ελληνική μουσική
    748 online   ·  210.851 μέλη

    3ο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης

    vouliakis
    02.06.2007, 12:48
    Τηλεοπτικό ραντεβού μέσω των τηλεοπτικών συχνοτήτων της ΕΡΤ, αλλά και «ζωντανό» για τους μουσικόφιλους της Θεσσαλονίκης στο κλειστό γήπεδο της Πυλαίας έδωσαν για τις 18 και 20 του ερχόμενου Οκτωβρίου οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης.

    Η τρίτη διοργάνωση του θεσμού ανακοινώθηκε την Πέμπτη επίσημα στη Θεσσαλονίκη από τους εκπροσώπους των διοργανωτών του (ΕΡΤ και ΔΕΘ) στη διάρκεια συνέντευξη τύπου που δόθηκε.

    «Δεν χρησιμοποιούμε το Φεστιβάλ ως 'πολιτιστικό άλλοθι' της κρατικής τηλεόρασης. Το Φεστιβάλ είναι κατά βάση τηλεοπτικό γεγονός και μουσικό βέβαια» δήλωνε ο διευθυντής προγράμματος της ΕΡΤ Τζώνυ Καλημέρης, ενώ ο πρόεδρος της ΔΕΘ Δημήτρης Μπακατσέλος τόνισε πως πρόκειται για «γεγονός συνδεδεμένο με τη σύγχρονη πολιτιστική ιστορία της πόλης, αλλά και τουριστικό και εκθεσιακό».

    Η εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ, στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου χαρακτήρισε τη διοργάνωση «βατήρα για το επόμενο βήμα των νέων μουσικών δημιουργών» και τις εκδηλώσεις του «δικαίωμα των ανθρώπων (ακροατών αλλά και δημιουργών) να ακούν καλό, 'καθαρό' ελληνικό τραγούδι».

    Ο προϋπολογισμός της φετινής διοργάνωσης κινείται στα ίδια επίπεδα με την περσινή (1.700.000 ευρώ, από τα οποία το ένα εκατομμύριο είναι της ΕΡΤ και οι 700.000 ευρώ της ΔΕΘ) χωρίς να προσδοκώνται κέρδη παρά μόνο μια μικρή ίσως αύξηση των εσόδων (πέρσι ήταν 560.000 ευρώ από εισιτήρια και διαφημίσεις). «Ο ισοσκελισμός αναμένεται μετά την πέμπτη ή έκτη διοργάνωση» ανέφεραν οι διοργανωτές.

    Το πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ Τραγουδιού περιλαμβάνει αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα (18 Οκτωβρίου) και τον Φίλιππο Πλιάτσικα (20 Οκτωβρίου) χωρίς προς το παρόν να έχουν «κλείσει» οι συμμετέχοντες σε αυτά καλλιτέχνες , ενώ για τις 19/10 προγραμματίζεται η διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Μουσική και ΜΜΕ» με τη συμμετοχή εκπροσώπων δισκογραφικών εταιρειών, καλλιτεχνών, δημοσιογράφων, κ.ά.

    Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφίων τραγουδιών (έχουν ήδη υποβληθεί περί τα 1.400) παρατείνεται για μία εβδομάδα και λήγει στις 15 Ιουνίου αντί για τις 8.