ελληνική μουσική
    647 online   ·  210.831 μέλη

    Συναυλία της Αlbert band 21/6, στη Τεχνόπολη-Γκάζι

    albert
    21.06.2007, 13:00
    19:25-20:10. Latin, World beat, Jazz και νέα Rock-Blues τραγούδια. ALBERT BIΟ

    Ο Αλβέρτος Παναγιωτόπουλος , γνωστός Έλληνας drummer, έχει συμμετάσχει ωs μέλος πολλών Rock και Jazz συγκροτημάτων με γνωστούς Έλληνες και ξένους μουσικούς.
    Έχει επίσης συνεργαστεί ως session drummer με αρκετούς Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές: Γ. Σπανός, Γ.Χατζηνάσιος, M. Φραγκούλης, Β. Σαλέας, Λ. Παπαδόπουλος, Μ. Χατζηγιάννης, Α. Καλογιάννης, Πασχάλης, C-Real, Down Town κ.α.
    Έχει διδάξει ως καθηγητής τυμπάνων στη «Σχολή Μουσικής Πράξης» του Ν. Τουλιάτου, στο Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου, τώρα στη σχολή «Muse. gr» των Α. Λαδόπουλου και Β. Ρακόπουλου, ενώ εκπροσωπεί στην
    Ελλάδα τη μουσική σχολή της N.Υόρκης «The Collective». Ακόμα έχει παρουσιάσει αρκετά σεμινάρια για την τέχνη των τυμπάνων.
    'Εχει συγγράψει το βιβλίο «Oλοκληρωμένη μέθοδος για ντραμς», εκδ.Φ.Νάκας, το οποίο έχει μεταφραστεί και στα Αγγλικά. Επίσης διετέλεσε συνεργάτης του περιοδικού «Sound Maker».
    Είναι πτυχιούχος του Φυσικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών.


    VISIONARY WORLD REVIEW

    Το Μάιο του 2004 εξεδόθη το πρώτο προσωπικό του C.D. με τίτλο «Albert-Visionary World» σε παραγωγή της Muse.gr. Κυκλοφόρησε από την Libra music και τη Subways music. Πρόκειται για τη μουσική έκφραση ενός οράματος για έναν ειρηνικό, πολυφυλετικό κόσμο. Ως αποτέλεσμα, στις συνθέσεις αυτού του C.D. υπάρχουν πολλά στοιχεία από διαφορετικές μουσικές παραδόσεις (Aφρο-Αμερικανικές, Ελληνικές, Μεσογειακές, Βαλκανικές, Ανατολικές) με το ύφος των κομματιών να κινείται σε ποικίλα μουσικά στυλ (Rock, Latin, Jazz, Lounge beat). ΄Ολα αυτά σε ένα ομοιογενές και αρμονικό μουσικό αποτέλεσμα με εξαιρετικά φροντισμένο ήχο.
    Στην παραγωγή αυτή συμμετέχουν αρκετοί γνωστοί και αξιόλογοι μουσ-ικοί: Β. Ρακόπουλος, Α. Λαδόπουλος, Γ. Κιουρτσόγλου, Α. Ορφανός, Γ. Ζευγόλης, Γ. Γρηγορίου, Μ. Θεοδοσάκης - τραγούδι Μαριάνα Ευστρατίου κ.α.
    Το «Visionary World» απευθύνεται σε κάθε ακροατή που επιζητa ατμοσφαιρική μελωδική μουσική με δυνατό ρυθμό,αλλά και σε κάθε φιλόμουσο που έχει απαιτήσεις από τις εκτελέσεις των μουσικών και των ερμηνευτών.
    Στους πρώτους μήνες κυκλοφορίας του έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές σε έντυπα όπως Αθηνόραμα, Έψιλον, Έθνος, Ήχος & Εικόνα, Μουσικός τόνος κ.α.


    Περιοδικό Jazz και Τζαζ
    «…έχει τέτοια ευφράδεια, τέτοια ροή, τέτοια αφηγηματική συνέπεια, ένα σύνολο στοιχείων που τα συναντάμε μόνο στο αμερικάνικο mainstream»
    Περιοδικό Δίφωνο
    «….οι τζαζ διαθέσεις στρώνουν δρόμο σε μουσικές ατμόσφαιρες που δελεά-ζουν δεόντως»
    Περιοδικό Soundmaker
    «πρόκειται για το όραμα ενός πολυφυλετικού κόσμου που καταφέρνει να ζήσει αρμονικά παρά τις διαφορές του….»
    Περιοδικό Virgin Megastores
    «…μια παραγωγή με όμορφα κομμάτια και ωραίους ήχους»

    Στο τεύχος Σεπτεμβρίου 2004 του περιοδικού Διφώνου, περιέχεται στο C.D. το κομμάτι Τζιβαέρι/Immigrants. Στο τεύχος Μαρτίου 2005 του Διφώνου υπάρχει συνέντευξη του Αλβέρτου Παναγιωτόπουλου, όπως και στο περιοδικό Jazz και Τζαζ, τεύχος Απριλίου 2006.

    ‘Εχουν γίνει επίσης παρουσιάσεις με συνεντεύξεις και παίζεται σε αρκετούς ραδιοφωνικούς σταθμούς όπως: Κόσμος, Εν λευκώ, ΕΡΤ, Μελω-δία, 902, Rock fm, Profit κ.a.
    Το C.D. διατίθεται κεντρικά στa καταστήματα Metropolis και σε επιλεγμένα δισκοπωλεία.

    ALBERT BAND LIVES

    Οι live εμφανίσεις της Albert band με θέμα « Η αρμονία των κόσμων μέσα από τη μουσική» έχουν ξεκινήσει από το After Dark, Παράφωνο, Μπαράκι του Βασίλη, Μικρό Μουσικό Θέατρο, Πολυχώρος Άγκυρα, Olympic Marine-Λαύριο, Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού-Κορωπί Rodeo,Guru και σε όλη την Ελλάδα. Περιέχουν κομμάτια από τον πρώτο και τον δεύτερο δίσκο με τίτλo Albert-"Hyperfly", που κυκλοφόρησε το Μάιο του 2006, με World beat, Blues-Rock, Latin και Smooth Jazz μουσική και τραγούδια. Συμμετέχουν οι μουσικοί:
    Τραγούδι:Karen Solomon, Μαργαρίτα Ζαχαρίου
    Σαξόφωνο : Αντώνης Ντόντος
    Ηλεκτ. κιθάρα : Δημήτρης Σινογιάννης
    Πλήκτρα : Κώστας Τσιουλάκης
    Μπάσο: Άρης Αυγερινός
    Τύμπανα και τραγούδι : Αλβέρτος Παναγιωτόπουλος
    Η Albert band έχει συνεργασθεί με διάφορους καλλιτέχνες. Η τελευταία συνεργασία ήταν με τη Σωτηρία Λεονάρδου


    Tel: 6937 734344 , 210 7294173, e-mail:albertpan@fastmail.fm
    sites:www.albert.musicheaven.gr,www.cdbaby.com/cd/albert,www.Muse.gr
    www.cdbaby.com/cd/albert06, www.myspace.com/albertbands