ελληνική μουσική
    718 online   ·  210.832 μέλη

    «Τσιτσάνης» στην Τεχνόπολη

    vouliakis
    07.06.2007, 13:29
    Μια μουσικη παράσταση αφιερωμένη στη ζωή και τη σταδιοδρομία του Βασίλη Τσιτσάνη παρουσιάζεται στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, 8 και 9 Ιουνίου



    Στη ζωή και τη σταδιοδρομία του Βασίλη Τσιτσάνη, από την παιδική του ηλικία στα Τρίκαλα του 1925 μέχρι τη δεκαετία του ΄80, είναι αφιερωμένη η ομώνυμη παράσταση που διοργανώνουν ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και το Μουσικό Τμήμα του Λυκείου των Ελληνίδων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικών Αναπαραστάσεων την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Ιουνίου 2007 στις 21.00 στους χώρους της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Στο πλαίσιο της παράστασης ζωντανεύουν και ορισμένα από τα κορυφαία κοινωνικό-ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν τα τραγούδια του Τσιτσάνη στη διαδρομή όλων αυτών των δεκαετιών.

    Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Μιχάλη Κλαπάκη. Τα τραγούδια του εμβληματικού αυτού λαϊκού βάρδου ερμηνεύονται από τον Γιώργο Ξηντάρη και την Κατερίνα Τσιρίδου, με τη συνοδεία ζωντανής λαϊκής ορχήστρας με μπουζούκι, μπαγλαμά, κιθάρα, ακορντεόν, βιολί και κλαρίνο σε διάταξη λαϊκού πάλκου, ομάδας κρουστών του Λυκείου των Ελληνίδων, καθώς και μικρής ορχήστρας Jazz, με σαξόφωνο, τρομπέτα, μπάσο και πιάνο.

    Βασική είναι η συμμετοχή των χορωδιών του Μουσικού Τμήματος του Λυκείου των Ελληνίδων, υπό τη διεύθυνση του Κώστα Καραμάνου. Η Χορωδία Νέων, η Γυναικεία και η Παιδική Χορωδία, αλλά και η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής, με τη διδασκαλία της Βιβής Κανελλάτου, ερμηνεύουν τραγούδια του Τσιτσάνη στην εντυπωσιακή σκηνή του βιομηχανικού χώρου της Τεχνόπολης. Εκεί πρόκειται να στηθεί και ένας τεράστιος μπερντές Θεάτρου Σκιών στον οποίο θα εμφανίζονται οι φιγούρες του Βασίλη Τσιτσάνη και των θρυλικών συνεργατών του: του Στράτου, του Παπαϊωάννου, της Μαρίκας Νίνου, κ.ά. Τις φιγούρες πίσω από τον μπερντέ θα κινεί ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης Ηλίας Καρελλάς, ενώ της σύνδεση με το πάλκο-σκηνή έχει αναλάβει ο ηθοποιός Γιάννης Ζουγανέλης, στο ρόλο ενός ζωντανού Καραγκιόζη, «κονφερανσιέ» και αφηγητή της ιστορίας. Η «Μεταπολίτευση» εμφανίζεται και αυτή προσωποποιημένη επί σκηνής, ερμηνευμένη από την Αιμιλία Βάλβη. Στην παράσταση συμμετέχουν και μικρές χορευτικές ομάδες που συμπληρώνουν και «δένουν» αυτό το εντυπωσιακό θεατρικό, εικαστικό και μουσικό σύνολο.

    Σκηνογραφική επιμέλεια: Γιάννης Μουρίκης

    Γενική είσοδος: 5 ευρω

    Χορηγοί Επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η ΕΡΤ.