ελληνική μουσική
    775 online   ·  210.833 μέλη
    pzogr
    02.08.2007, 00:20
    Έχω δει από κοντά το clavinova cvp301 και μου φαίνεται ότι έχει αρκετά καλό ήχο πιάνου - αν και σε ένταση δεν μοιάζει καθόλου. Συγκεκριμένα εννοώ ότι μου ακούγεται ωραίο αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να καταλάβω τη διαφορά στον ήχο ενός καλού από ένα κακό πιάνο αφού δεν έχω ασχοληθεί με αυτό το όργανο μέχρι σήμερα. Μπορώ να πω όμως με βεβαιότητα ότι έχει τον καλύτερο ήχο ακκορντεόν από όσα digital pianos έχω ακούσει. Έτσι ως ακκορντεονίστας έλκομαι από το clavinova περισσότερο σε σχέση με τα άλλα και σκέφτομαι να το αγοράσω.
    Θα ήθελα όμως να ακούσω τη γνώμη κάποιου έμπειρου στο πιάνο για την ποιότητα του ήχου του cvp301 ώστε να αντιληφθώ ένα πιθανό λάθος μερικούς μήνες (και 2700 ευρώ) νωρίτερα...
    Επίσης ξέρει κανείς γιατί μπορεί να βρει το ίδιο μοντέλο στο εξωτερικό (Βέλγιο, Αγγλία, Γερμανία κτλ) σε εξοργιστικά χαμηλότερες τιμές από εδώ; (περίπου 700 ευρώ λιγότερα)
    noizreduction
    02.08.2007, 10:30
    Ας αρχισουμε αναποδα.
    Η εξηγηση για την διαφορα τιμης εχει να κανει με τον αντιπροσωπο. Στην Ελλαδα ο αντιπροσωπος της Yamaha ειναι ο Νακας. Μαντεψε λοιπον το λογο που ειναι τοσο ακριβα τα clavinova. Και εαν δεν καταλαβες, απλα επισκεψου ενα καταστημα Νακα και δες τις τιμες των προϊοντων του
    Τα clavinova ειναι η καλυτερη λυση μετα τα Kawai MP ( τα ακριβα μοντελα ) και σαν "κλαβιε", αλλα και σαν ηχος. Δεν ειναι τυχαιο που πολλοι μελετανε πανω σε clavinova. Βεβαια, και ας μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας, δεν ειναι πιανο. Δηλαδη οταν στο μελλον θα κατσεις σε ενα πραγματικο πιανο, θα δεις ποσο μεγαλη διαφορα εχει.
    Πριν προχωρησεις στην αγορα του Clavinova, σου προτεινω να επισκεφτεις τον Διαμαντοπουλο στην Σολωνος, ωστε να ακουσεις και τα Kawai ηλεκτρικα πιανα.
    yiannisyiannis
    02.08.2007, 11:58
    Εξαρτάται τι θέλεις να παίζεις pzogr. Αυτό που ρωτάς, έχει συζητηθεί αρκετές φορές. Αν στο forum κάνεις αναζήτηση με τη λέξη clavinova, θα συναντήσεις 22 πολύ ενδιαφέρουσες παλιότερες συζητήσεις.

    Topics (συζητήσεις) στο Forum (22)

    * Clavinova vs piano
    * πιάνο ή clavinova
    * Crash Test: Clavinova, Korg ή Roland;
    * Καταστημα για αγορα πιανου κανονικού ή clavinova
    * Clavinova clp-220M
    * clavinova για αρχη;
    * Αξιολόγηση cvp-301
    * Πιάνο ή αρμόνιο;
    * μηχανισμός πιάνων
    * Ψάχνω πιάνο τύπου ''anytime'' ...
    * Βοήθεια για παιξιμο-Επεξεργασια Παρτιτουρας στον Η/Υ
    * Software για midi
    * Βιβλια για πιανο
    * Βοήθεια! Finale ή Sibelius;
    * Αγορά stage piano
    * Προλαβαινει 35αρης να μαθει πιανο?
    * ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΠΙΑΝΟ ?
    * Digital piano Kawai
    * stage piano
    * Οι μουσικές σας σπουδές!
    * Ποιο καταστημα στην Αθηνα θεωρείτε το καλυτερο?
    * Πρώτα βήματα στο πιάνο