειά, με τίτλο «Στα παζάρια του κόσμου», φάνηκε η διάθεσή της για ένα ρεπερτόριο ‘πολυεθνικό’. Τα τραγούδια του άλμπουμ, που θα αποτελέσουν και τον κορμό του προγράμματος που θα παρουσιάσει στο Χαμάμ, είναι τραγούδια παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπα, από διάφορες χώρες του κόσμου. Τραγούδια ναπολιτάνικα, πορτογαλέζικα, τσιγγάνικα, εβραϊκά, κουρδικά, ρωσικά, μεξικάνικα, που ‘ντύθηκαν’ με τους ελληνικούς στίχους του Ξενοφώντα Μπρουντζάκη χωρίς να χάσουν την ταυτότητά τους.

    Εκτός όμως από αυτά, στο πρόγραμμά της η Γιούλη Τσίρου θα παρουσιάσει γνωστά ελληνικά τραγούδια με… άγνωστες πτυχές. Τραγούδια γραμμένα από έλληνες δημιουργούς που ταξίδεψαν στον κόσμο και έγιναν γνωστά στο εξωτερικό, τις περισσότερες φορές με ξένο στίχο, τραγουδισμένα από σπουδαίους ερμηνευτές σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Πολλά από αυτά, συγκεντρώθηκαν και κυκλοφόρησαν πρόσφατα σε μία συλλογή που έκανε αίσθηση, με τίτλο «Greek Lounge». Για παράδειγμα θα την ακούσετε να ερμηνεύει τραγούδια των: Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Μίμη Πλέσσα, Νίκου Ρουμπάνη και άλλων, στα γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά και γερμανικά.

    Η Γιούλη Τσίρου ερμηνεύει με θεατρικότητα και πάθος, κρατώντας την ιδιαίτερη αίσθηση του κάθε τραγουδιού και ελευθερώνοντας τα συναισθήματα. Στο μουσικό αυτό ταξίδι την συνοδεύουν οι μουσικοί: Δημήτρης Λίβανος (μπουζούκι, λάφτα), Σωτήρης Μαργώνης (βιολί), Παναγιώτης Παπαγεωργίου (πιάνο, ακορντεόν), Γιάννης Παπαγιαννόπουλος (μπάσο, κιθάρα) και ο Χάρης Ντατσής (τραγούδι, μπαγλαμαδάκι, κιθάρα, κρουστά).

    Ώρα έναρξης: 10:30μμ
    Τιμή εισόδου με ποτό στο μπαρ: 15€/ φιάλη ουίσκι (για 4 άτομα) από 90€/ μπουκάλι κρασί (για 2 άτομα) από 45€


    Χαμάμ – Δημοφώντος 97, ¶νω Πετράλωνα τηλ. 210-3421212