ελληνική μουσική
    613 online   ·  210.826 μέλη

    «Μύθοι Γυναικών» με Φαραντούρη-Κονιόρδου

    vouliakis
    19.09.2007, 01:35


    Δύο κορυφαίες της τέχνης, η Μαρία Φαραντούρη και η Λυδία Κονιόρδου, συναντιούνται στη σκηνή με τους "Μύθους Γυναικών", το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007, (ώρα: 9 μ.μ.), στο θέατρο Παλλάς .

    Η πρώτη αποδίδοντας αριστουργηματικά έργα μεγάλων συνθετών που έχουν επίκεντρο τη Γυναίκα και η δεύτερη απαγγέλλοντας ποιήματα και αποσπάσματα κείμενων, επίσης μεγάλων δημιουργών.

    Μια διαδρομή από την αρχαία τραγωδία μέχρι σήμερα. Από την Σαπφώ μέχρι την σύγχρονη ανώνυμη γυναίκα. Τραγούδι και λόγος συναντιώνται στο πρόσωπο και το θρύλο της γυναίκας.

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα μεγάλων συνθετών (Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Θάνος Μικρούτσικος, Ελένη Καραΐνδρου κ.λ.π.) σε τραγούδια που σημάδεψαν την εποχή τους, όπως Περσεφόνη, Ωραία Ελένη, Φαίδρα, Γογγύλα, Ναυσικά, Καλυψώ, Κίρκη, Ρόζα κ.ά.

    Η ορχήστρα αποτελείται από έξι σπουδαίους σολίστες μουσικούς:
    Πιάνο: Ιρίνα Βαλεντίνοβα
    Πνευστά: Δημήτρης Τσάκας
    Τσέλο: Μαριλίζα Παπαδούρη
    Κόντρα μπάσο: Κώστας Κωνσταντίνου
    Κρουστά: Δημήτρης Μαρινάκης
    Μαντολίνο: Κωνσταντίνος Ζαριδάκης

    Πηγή: news.pathfinder.gr

    esta
    19.09.2007, 16:55
    Τί όμορφα που θα'ναι!!!Ζηλεύω!Λατρεύω τη Λυδία Κονιόρδου ως ηθοποιό και σκηνοθέτη και χαίρομαι ιδιαίτερα τώρα που θα δουλέψει στο θέατρο της πάτρας(άντε να δούμε καμιά παράσταση της προκοπής!!!)Συνάντηση που φαντάζομαι θα αφήσει πολλά στο κοινό...