ελληνική μουσική
    630 online   ·  210.848 μέλη

    Οι «Χαΐνηδες» στην Πλαζ Φρεαττύδας

    vouliakis
    09.07.2007, 13:12
    Με μία συναρπαστική μουσική βραδιά, που θα αναδύει Μεσογειακό ηχόχρωμα και άρωμα Κρητικής παράδοσης, το συγκρότημα των "Χαΐνηδων" ανοίγει τον κύκλο των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της Νομαρχίας Πειραιά.

    Στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού προγράμματος "Στη Νομαρχία Πειραιά οι Μούσες ταξιδεύουν καλοκαίρι", οι "Ξυπόλυτοι Πρίγκιπες" του ελληνικού πενταγράμμου, θα παρουσιάσουν στο πειραϊκό κοινό όλα τα αγαπημένα τους τραγούδια, εμπλουτισμένα με απρόσμενες επιλογές από ρεμπέτικα, παραδοσιακά και λαϊκά ακούσματα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Ιουλίου, στις 20:30, στην Πλαζ Φρεαττύδας.



    Από την Κρήτη ως τη Μικρά Ασία, στην Ανατολή και στα Βαλκάνια το μουσικό ταξίδι των "Χαΐνηδων" είναι γεμάτο στίχους για το νόημα της ζωής και την αξία της ατομικής και συλλογικής ελευθερίας.

    Όπως δήλωσε ο κ. Γιάννης Μίχας, μεταξύ άλλων, για την παρουσία των "Χαΐνηδων" στις εκδηλώσεις της Νομαρχίας Πειραιά, "οι "Χαΐνηδες"... ενώνουν με τις νότες τους, λαούς και παραδόσεις κι ανοίγουν με τους στίχους τους μια χαραμάδα φως. Βασικός τους άξονας είναι η αντιμετώπιση της μουσικής παράδοσης ως γόνιμο στοιχείο κάτι που αξίζει να απολαύσουμε ζωντανά και να χειροκροτήσουμε σε μία ιδιαίτερη μουσική βραδιά στη Φρεαττύδα".

    Σημειώνεται ότι από την Νομαρχία Πειραιά έχουν προγραμματιστεί συνολικά 27 εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, θεατρικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις, ειδικά μουσικά αφιερώματα, εικαστικές εκθέσεις. Οι περισσότερες εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στα νησιά, εκεί όπου χτυπά η καρδιά του καλοκαιριού.

    Μερικά από τα ονόματα που θα λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις είναι ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιάννης Κούτρας, η Σαβίνα Γιαννάτου, η Γλυκερία, o Παντελής Θαλασσινός, ο Κώστας Βουτσάς, ο Τάσος Χαλκιάς, ο Γιώργος Παρτσαλάκης, o Γιάννης Μόρτζος.

    Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις "στη Νομαρχία Πειραιά οι Μούσες ταξιδεύουν καλοκαίρι" είναι ελεύθερη για το κοινό.