ελληνική μουσική
    707 online   ·  210.832 μέλη

    Πρώτη δισκογραφική δουλειά: Μάνος Παπαδάκης / ¨Πότε Πικρός Πότε Γλυκός¨

    capodasto-
    09.10.2007, 13:14
    ΜΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

    Ο Μάνος Παπαδάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη. Από εκεί και τα πρώτα του μουσικά ιδιώματα. Ακολούθησε κλασικές σπουδές βιολιού και συμμετείχε στην ορχήστρα έγχορδων του Δήμου Ηρακλείου.
    Το 1994 δημιουργεί το μαθητικό συγκρότημα ΥΦΕΣΕΙΣ με το οποίο εμφανίζονται σε πολλές εκδηλώσεις σε μουσικές σκηνές και θέατρα της Κρήτης.
    Το 1999 εισάγεται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης.
    Το 2002 έρχεται η συνεργασία του με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο και επιλέγεται ως ένας από τους νέους βασικούς ερμηνευτές του. Ακολουθούν συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό με την ορχήστρα ¨ Παλίντονος Αρμονία¨. Ακολούθησαν και άλλες συνεργασίες όπως με τους: Κώστα Μακεδόνα, Μίλτο Πασχαλίδη, Μαρίζα Κωχ, Χαράλαμπο Γαργαρουνάκη, Γιάννη Γιοκαρίνη, Υπόγεια Ρεύματα, Μαρία Καναβάκη, Ζαχαρία Σπυριδάκη, Στέλιο Μπικάκη, Γιάννη Κασσωτάκη.
    Το 2007 κυκλοφορεί την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο
    ¨Πότε Πικρός Πότε Γλυκός¨ σε στίχους δικούς του αλλά και των Νίκου Καζαντζάκη, Λήδας Αναστασοπούλου, Στέλιου Μπικάκη, Κωστή Δημουλά. Η μουσική αυτή πρόταση του Μάνου Παπαδάκη με την κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού του δίσκου έρχεται να συνδυάσει τον σύγχρονο ήχο με παραδοσιακά ακούσματα μέσα σε μια διονυσιακή ατμόσφαιρα. Στο δίσκο αυτόν συμμετέχει με την ερμηνεία του ο Χαράλαμπος Γαργαρουνάκης στο τραγούδι ¨Προσφυγοπούλι¨ και ο Γιάννης Κασσωτάκης στο κομμάτι ¨Λύπη¨.


    ΓΙΑ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: ΕΔΩ