ελληνική μουσική
    790 online   ·  210.849 μέλη

    Θέλω τη γνώμη σας σαξοφωνίστες :P

    Mandingueiro
    06.08.2007, 12:55
    Είναι το πρώτο μου post στο φόρουμ οπότε καλώς σας βρήκα όλους :)

    Είμαι 19 χρονών, απο Θεσσαλνίκη και έχω τρελα με τα σαξόφωνα και την Jazz (και όλα τα συναφή) μουσική. Πρόσφατα αποφάσισα πως θέλω ν'αρχίσω σαξόφωνο. Βασικά με τρελαίνει ο ήχος τους. Δεν ξέρω τι να κάνω...μία φίλη μου είπε να γραφτώ στη φιλαρμονική που είναι και τζάμπα για να δω αν μου αρέσει (μην πληρώνω τζάμπα μαθήματα και σταματήσω μετά απο 1 χρόνο). Μετά εγώ σκέφτηκα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να το παρατήσω, βέβαια μεγάλες κουβέντες μη λέμε άλλα έχω τρελαθεί μ'αυτό το όργανο. Οπότε σκέφτηκα ή να πάω σε ωδείο ή να βρω δάσκαλο για ιδιαίτερα. Εσείς τί μου προτείνετε; Η τιμές περίπου ξέρετε σε ποια ύψη κυμαίνονται;
    Γέρνω λίγο προς το ωδείο γιατί θα κάνω και θεωρία στην ίδια τιμή (έτσι δεν είναι;).
    Πήγαινα κιθάρα 4 χρόνια παλιότερα σε ωδείο άλλα δεν θυμάμαι πολλά πράγματα απο θεωρία οπότε πρέπει να κάνω και θεωρία.

    Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω ως νέος λάτρης του σαξοφώνου;

    p.s. δεν έχω σαξόφωνο άλλα όταν χρειαστεί θα πάρω

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Mandingueiro στις 06-08-2007 12:55 ]


    joker13
    17.08.2007, 04:09
    Μπορείς να βρείς κάποιον να σου κάνει ιδιαίτερα μαθήματα. Για να αποφύγεις και εγγραφές κτλ και θα σου βγεί και πιο φτηνά.Και αν αποφασίσεις ότι θέλεις να συνεχίσεις, μπορείς τότε να γραφτείς σε ωδείο. Αν πας σε φιλαρμονική, μπορεί να σου δώσουν και όργανο (δεν ξέρω πώς λειτουργούνε εκεί) αλλά απ την άλλη θα είσαι δεσμευμένος να πηγαίνεις και σε πρόβες και να κάνεις άσχετα πράγματα. Στις φιλαρμονικές, αν δεν προσέξεις, χαλάει ο ήχος...Για τιμές, δεν έχω ιδέα..εξαρτάται από το ωδείο και από τον καθηγητή!

    Mandingueiro
    23.08.2007, 03:58
    Ευχαριστώ για την απάντηση :)
    Ξέρει κανείς μήπως ποια μοντέλα είναι καλά; Τί θα μου προτείνατε να αγοράσω. Πληροφορήθηκα πως ένα καλό (τενόρο) έχει πάνω απο 1500. Γενικά ποιο θα μου προτείνατε να αγοράσω;
    revekka
    23.08.2007, 14:16
    για αρχή μπορείς να πάρεις ένα jupıter που είναι μοντέλο της yamaha αλλά καλύτερα πρώτα να βρείς τον δάσκαλο, είτε σε ωδείο είτε σε ιδιαίτερα να το δεί κι αυτός. να ξέρεις πως μετά που θα το αγοράσεις θα κάνεις διάφορες αλλαγές πάνω, ελατηριάκια, τάπες κτλ. εγώ προσωπικά θα σε συμβούλευα να μην αρχίσεις σε φιλαρμονική γιατί εκεί δε θα ασχοληθεί κανείς με την τεχνική της αναπνοής και πολύ πιθανόν να συνηθίσεις να παίζεις πολύ δυνατά χωρίς ποιότητα στον ήχο. απ'ότι ξέρω στο σύγχρονο ωδείο θεσσαλονίκης υπάρχει σχολή Jazz, εκεί ήμουν κι εγώ πριν κάτι χρόνια δεν ξέρω ποιος διδάσκει τώρα εκεί όμως. επίσης οτιδήποτε άλλο εκτός απο την κλασσική μουσική δεν αναγνωρίζεται στην Ελλάδα επίσημα, το κάνεις για σένα.

    Σαν πουλί πως ζητάει η ψυχή / να πετάξει ως εκεί που ο ορίζοντας σβήνει / και καμιά φυλακή δε μπορεί να την κλείσει / δε χωράει η ψυχή σε καμιά φυλακή

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : revekka στις 24-08-2007 01:17 ]


    Mandingueiro
    23.08.2007, 18:03
    Το ότι δεν θα πάω σε φιλαρμονική είναι σίγουρο. ΆΛλοστε όπως είπες δεν ενδιαφέρομαι για κλασσική μουσική άλλα για τζαζ και όλα τα συναφή (αυτοσχεδιασμούς, nuJazz κλπ κλπ). Θέλω αποκλειστικά αυτό. Είδη έχω βρεί μια σχολή (modern music school) εδώ στην θεσσαλονίκη, μίλησα με τον δάσκαλο και μου είπε αυτό ακριβώς που είπα. Του είπα επίσης ότι θέλω να κάνω τενόρο, όχι άλτο και μου είπε τότε η τιμή ανεβαίνει λίγο ακόμα. Δηλαδή απο 1500 και πάνω. Είδα κάποια μοντέλα της yamaha με 1800ευρώ. Το μόνο κόλλημά μου είναι αυτό...ότι δηλαδη δεν είμαι 100% σίγουρος ότι θα μ'αρέσει και στα επόμενα 3 χρόνια και ίσως το σταματήσω (αν και δεν νομίζω) τότε θα 'χω δώσει τζάμπα λεφτά..
    revekka
    24.08.2007, 01:16
    μπορείς να πάρεις ένα μεταχειρισμένο για κάποιο χρονικό διάστημα, μέχρι να σιγουρευτείς. τα καθαρίζουν και τα αποστειρώνουν.
    anastasisk
    24.08.2007, 04:29
    Αν και δεν ειμαι σαξοφωνιστας αλλα ουτε και μουσικος,εχω να σου ευχηθω πραγματικα καλη τυχη και 2ον) η μουσικη ειναι απο τα λιγα θηλυκα που δεν μετανοιωνεις για τα λεφτα που εχεις δωσει.

    Συνεχισε να κανεις αυτο που νομιζεις εσυ σωστο αλλα και με τις συμβουλες των εμπειροτερων.
    Καλη δυναμη καρνταση !



    www.blogs.musicheaven.gr/anastasisk
    www.myblog.gr/anastasisk www.myspace.com/ry8m

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : anastasisk στις 24-08-2007 04:31 ]


    Waveside
    24.12.2007, 19:00
    Kαλησπερα και απο μενα!!!!
    Και εγω εδω και τρια χρονια μαγεμενος με το σαξοφωνο και την τζαζζ!Εγω προσωπικα παω σε Ωδειο και συγκεκριμενα στον Νακα στην Αθηνα. Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Στην τιμη συμπεριλαμβανετε και η θεωρια + το solfege. Oι τιμες του νακα ειναι λιγακι τσιμπημενες δηλαδη εμεις δινουμε γιρο στα 1000-1100 ευρα τον χρονο. Σου προτεινω να ξεκινησεις με alto και μετα να αποφασισεις. Αν μαθεις αλτο μετα μπορεις να τα παιξεις ολα ανετα. Απο tenoro ειναι δυσκολο να πας σε αλτο. Οτι θες εσυ! Οντως, το σαξοφωνο ειναι αλλη πορωση!!! Σου ευχομαι καλη αρχη και οτι απορια εχεις εδω ειμαστε εμεις!
    fritz91
    30.12.2007, 12:00
    Γειά σου αγαπητέ Mandingueiro,
    Εγώ, ως σαξοφονίστας και κλαρινετίστας, μέσα από τη Φιλαρμονική της Χαλκίδας,
    έμαθα(σύμφωνα με τον εαυτό μου)καλό σαξ. αλλά και κλαρινέτο!Σε ενημερώνω λοιπόν πως με 35Ε το μήνα κάνεις το μαθημά σου, αλλά και την θεωρία σου , στην ίδια τιμή.Σου προτείνω λοιπόν να αναφερφείς στην τοπική Φιλαρμονική.Και θα δείς όταν με το καλό αρχίσεις.ότι μέσα από τις εκδηλώσεις,αλλά και τις υπηρεσίες κάθε λίγο,εκτος από το ότι θα παίρνεις ένα συμβολικό κάθε φορά ποσό από τον δήμο,θα εξασκείσαι και στο σαξ.!!Σκέψου το...
    -Sadahzinia-
    31.12.2007, 16:56
    Και εγω πηγαινα χρονια σε φιλαρμονικη και στο προτεινω ανεπιφυλακτα! Δεν πληρωνουν βεβαια ολες οι φιλαρμονικες αλλα εκει θα παρεις καλες βασικες γνωσεις και θα εχεις και την ευκαιρια να ερθεις σε επαφη και με αλλα οργανα δωρεαν...και ισως να αλλαξεις την επιλογη σου...εγω ας πουμε μεσω φιλαρμονικης εμαθα 3 οργανα σε μικρο χρονικο διαστημα..

    today is the first day of the rest of your life...!!

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : -Sadahzinia- στις 31-12-2007 17:00 ]


    vero
    31.12.2007, 18:51
    Παράθεση:

    Το μέλος Waveside στις 24-12-2007 στις 19:00 έγραψε...

    Kαλησπερα και απο μενα!!!!
    Και εγω εδω και τρια χρονια μαγεμενος με το σαξοφωνο και την τζαζζ!Εγω προσωπικα παω σε Ωδειο και συγκεκριμενα στον Νακα στην Αθηνα. Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Στην τιμη συμπεριλαμβανετε και η θεωρια + το solfege. Oι τιμες του νακα ειναι λιγακι τσιμπημενες δηλαδη εμεις δινουμε γιρο στα 1000-1100 ευρα τον χρονο. Σου προτεινω να ξεκινησεις με alto και μετα να αποφασισεις. Αν μαθεις αλτο μετα μπορεις να τα παιξεις ολα ανετα. Απο tenoro ειναι δυσκολο να πας σε αλτο. Οτι θες εσυ! Οντως, το σαξοφωνο ειναι αλλη πορωση!!! Σου ευχομαι καλη αρχη και οτι απορια εχεις εδω ειμαστε εμεις!




    ξεχνα το ωδειο νακα ειναι πολυ ακριβως πηγα εγω και ζητησα μαθημα αρμονιασ μ και ζηταγε 160 ευρο το μηνα συν και το μαθημα του πιανου 100 και κατι ευρω( δεν θυμαμαι και πολυ καλα).... Αστο καλυτερα... τωρα δεν γνωριζω εαν οι καθηγητες ειναι καλυτεροι
    Mandingueiro
    04.12.2008, 02:38

    Να 'μαι ξανά λοιπόν. Μετά απο 1 και χρόνο είμαι κατα 99% σίγουρος ότι θέλω σαξόφωνο και αυτή τη φορά θα το πάρω.

     

    Έχω εντοπίσει 2 σχολές μέχρι στιγμής με Jazz μαθήματα, το σύγχρονο ωδείο θεσ/νίκης και το modern music school, δεν ξέρω ποιο είναι καλύτερης ποιότητας πάντως για το 1ο έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Θέλω φυσικά να κάνω και θεωρία/αρμονία.

    Γνωρίζει κανείς κάποιον καλό καθηγητή μήπως για ιδιαίτερα; Θα μου βγεί πιο ακριβά μήπως;

    Όσο για το σαξόφωνο, παραμένω στο tenoro και έχω βάλει στο μάτι αυτό. Καλό δεν έιναι για αρχάριο; Γενικά δεν θέλω να πάρω ένα φτηνό κακής ποιοτητας η μέτριας και να μη μπορώ να μάθω σωστά γιατί ξέρω ότι στην μουσική ειδικά αυτή η λογική είναι λάθος. Προτιμώ να δώσω περισσότερα λεφτά αφού θα το κρατήσω και να μάθω σωστά.


    takisax
    03.01.2009, 00:23

    θα σου συστήσω έναν εξαιρετικό σαξοφωνίστα για πραγματικό Jazz ήχο Λαδόπουλος Αντώνης    ladopoulos.eu  εκανα 2 χρ'ονια μαθήματα μαζί του το 95 εως το 97 και ταξίδευα απο μυτιλήνη για τα μαθήματα' θα μάθεις να ΄παραγεις καταπληκτικό ηχο νομίζω οτι διδάσκει και σε πάνεπιστήμιο στη θεσσαλονίκη αξίζει πολλα