ελληνική μουσική
    707 online   ·  210.832 μέλη

    Θέλω να μάθω & να αγοράσω ηλ. κιθάρα αλλα είμαι άσχετη, βοήθεια!

    feneli
    01.08.2007, 13:24
    Γεια σας!!! Ξέρω ότι το topic μου είναι παρόμοιο με κάποια άλλα που διάβασα αλλά έχω μπερδευτεί ΠΟΛΥ! Καταρχήν είμαι ΤΕΛΕΙΩΣ άσχετη με την μουσική, δεν ξέρω ΤΙΠΟΤΑ! Μου αρέσει πολύ η rock μουσική και η ηλ. κιθάρα. Θέλω να μάθω να παίζω τα αγαπημένα μου κομμάτια (πιστεύω πως δεν ζητάω πολλά). Μου είπαν ότι για να μάθω ηλ. κιθάρα πρέπει πρώτα να μάθω ακουστική (δεν έχω καταλάβει τι διαφορά έχει η ακουστική από την κλασική) αληθεύει; Επίσης δεν έχω την οικονομική άνεση για να κάνω κάποια μαθήματα σε ωδείο ή με κάποιον δάσκαλο οπότε ότι μάθω θα το μάθω μόνη μου. Μπορώ να διαθέσω 200Ε για να αγοράσω 1 ηλ. κιθάρα (μαζί με όλα τα απαραίτητα) αλλά δεν ξέρω από που να την αγοράσω από το internet ή από ένα μαγαζί, τι πρέπει να προσέξω; Είδα κάποια site που προτείνετε όπως: http://www.thomann.de/gr/harley_benton_hbstset_2_black.htm ή http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=1_11_1106&products_id=4694
    Τι να κάνω βοήθεια!!!!!!!!!!!! Έχω καμία ελπίδα ή να το ξεχάσω??? Βοηθήστε με σας παρακαλώ!!! Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!
    snider
    01.08.2007, 16:55
    Λοιπον αγαπητη νεφελη,αν θες να μαθεις κιθαρα και να παιζεις τα αγαπημενα σου κομματια πρεπει να αρχισεις απο ακουστικη κιθαρα για να αποκτησεις σωστη βαση.αν ομως εσυ θες ηλ. θα σου συνιστουσα να αγορασεις ηλ.κιθαρα απο το doremi(ομονοια).εχει καποια πολυ καλα πακετα ηλ.(b.c.rich)+ενισχυτη με 270 εως 300 ευρω.η ποιοτητα ειναι μετρια αλλα θας μπορεις να κανεις την δοθλεια σου.
    διευθ. Ιπποκρατους 33
    noizreduction
    01.08.2007, 17:10
    Αγαπητη feneli, εχω γυρισει αρκετα μαγαζια της Αθηνας. Παρολο που δεν μ'αρεσει να υποστηριζω καταστηματα του εξωτερικου, τιμες σαν του thomann δεν θα βρεις πουθενα στην Ελλαδα. Καθως και εξυπηρετηση. Και δενπ ροκειται για διαφημιση, οταν εκατομμυρια μουσικοι ψωνιζουν απο αυτο το site.

    Περα απο αυτο, για κιθαρες θα σε ενημερωσουν οι κιθαριστες.
    Panos72
    01.08.2007, 22:57
    Αγαπητή feneli κατ' αρχάς καλώς ήρθες. Κατά δεύτερον αν θες να (κουτσο)μάθεις ηλ. κιθάρα προχώρα ίσια, καλά πας. Τα περί ακουστικής είναι μύθος (ακόμα κι αν θες να ασχοληθείς σοβαρά με τη μουσική, {προσωπική άποψη}...). Είμαι κι εγώ ανίδεως και με λίγη βοήθεια τη γρατζουνάω και γουστάρω.
    Τρίτον... THOMANN... με κλειστά μάτια. ΤΙΜΕΣ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ. (παρεπιπτώντ
    Ελληνας που ζει στη Γερμανία το έχει το κατάστημα. Αγόρασα κι εγώ και συνεννοήθηκα σε άπτεστα ελληνικά (καθ' οτι στα Γερμανικα σκραπας).
    ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ κι οτι θες εδω είμαστε!

    noizreduction
    02.08.2007, 10:25
    Πανο, προφανως αναφερεσαι στον ( εκπληκτικο, τρομερο, απιστευτα εξυπηρετικο, κλπ ) Διαμαντοπουλο :). Προσφατα εφεραν και μια κοπελα, επειδη ο Διαμαντοπουλος εφυγε σε αδεια, ομως δεν εχουμε παραγγειλει τιποτα απο τοτε και ετσι δεν γνωριζω.
    Γενικα, εστω και εαν φαινεται διαφημιση, πολλοι "Ελληναραδες" μαγαζατορες θα επρεπε να αποκτησουν την εξυπηρετηση του thomann. Και δεν λεω για τιμες, διοτι κατλαβαινω πως ο Ελληνας εμπορος περιμενει τον 16χρονο για να βγαλει το 100% του κερδους της κιθαρας ( που καταντησαμε δηλαδη )
    JaNick
    02.08.2007, 11:32
    Harley Benton ακουστική πήρα απο τον thomann...Είναι λίγο δυσκολόπαικτη...Οι αποστάσεις απο τα τάστα δεν είναι αυτες που θα έπρεπε...Την δουλειά μου μου την κάνει...Τώρα δεν ξέρω αν η ηλεκτρική θα είναι καλύτερη...Αν είναι σαν τη δική μου το tappin θα είναι σχεδόν αδύντατο...Αλλα μόνο με 99€...Αυτό είναι χάρμα...Αν και θα προτημούσα το Behringer pack... Η Behringer μου φαίνεται πιο αξιόπιστη απο την Harley Benton...

    Και έγινε ύπαρξη με την πάροδο του πόνου η ανυπαρξία μου...

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : JaNick στις 02-08-2007 11:34 ]


    feneli
    04.08.2007, 13:27
    ok παίδες σας ευχαριστώ πολύ!!! Θα πάρω ηλ. κιθάρα και αν δω ότι δεν καταφέρνω τίποτα αλλά θέλω ακόμα να μάθω μπορεί να καταλήξω σε κανένα ωδείο ή με κανέναν καθηγητή στο σπίτι. Σας ευχαριστώ και πάλι!!!
    noizreduction
    04.08.2007, 21:24
    Σου προτεινω καθηγητη στο σπιτι, διοτι στα ωδεια η πολιτικη της διευθυνσης "καθυστερει" την εξελιξη του μαθητη.

    Μην αποφευγεις να ακουσεις και καμια Squier, που ειναι κιθαρες απο την Fender, χαμηλου προϋπολογισμου, με μετρια ηλεκτρικα και αξιοπρεπες σωμα. Στην περιπτωση που στο μελλον θα θελησεις κατι διαφορετικο για τον ηχο σου, μπορεις να αναβαθμισεις τα ηλτρκικα της και να την κρατησεις για αλλα 2 χρονια περιπου.

    Τελος, μην ξεχνας πως η κιθαρα σου θα χρειαστει και ενισχυση του ηχου. Δηλαδη εναν ενισχυτη. Επειδη εισαι στην αρχη, θα σου προτεινα να κοιταξεις τις μικρες λυσεις της behringer ή τους combo ενισχυτες της marshall ( που μισω θανασιμα για το τζιτζικι ηχο που βγαζουν... )
    CENTRAL
    29.11.2007, 10:49
    Νεφέλη γειά χαρά!

    Μιας και είμαστε στο ίδιο σημείο (στο μηδεν δηλαδή) να αναφέρω πως στο budget σου θα πρέπει να υπολογίσεις και την αγορά ενός ενισχυτή, μιας και οι ηλεκτρικές κιθάρες παράγουν τον ήχο τους με τη βοήθεια ενισχυτή...


    Φιλικά, Central.
    kithara-woman
    30.11.2007, 12:35
    Καλημέρα και από μένα.Φυσικά μπορείς να μάθεις,και μόνη ακόμα,όλοι μπορούν να μάθουν και ποτε δεν είναι αργά!Προσωπικά,ξεκίνησα από κλασική κιθάρα,μόνη,μετά πήγα ωδείο,πέρασα στην ακουστική και μετά στην ηλεκτρική,από φέτος που αγόρασα.Μπορείς και κατευθείαν να πας σε ηλεκτρική,ίσως σου φανεί λίγο βουνό,από άποψη αριστερού χεριού,πρέπει να μάθει να ''κρατάει'' σωστά στα τάστα,οι χορδές της ηλεκτρικής είναι πιο σκληρες και δεν βοηθάνε,μπορεί να ακουγονται τριξίματα.Δεν είναι τραβηγμένο αυτό που σου είπαν για την ακουστικη,από αυτη την άποψη.Το αριστερό χέρι είναι βασικό,το δεξί δεν είναι τόσο δύσκολο,για αρχάριο μιλάω.Υπάρχουν παρτιτούρες στο internet,υπάρχουν βιβλία,η ηλεκτρική κιθάρα παίζετε συνήθως με ταμπλατούρα,είναι πιο εύκολο,δεν χρειάζεται ούτε νότες να ξέρεις.Χρειάζεσαι και ενισχυτή.Δυο βιβλία για ηλεκτρική που μου ήρθαν στο μυαλό,του Μπαλταζάνη και του Τουρκογιώργη,αλλά σίγουρα υπάρχουν κι άλλα.Ο,τι χρειαστείς,εδώ μέσα υπάρχουν πολλοί κιθαρίστες να βοηθήσουν,στείλε μου και πμ αν σε κάτι μπορώ να βοηθήσω,θα χαρώ να το κάνω.Σε όποιο μαγαζί πας,στο κέντρο,ή ακόμα και στην περιοχή σου,αν υπάρχει,σίγουρα θα σε εξυπηρετήσουν,είναι καλύτερα να βλέπεις κάτι και να δοκιμάζεις πριν αγοράσεις.Το internet σε τετοιες αγορες...Δεν ξέρω.
    JULIOS
    30.11.2007, 13:54
    Η δική μου άποψη είναι αυτή:

    http://www.logothetismusic.gr/product.asp?prID=1528
    (για την κιθάρα.)

    http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=1_14_1401&products_id=4961
    (για τον ενισχυτή.)

    Πάντα με την λογική ότι είσαι αρχάρια και θες κάτι για να ξεκινήσεις.
    Οσο για το πως θα μάθεις κάλο θα ήταν να βρεις κανένα δάσκαλο.


    twr
    30.11.2007, 14:45
    Παράθεση:

    Το μέλος noizreduction στις 01-08-2007 στις 17:10 έγραψε...

    Παρολο που δεν μ'αρεσει να υποστηριζω καταστηματα του εξωτερικου, τιμες σαν του thomann δεν θα βρεις πουθενα στην Ελλαδα.


    Λάθος, λάθος, λάθος...

    Νεφέλη μην αγοράσεις τπτ απολύτως πριν το ψάξεις καλά!!
    Α πούμε ibanez, στον Τρίμη βρίσκεις πιο φθηνά από γερμανία...
    MusicMaker83
    30.11.2007, 21:53
    Καλησπέρα!

    Παιδιά, ξεχαστε το "αρχιζουμε με κλασσικη ή ακουστική για να πιασουμε μετα την ηλεκτρική". Μπορει και οι 3 να είναι κιθάρες αλλά όλες έχουν τα δικά τους μυστικά και τεχνική. 10 χρόνια κλασσική παίζω και ένα χρόνο γρατζουνάω την ηλεκτρική, μπορει η ταστιέρα να μου φαίνεται εύκολη αλλα στο δεξί με την πένα έχω προβλήματα ακόμα...

    Στο θέμα τώρα με 200 Ευρω είναι λίγο δυσκολο στο Ελλάντα να βρείς ακόμα και φτηνό πακετάκι=κιθάρα+ενισχυτής. Π.χ. μια φτηνίαρα stagg που μου χάρισαν για να αρχισω εγώ την είχαν αγοράσει 140!!! Μιλάμε η κιθάρα ήταν ανέκδοτο ηχητικά...
    Και παίζει ρόλο η κιθάρα να έχει σωστό ήχο(μιλάω για τονικότικα) για να αρχισει κάποιος που ξεκινάει να αναγνωρίζει και τις νότες.
    Αν ξέρεις απο αγορές στο internet καλό θα ήταν να επισκεφτείς τον thoman ή κάποιο απο αυτα τα "μαγαζιά".

    Είμαι υπέρ του καθηγητή γιατι σου εξηγεί πράγματα που ίσως δεν θα μπορεις να καταλάβεις. Αλλα αν δεν γίνεται βρες κανα βιβλιαράκι που να έχει απλά τραγούδια σε συνδιασμό με μια απλή τεχνική. Οσο για τα ωδεία, αν είσαι σωστός και πάνω απολα μελέτάς απο μόνος σου δεν σε σταματάει το ωδείο. Εσύ προχωράς το ωδείο, οχι αυτό εσένα


    Φιλικά
    delta66
    30.11.2007, 22:24
    Παράθεση:

    Το μέλος MusicMaker83 στις 30-11-2007 στις 21:53 έγραψε...

    Μπορει και οι 3 να είναι κιθάρες αλλά όλες έχουν τα δικά τους μυστικά και τεχνική. 10 χρόνια κλασσική παίζω και ένα χρόνο γρατζουνάω την ηλεκτρική, μπορει η ταστιέρα να μου φαίνεται εύκολη αλλα στο δεξί με την πένα έχω προβλήματα ακόμα...






    Ακριβως.
    Και εκτος αυτων, η σημαντηκοτερη διαφορα ειναι το ειδος της μουσικης που παιζει το καθε οργανο, για οποιον καταλαβε τι εννοω.
    MusicMaker83
    30.11.2007, 22:38
    Φίλε και Μέγα απαντητή των ερωτήσεων μου Δέλτα
    δεν είναι οτι διαφωνω σε αυτο που λες αλλα δεν ειναι στενά τα πλαίσια του οργάνου αλλα μερικές φορές στο μυαλό μας. Φυσικά δεν μπορείς να παίξεις μέταλ με κλασσική αλλά σίγουρα μπορείς να ροκάρεις, το έκανα εγω αρκετα χρόνια.
    Φυσικά και το ροκάρισμα σε γενικά πλαισια, χαχαχα
    Το κυριότερο είναι να γουστάρεις αυτο που κάνεις και να μην έχεις ταμπου στο πως θα χρησιμοποιήσεις το όργανο, Βλέπε Apocalyptica
    delta66
    30.11.2007, 23:01
    Παράθεση:

    Το μέλος MusicMaker83 στις 30-11-2007 στις 22:38 έγραψε...

    Φίλε και Μέγα απαντητή των ερωτήσεων μου Δέλτα
    δεν είναι οτι διαφωνω σε αυτο που λες αλλα δεν ειναι στενά τα πλαίσια του οργάνου αλλα μερικές φορές στο μυαλό μας. Φυσικά δεν μπορείς να παίξεις μέταλ με κλασσική αλλά σίγουρα μπορείς να ροκάρεις, το έκανα εγω αρκετα χρόνια.
    Φυσικά και το ροκάρισμα σε γενικά πλαισια, χαχαχα
    Το κυριότερο είναι να γουστάρεις αυτο που κάνεις και να μην έχεις ταμπου στο πως θα χρησιμοποιήσεις το όργανο, Βλέπε Apocalyptica


    Δεν με καταλαβες ποτε (τερζης).

    Λοιπον δεν ειπα οτι δεν μπορεις να ροκαρεις με κλασσικη.
    Να ροκαρεις μπορεις και με ηλεκτρικη σκουπα αμα θελεις

    Για να το κανω πιο λιανα (με καθυστερεις και θα αργησω στη δουλεια βρεϊιιιιιιιιι)
    Η μουσικη που μαθαινει ο καθενας στο καθε οργανο ειναι η μεγαλη διαφορα.
    Αν καποιος πχ μαθαινει κλασσικη μουσικη στη κλασσικη κιθαρα νομιζεις οτι θα ροκαρει αγοραζοντας και παιζοντας σε μια ηλεκτρικη?
    Ουτε with bullets.
    Ουτε ο Segovia.
    ή δωσε στον hendrix μαι κλασσικη κιθαρα και πεστου να παιξει τη "ρομαντζα", θα σου παιξει τη "βρωμαντζα".

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : αποφασισε τη μουσικη θελεις να παιξεις
    και μετα βλεπουμε τι κιθαρα θα παρουμε
    MusicMaker83
    30.11.2007, 23:22
    Ως παλιότερος τα είπες όλα ΤΕΛΟΣ





    Υ.Γ. Αυτο με τη βρωματζα έγραψε....
    MusicMaker83
    01.12.2007, 20:53
    Παράθεση:
    Το μέλος delta66 στις 30-11-2007 στις 23:01 έγραψε...

    Να ροκαρεις μπορεις και με ηλεκτρικη σκουπα αμα θελεις




    Τώρα τι θέλεις δηλαδη να σε ρωτήσω και για σκούπες?


    faltsoo
    02.12.2007, 09:34
    προσοχη μονο στις κινεζικες σκουπες...
    γιατι δεν εχουν γειωση .




    uranous88
    03.12.2007, 19:34
    Παράθεση:

    Το μέλος deathnick στις 02-08-2007 στις 12:22 έγραψε...

    Και εγω μια απο τα ιδια Feneli.Τελικα κατεληξα στην FENDER SQUIER BULLET STRAT BLACK.Εχω και μια ερωτηση προς ολους,γνωριζει κανεις κανενα καλο βιβλιο εκμαθησης για ηλεκτρικη κιθαρα?




    Το "Η ηλεκτρική κιθάρα και η τεχνική της" του Άκη Τουρκογιώτη είναι αρκετά καλό.