ελληνική μουσική
    916 online   ·  210.851 μέλη

    μεταβαση απο μπουζουκι σε ηλεκτρικη

    puntix
    14.08.2007, 14:36
    καλημερα ασχολουμε με το μπουζουκι πανω απο 10 χρονια, τωρα στα γεραματα (24 ) εφαγα σκαλωμα με ηλεκτρικη για να διατυμπανιζω ροκακια με τον αδερφο μου παιζει πληκτρα τι ποσοστα επιτυχιας εχω θα ειναι ομαλη η μεταβαση η θα πεσω πανω σε βουνο?? εχει κανει κανεις το ιδιο?

    μηπως θα μπερδεψω τα μπουτια μου σκεφτομαι να διαθεσω μεχρι 400 ευρω για μια ibanez και ενα ενυσχιτη 15 w
    odis13
    15.08.2007, 10:14
    Καταρχάς θα πρότεινα να πάς σε κάποιο ωδείο και να παρακολουθήσεις μαθήματα,πιστεύω θα μάθεις να παίζεις πολύ πιο εύκολα από το να προσπαθείς με βιβλία μόνος σου.Βέβαια αν δεν έχεις χρόνο ή υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
    Μπορώ να πω ότι αφού παίζεις μπουζούκι, θα έχεις και κάποια προτερήματα.Πχ γνωρίζεις τη φιλοσοφία των εγχόρδων,πατάω τάστα και βγάζω νότες,όσο πιο κάτω πάω πιο ψηλές νότες κλπ,ξέρεις τι είναι κλίμακα, συγχορδία, είσαι εξοικοιωμένος με την πένα κλπ.Το ότι ξέρεις μπουζούκι μόνο να σε βοηθήσει μπορεί.
    Αν κατάλαβα καλά θες να παίζεις Hard Rock και τα λοιπά.Αφού σκέφτεσαι να δώσεις 400 ευρώ δε θα πρότεινα να πάρεις ibanez.Καλές είναι αλλά σε αυτά τα λεφτά υπάρχουν καλύτερες.Θα πρότεινα μια Cort.εχει πάρα πολλά μοντέλα στα 300-400 ευρώ και θα βρείς και κάτι να σου αρέσει.Και κατασκευαστικά/ ηχητικά είναι απο τις καλύτερες(αν οχι οι καλύτερες) στην κατηγορία αυτή.Ψαξε το site τους.Αν μου πεις απο που είσαι ίσως μπορώ να σου πώ και που να βρείς.
    Για ενισχυτή τα 15 watt είναι αρκετά.Μιλάμε πάντα για solid state ενισχυτή καθώς οι λαμπάτοι ξεφεύγουν χρηματικά.Υπάρχει ο marshall mg15 που είναι μια καλή λύση.εγώ μάλιστα πουλάω το δικό μου στα 130 ευρώ αν ενδιαφέρεσαι έχω βάλει αγγελία.Επίσης με 150-160 ευρώ είχα βρεί έναν 30άρη Ibanez X ο οποιός ήταν καλός ειδικά για hi gain Metal καταστάσεις.Οι Orange είναι επίσης πολύ ωραίοι με ιδιαίτερο ήχο, δε ξέρω αν είναι αυτό που θές ακριβώς.Τέλος υπάρχουν και κάποια ωραία μηχανηματάκια τις roland.

    delta66
    16.08.2007, 01:59
    Αστο καλυτερα, τα χερια σου μετα απο δεκα χρονια εχουνε παει αλλου (μουσικα)
    Εκτος κι αν κανεις την εκπληξη και μας προσφερεις ενα ακουσμα στη κιθαρα που δεν υπαρχει.
    Παντως οσους μπουζουκτσηδες ξερω που προσπαθησαν να το γυρισουν απετυχαν.
    Καλυ τυχη.
    Φιλικα Σπυρος.
    puntix
    16.08.2007, 15:14
    θα παραγγειλω απο τον θωμα μιας που τα μεταφορικα ειναι δωρεαν πανω απο 300 ευρω εξαλλου εχω ξαναπαγορασει ενα korg και ενα 300αρι απο εκει
    TarzaN151
    16.08.2007, 22:07
    [twra ginomai egw o xazos pou ksethauw topics apo persi :)]

    Magka.. min psaroneis.. tha einai paneukolo ama ksereis mpouzouki.. Egw meta apo 5 xronia arxisa Mpaso.. Kai dont worry... einai ola eukola :) [kana mathimataki xreiazomai omws gia ta slaps.. giati den eixe to mpouzouki slaps :)]

    Tespa.. auta apo emena.. kai min anusixeis.. mporeis na matheis ola ta organa xwris na duskoleuteis katholou ;) Good Luck
    Alkemist
    17.08.2007, 03:00
    Αμα ξέρεις μπουζούκι, μη φοβάσαι τίποτα. Μπορεί βέβαια να χρειάζεται να μάθεις κανούργια κόλπα στην κιθάρα, αλλά αφού έχεις τις γνώσεις και τουν αίσθηση του έγχορδου, προχώρα!!!
    puntix
    23.08.2007, 14:53
    ενταξει παιδια περιμενω τα πραγματα απο θωμα.. http://www.Thomann.de/gr/fender_squier_affinity_tele_mn_aw.htm
    και αυτο το λαμπατο μιας και εχω και το μπουζουκι πιστευω οτι θα με βολεψει αυτος που πηρα http://www.Thomann.de/gr/ibanez_valbee_gitarrencombo.htm , τι λετε και εσεις βρηκα και ενα σιτε με κλιμακες αλλα ειναι παρα πολλες ρε παιδια ποιες εινε οι βασικες εκτος απο Rock θα ηθελα να παιξω και κατι σε Blues - Jazz αυτοσχεδιασμο
    odis13
    23.08.2007, 16:55
    Πολύ καλή η κιθάρα που πήρες, δεν είναι και η πιο κατάλληλη για Hard Rock Metal αλλά για ροκ Blues Jazz είναι πάρα πολύ ωραία.Ειδικά αν αλλάξεις τους μαγνήτες με Dimarzio Twang King θα γίνει καταπληκτική.

    Για βιβλία από τα καλύτερα είναι αυτά του Musicians Institute.Το rhythm έχει όλες τις συγχορδίες και το Guitar soloing όλες(σχεδόν) τις κλίμακες και τα διάφορα patterns,από απλές ματζόρε κλίμακες μέχρι μιξολυδικές και άλλα.Να ξέρεις όμως ότι καθώς είναι απο αμερική είναι ακριβά και δυσεύρετα,και κάπως δύσκολα να τα μάθεις μόνος σου.Δηλαδή θα πρέπει να μελετάς πολύ πριν προχωράς κεφάλαιο.Ενα τέτοιο βιβλίο θα σου διδάξει πρώτα τα βασικά και μετά πιο εξειδικευμένες κλίμακες.
    puntix
    23.08.2007, 20:26
    δυστηχως δε γνωριζω τοσα αγγλικα , δε θα μπορεσω να το μεταφρασω..
    odis13
    23.08.2007, 22:39
    Δεν έχει και πάρα πολλά να μεταφράσεις.Πήγαινε σε κάποιο μαγαζί και ζήτα να στο δείξουν, αν υπάρχει, και ρώτα και για άλλα βιβλία.