ελληνική μουσική
    691 online   ·  210.848 μέλη

    Μεταπτυχιακά προγράμματα μουσικοθεραπείας στην Ελλάδα

    francoise
    17.02.2008, 16:31
    φυσικα αγαπητα μελη του φορουμ εμεις "απ εξω" δεν θα λυσουμε το οποιο εσωτερικο προβλημα των μουσικοθεραπευτων...Αλλα επειδη η γιαγια μου ελεγε πως οπου υπαρχει καπνος υπαρχει κ φωτια...κι οτι αν ασχολουνται αρνητικα μαζι σου, τοτε εχεςι αξια.........μπηκα στο κοπο να ψαξω ολον αυτο το χαμο.....κ φυσικα ψαχνοντας, συγκεντρωνεις αντιφατικες ενιοτε πληροφοριες που οταν ομς τις σταχυολογεις...καπου καταληγεις.....
    Αυτη η Ψαλτοπουλου!!!Οταν την εχω δει σε τοσα συνεδρια, διαλεξεις κλπ, οταν διπλα της ειδα κι αλλους,αυτους που μ προτεινει ο συλογος...πως να μην κανω την συγκριση??? (ΔΕΝ ΣΑς ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ ΠΟΥ Ο ΣΥΛΛΟΓΟς ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥς ΜΕ ΒΑΡΒΑΤΟ ΝΤΟΚΤΟΡΑ????)
    Πως να μην συγκρινω τα βιντεο κ τις εισηγησεις της ψαλτοπ. κ των σπουδαστων της με αυτα των Παπανικολαου,αντωνακακη, τομπλερ, μπεμιχ κλπ???Οταν βλεπω σοβαρη δουλεια, αποτελεσμα, μια βαθια σχεση θεραπευτη κ θεραπευομενου....ειναι τεραστια η διαφορα με τις θεωριες κ τις γενικοτητες που λενε οι υπολοιποι....

    Για τον αντωνακακη...ειπα: πηρε το συστημα ορφ κ το ονομασε μουσικοθεραπεια κ στο βιντεο μας εδειξε αυτιστικα παιδια που ειχαν λεει "προκοψει" κι εκτελουσαν εντολες σε μουσικα συνολα!!!Ελεος!!!Λιγο διαβασμενος κι ελαχιστα μορφωμενος να ειναι καποιος δεν μπορει να καταπιει τετοιες ανακριβειες!!! Αλλα δυστυχως στη χωρα νας εισαι οτι δηλωσεις κι οταν απευθυνεσαι σε ενα ευρυ κοινο που δεν γνωριζει το αντικειμενο, πλασαρεις φυκια για μεταξωτες κορδελες!!!

    Ο τομπλερ στην κερκυρα, ξεπερασε τα ορια!!!! Εδειχνε βιντεο οπου φαινοταν μονο τα χερια παιδιων (!!!!!!!) ελεγε οτι συμπτωματα ηθελε κι ισχυριζοταν οτι μαζι του, ειχαν εξελικτικη πορεια....Αυτο, κατα τη γνωμη μου κεγεται "σας κοροιδευω μεσα στα μουτρα σας"!!!!! Να βαλω κι εγω τοτε τα παιδια μου κ τα ανηψια μου, χωρις προσψπο, να σας λεω οτι ειχαν παραλυση η οτι αλλο θελετε, να τα βιντεοσκοπω να παιζουν οτι ναναι κ μετα να παιζουν καλυτερα κ να σας πεισω οτι εκανα θεραπευτικη προσεγγιση..... Ελεος φιλοι μου!!!!! Ζουμε στην εποχη των αποδειξεων, δε γινεται να μας κοροιδευουν τοσο οικτρα!!!!!!

    Η παπανικολαου στο προσφατο σεμιναριο της (δεν πηγα φυσικα αλλα εμαθα) τους ζαλισε ολους στο μπλα μπλα (θυμηθειτε την αντιστοιχη διαφημξση) κ ρωταω...ποιος ο στοχος αντιστοιχων σεμιναριων αν δεν εχουν κατι να δειξουν ουσιαστικο???? Τα γενικα μπλα μπλα τα βρισκεις οπουδηποτε....

    Ειδα κ μια ξενη ξερακιανη στο συνεδριο....εμαθα οτι την λενε Μπεμιχ, ειναι γερμανιδα με αταραχο ψυχρο υφος....οταν την κουβεντιασα...ακρη δεν εβγαλα...εθετα σαφεις ερωτησεις κι απαντουσε...αλλα λογια ν αγαπιομαστε...ουτε στα ελληνικα ουτε στα αγγλικα συννενοηθηκαμε....κι οταν ειδα κι οτι εδειξε στη κερκυρα....αλλη φρικη!!!!! Ενα βιντεο απο μακρυα μιας ομαδας παιδιων απο μια εταιρεια που δουλευει,,,οτι τους εκανε λεει καλλιεργεια με τη μουσικη...ουτε κ εβγαζες ακρη απο τα κομπιασματα,,,αλλα ουτε κι εικονα εδειχνε τιποτα...εβλεπες εναν ανθρωπο που εωαχνε τροπους να δειξει οτι εχει καποια αξια,,,αλλα καθολου καλα δεν τα κατεφερε...γι αυτο κ μετα διαφημιζε οτι ειναι αντιπροεδρος του περιφημου συλλογου, ως τελευταια προσπαθεια να σψσει το κυρος της.....

    Τι να πω...ειναι τοσα πολλα!!!τοσα χρονια αναζητησης για να βρω τι????ανθρωπους χωρις εμπευση κ χωρις καταρτιση τετοια ωστε να κανουν το λειτουργημα του θεραπευτη.......γι αυτο αυτη η περιφημη Ψαλτοπ. ξεχωριζει σα τη μυγα μες το γαλα...κ προφανς, λεω τωρα, πανε να την "φανε" γιατι ουτε χρονικα, ουτε σε επιπεδο γνωσεων κι εμπειριας μπορουν να την φτασουν οι απκαλουμενοι "συναδελφοι της"??????? Σιγουρα με τον καιρο θαρθουν κι αλλοι με καποιο ντοκτορα αποκλειστικα στη μουσικοθεραπεια.....Ως τοτε...οσα δεν φτανει η αλεπου τα λεει κρεμασταρια...κατι τετοιο μου μυριζεται....καλη αναζητηση ποιπον!!!!!

    Ειναι κι αλλα φιλοι μου...θα προσπαθησω να σας τα πω...κ συνεχεια ερχονται κι αλλα....αληθεια...πολλοι φιλοι του σαιτ "εξαφανιστηκαν'...γιατι αραγε?????
    fanis7
    17.02.2008, 18:38
    ego prosopika exafanizomai apo do kai pera, dioti arnoumai na rixo to epipedo tis kouventas toso hamila-opos fantazomai kai alloi to idio. kapoioi noritera katigorisan tin rozan oti haractirise "katina" tin Psaltopoulou,kai symfonousa mazi tous giati den mou aresoun oi akraioi haractirismoi. dystyhos omos, sti syneheia, ena olokliro fun club tou forum "xekatiniazei" olous tous mousikotherapftes adiakritos kai systimatika...kai pleon i sizitisi ehei hasei kathe endiaferon.bika gia na antallaxo apopseis pano sto thema kai na matho 2-3 pragmata parapano gyro ston horo-ohi gia na akouo vrisies kai laspologies gia diafora onomata, stirizomenoi malista se prosopikes ektimiseis merikon kai mono. sorry, alla afti i "fanatila" den me antiprosopevei, arhizo na pistevo oti exipiretei mono prosopika symferonta, kai kamia sxesi den ehei pleon me antikeimeniki enimerosi. boro na dehto oti yparhoun pleonektimata kai meionektimata se diafora seminaria, ekpedefseis, anthropous, kai oti kapoioi einai pio dynatoi i pio empeiroi (gia paradeigma) os therapftes, kapioi alloi einai kalyteroi stin didaskalia, klp, alla afto to "Psaltopoulou i tipota" arhizei kai me vazei se ypospsies...opos kai kathe skeptomeno anthropo elpizo. nomizo oti to forum ehei arhisei kai apokta psychopathologia me stoiheia fanatismou "parathriskeftikis organosis", ta opoia oute epikodomitika vrisko, oute me antiprosopevoun. prosopika, aftos o "dialogos" den mou prosferei tipota. sas afino na "ta peite" me tin isihia sas...geia hara! (dia pantos!)
    jazzyjazzy
    18.02.2008, 23:01
    Γειά σας!
    Έχω παρακολουθήσει αρκετές ημερίδες μουσικοθεραπείας καθώς και το συνέδριο της Κέρκυρας.
    Πιστεύω ότι η κ.Ψαλτοπούλου είναι η πιο έμπειρη και πιο καλά καταρτισμένη μουσικοθεραπεύτρια αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα.
    Επίσης έμαθα από μαθήτριες που παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα ότι γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά και είναι απόλυτα αξιόπιστο.Παρακολούθησα τις εισηγήσεις τους σε ημερίδα που έγινε στην Αθήνα και πραγματικά εντυπωσιάστηκα από τις δουλειές που μας παρουσίασαν.Τονίστηκε ιδιαίτερα δε ότι η εποπτεία της κ.Ψαλτοπούλου ήταν ιδιαίτερα σημαντική και άκρως βοηθητική για την εξέλιξη της θεραπευτικής πορείας (των θεραπευόμενων τους).
    Άρα λοιπόν η κ.Ψαλτοπούλου έχει πολύ καλό όνομα ως μουσικοθεραπεύτρια,εκπαιδεύτρια,επόπτρεια.
    Η ημιμάθεια όπως όλοι ξέρουμε “σκοτώνει”.
    Μήπως όμως τελικά δεν αντέχουμε ότι ένας άνθρωπος έχει την γνώση και την εμπειρία να προσφέρει στον χώρο της μουσικοθεραπείας και πρέπει οι ίδιοι να τον σκοτώσουμε με κάποιο τρόπο? Μήπως…?
    Καλή εβδομάδα!

    makilitel
    25.02.2008, 01:05
    Παράθεση:

    Το μέλος rozan στις 09-11-2007 στις 12:22 έγραψε...

    παιδια,
    ουτε ο τομπλερ ειναι ειδικευμενος μουσικοθεραπευτής, ουτε αυτα τα ιδιωτικά προγράμματα μουσικοθεραπείας στην θεσσαλονίκη έχουν καμια επίσημη συνεργασία με πανεπιστημια της αμερικής ή οτιδήποτε άλλο. μια φίλη μου είχε δώσει απίστευτα πολλά λεφτα για να παρακολουθήσει αυτό το πρόγραμμα που γινόταν μια φορά το μήνα και στο τέλος του χρόνου ερχόταν μια καθηγήτρια από την αμερική για να τους εξετάσει. αλλά στο τέλος, το μόνο που παίρνανε ήταν μια βεβαίωση ωδείου (πολύ λίγο για τα 9,000 ευρώ που έδιναν) και αν ήθελαν, πήγαιναν μετά στην αμερική να πάρουν μαστερ (δηλαδή άλλα 20,000ευρώ τουλάχιστον!)
    νομίζω οτι η πιο έγκυρη πηγή για να πάρετε πληροφορίες για το επάγγελμα και την εκπαίδευση στην μουσικοθεραπεία είναι να απευθυνθείτε στον σύλλογο επαγγελματιών μουσικοθεραπευτών. το τηλ είναι 210 6141286 και είναι πολύ ενημερωμένοι και πρόθυμοι να εξηγήσουν τα πράγματα.




    Διάβασα τυχαία αυτή τη συζήτηση και θα θελα να δώσω κάποιες πληροφορίες. Μια πολύ κολητή μου φίλη είναι αυτή τη στιγμή στην Αμερική και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη και σπουδάζει Μουσικοθεραπεία. Αυτή παρακολούθησε το πρόγραμμα Μεταπτυχειακών Σπουδών στη Θεσσαλονικη με την κυρία Ψαλτοπούλου. Αν θυμάμαι καλά ήταν 3 χρόνια και μου λεγε πως δεν ήταν πάνω από 2.500 ευρώ το χρόνο, γιατί θυμάμαι που μου λεγε πόσο λίγα της φαινόταν σε σχέση με το εξωτερικό. Αυτό το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με το πρόγραμμα που η φίλη μου παρακολουθεί στη Νέα Υόρκη, στο New York University, στο μεταπτυχειακό πρόγραμμα μουσικοθεραπείας, στο τμήμα της μουσικοθεραπείας. Ερχόταν καθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη καθηγητές από το New York University για να παραδώσουν μαθήματα του πρώτου χρόνου σπόυδών του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Η φίλη μου μπήκε στο πανεπιστήμιο στη δεύτερη χρονια κι έτσι πληρώνει μόνο τα μισά χρήματα. Κανονικά μου χε πει οι φοιτητές πληρώνουν πάνω από 65.000$, ενώ αυτή πληρώνει μόνο 33.000$ περίπου. Αν δεν είχε παρακολουθήσει το πρόγραμμα της κας Ψαλτοπούλου στην Ελλάδα θα έπρεπε να παρακολουθήσει και τα δύο χρόνια για να πάρει το πτυχείο της. Ταυτόχρονα απ' ότι μου 'πε, έχει ένα πτυχείο στην Ελλάδα από Ωδείο που βεβαιώνει όλα τα χρόνια, τα μαθήματα και ότι έχει κάνει στην Ελλάδα, υπογεγραμμένο από καθηγητές και τη διευθύντρια του New York University, από την κα Ψαλτοπούλου και από το ίδιο το Ωδείο που είναι Ωδείο αναγνωρισμένο από το κράτος. Άλλωστε απ' όσο γνωρίζω στην Ελλάδα δεν υπάρχουν Πανεπιστιμιακές σπουδές ακόμα, όχι μόνο για τη μουσικοθεραπεία αλλά και για τα μουσικά όργανα. Και πολλοί γνωστοί μουσικοί δουλεύουν με τα πτυχεία από τα Ωδεία. Απ'ότι επίσης μου λέει η φίλη μου, η κα Ψαλτοπούλου είναι μια Μουσικοθεραπεύτρια που χαίρει μεγάλη εκτίμηση στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης όχι μόνο σαν Μουσικοθεραπεύτρια αλλά και σαν καθηγήτρια και σαν επόπτρια. Η φίλη μου κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, μόνο επειδή βρήκε την κα Ψαλτοπούλου. Τώρα μάλιστα είναι σε κάποια πρακτική όπου πληρώνεται κι έτσι μπορεί να βγάλει κάποια από τα έξοδά της και υπάρχουν δουλειές όπου στηρίζουν φοιτητές από το εξωτερικό που δεν εχουν άδειες εργασίας. Χαίρομαι πολύ για τη φίλη μου που τα κατάφερε κι εύχομαι κι άλλοι φοιτητές ν'ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα και να νιώσουν την ευτυχία και την ολοκλήρωση που νιώθει η φίλη μου.
    frou
    18.04.2008, 13:01
    Παράθεση:

    Το μέλος francoise στις 14-02-2008 στις 00:39 έγραψε...

    και συνεχιζω....(ειχα μικρη διακοπη στο ιντερνετ)...ανφερατε ονοματα οπως παπανικολαου, μπεμιχ, πολυχρονιαδου, τομπλερ, ψαλτοπουλου....γνωρισα κ καποιες αλλες..καβουρα, φρουδακη...κ ισως ψαξω στα χαρτια μου να βρω κι αλλα ατομα.....Πως φιλοι μου να συγκρινεις τις ντοματες με τις πατατες...κ πως να βαλεις σο ιδιο σακκι, το ενα κα μοναδικο ατομο με ντοκτορα στη μουσικοθεραπεια (!!!!), με παιδακια που εχουν ενα diploma, αντε και κανενα προσφατο μαστερακι...για να μην πω για τομπλερ κ πολυχρονιαδου που,,,περασαν κ δεν ακουμπησαν....

    Διαβαζω τα οσα γραφονται κ απορω γιατι να λεγονται ολα αυτα, οτν, η καταρτιση της ψαλτοπουλου ειναι αδιαμφησβητητα η καλυτερη, με χρονια εμπειριας στο χωρο και ως θεραπευτρια κ ως καθηγητρια αλλα κ ψς εποπτρια εκπαιδευομενων θεραπευτων..
    Κ θα με ρωτησετε πως τα ξερω ολα αυτα......Απο προσψπικο ενδιαφερον να εντριφησω στη μουσικοθεραπεια, πηγα σε ολους κ μιλησα με όλους...γνωρισα ανθρωπους, "σπουδαστες" σεμιναριων ολων αυτψν....οχι χθες, χρονια τωρα ψαχνομαι.....Ξεκινησα απο τομπλερ, περασα σε πολυχρονιαδου.....απογοητευτηκα κ τα παρατησα....ετρεχα σε συνεδρια κ σεμιναρια......Η ψαλτοπουλου μ κινησε απο χρονια το ενδιαφερον κ παρακολουθω την πορεια της...Εδειξα ενδιαφερον για το προγραμμα της....Γνωρισα σε προσωπικο επιπεδο τελειωμενους σπουδαστες της, γνωρισα την ιδια.....Το ιδιο εκανα με ολους....

    Το συνεδριο της Κερκυρας ηταν αποκαλυπτικο....εκει τους ειδα κ τους ακουσα ολους μαζεμενους κ απορησα....πως ειναι δυνατον να μπορει να βγαινει ο καθενας κ να μας κοροιδευει....τι εννοω???αργοτερα..
    Αν κ δεν ειμαι επισημως μουσικος, εχω κανει καλες σπουδες σε μεγαλο ωδειο της αθηνας κ εχω κανει επισης orff & Dalcroze......Φανταζεστε την εκπληξη μου οταν ειδα, τα οσα ξερω απ αυτα τα 2 μουσικοπαιδαγωγικα στστηματα να ανεβαινουν στο βαθρο καποιος αντωνακης η αντωνακακης και μια αλλη κυρια με φουντωτα μαλλια (πρεπει να δψ τα πρακτικα του συνεδριου)....και ουτε λιγο ουτε πολυ, ονομαζαν το συστημα ορφ ως μουσικοθεραπεια σε παιδακια με λιγο αυτισμο...εδιναν εντολες για να παιξουν μουσικα οργανα....μετα το συστημα νταλκροζ το ονομαζαν κι αυτο μουσικοθεραπεια.......βγηκα απο τα ρουχα μου...αναρωτιομουν τι εκανε η επιστημονικη επιτροπη του Ιονιου Πανεπιστημιου.....
    Οσο γι αυτο που η ροζαν (με τη κουραστικη γραφη) ανεφερε ως μαλλιοτραβηγμα, ας μου επιτρεψει δημοσια να πω τοι το θεωρω πολυ κακοβουλη κριτικη εψς δυσφιμηση εως κ συκοφαντια.....Δεν ησουν μονο εσυ αγαπητη ροζαν σ αυτο το συν εδριο, ανακαλυψες οτι ειμασταν κι εμεις....παρ ολα αυτα, εστω κι εκ των υστερων, θα ηταν δειγμα σοφιας εκ μερους σου να ανακαλεσεις τον ορο που χρησιμοποιησες κι αφου, δεν θες να πεις τα γεγονοτα οπψς εγιναν....ασε τους τπολοιπους συνεδρους να πουμε την αληθεια..........(για του λογου το αληθες, ολο το συνεδριο ειναι βιντεοσκοπημενο!!!!!)
    Ο κυριουλης που ελεγε το ορφ μουσικοθεραπεια, για λογους εμφανεις (δεν χρειαζεται να ειστε στο χωρο της ψυχοθεραπειας για να καταλαβετε πως η επιθεση κρυβει ανεπαρκεια και κομπλεξ.....)με εντονο υφος καταδικαζε κ κατηγορουσε το προγραμμα της ψαλτοπουλου (ειχαν προηγηθει οι παρουσιασεις μαθητων της που αφησαν αφωνο το ακροατηριο κ καμμια σχεση δεν ειχαν με την δικη του...σχολικη παραστασουλα!).....Το εντυπωσιακο ηταν η ψυχραιμια κι η αξιοπρεπεια της"κατηγορουμενης" που σταθηκε ανταξια να φερει τον τιτλο "Κυρια", παρα την λασπολογια κ την επιθεση......
    Η ιστορια δεν τελειωνει εδω....Η ιθακη τα λεει αψογα, να μην ξαναπω εγω τα του προγραμματος σπουδων της ψαλτοπουλου, γιατι ακριβψς αυτα που εγω ξερω....

    θα επανελθω γιατι εχω να σας πω για τον περιφημο Εσκεμ...για τα ατομα που τον εχουν...για τις συνομιλιες μου μαζι τους,,,,,,,,Να σας πω για τα βιντεο του τομπλερ, για το πψς δουλευουν τον κοσμακη οσες εκανα το προγραμμα της πολυχρινιαδου.....Σκοτεινος ο χωρος της μουσικοθεραπειας στην ελλαδα.....μικροτητες που διαβασα εδψ μεσα κ που υποκινουνται απο ανασφαλεια κ ανεπαρκεια......Θα τα ξαναπουμε κ θα χαρω να βοηθησω οσους πραγματικα ενδιαφερονται γαι τη μουσικοθεραπεια...ειμαι κι εγω μεσα σ αυτους....ουτε η δουλεια μου ουτε η ζωη μου ουτε τα οικονομικα μ επιτεπου να τρεχω στο εξωτερικο.....Το πιο πιθανο ειναι να ξεκινησω το προγραμμα της ψαλτοπουλου, που καθε αλλο παρα στυγνος επιχειρηματιας μ φανηκε...κι εφοσον ειδα δουλειες σπουδαστων της που δουλευουν χρονια στον ιδιωτικο φορεα κ δεν εχουν βγει στο εξωτερικο.....πως να μην εκτιμησω αυτη την προσπαθεια?????κι οταν βλεπω κι ανακαλυπτω τα του εσκεμ γιατι να τους εμπιστευτω???

    θα τα ξαναπουμε Φ.Φ

    nullnull

    Καλή σας μέρα.
    Μια και αναφέρεστε και στο όνομά μου, θα επιθυμούσα να δηλώσω τη διαθεσιμότητά μου για μία συζήτηση που θα μπορούσε να ίσως να απαλύνει τον τρόπο που σκέφτεστε για μένα και για τους συναδέλφους μου. Μη με παραξηγήσετε. Δεν προσπαθώ να υπερασπιστώ ούτε καν τον εαυτό μου. Απλώς δηλώνω διαθεσιμότητα μία δημιουργική συζήτηση από τη οποία μπορούμε να μάθουμε και εσείς και εγώ.
    Εκτιμώ το ενδιαφέρον σας για την ειδικότητα της μουσικοθεραπείας. Λυπάμαι που έχετε απογοητευτεί σε όλη αυτή την αναζήτηση. Χαίρομαι που έστω και μία συνάδελφος κατάφερε να σας φέρει πιο κοντά στο αντικείμενο.
    Πιστεύω πως κάθε άνθρωπος έχει να προσφέρει στον τομέα του κάτι διαφορετικό και θεωρώ πως είστε τυχερός που μπορείτε να επιλέγετε. Η Ελληνική μουσικοθεραπεία δεν είναι ένα πεδίο μάχης. Είναι ένας χώρος πολυφωνίας ο οποίος εξελίσεται μέρα με τη μέρα. Αυτό δίνει τη δυνατότητα της προσωπικής επιλογής. Πιστεύω πως δεν βοηθάει η μη δημιουργική σύγκριση ατόμων και καταστάσεων.
    Δεν θυμάμαι να έχουμε γνωριστεί. Η διαθεσιμότητά μου ισχύει και στο επίπεδο μιας συνάντησης με εσάς και με όποιον άλλο επιθυμεί.
    Με εκτίμηση,
    Μαρία Φρουδάκη
    Μουσικοθεραπεύτρια, Nordoff-Robbins Music Therapy
    Musicing - Μουσικοθεραπευτικό Κέντρο
    Ζωοδόχου Πηγής 113β, Αθήνα
    τηλ. 210- 3835864
    singmysong
    25.04.2008, 18:17

    Γεια σας! Με μεγάλη μου χαρά σας ανακάλυψα και είναι πολύ ευχάριστο που όλο και περισσότεροι "ψαχνόμαστε" όσον αφορά τη Μ/θ. Δυσάρεστο όμως που σε επίπεδο ενδιαφερομένων και μόνο , πλακωνόμαστε και στην ουσία διαλέγουμε στρατόπεδα και κάνουμε επίθεση (χρησιμοποιώ το 1ο πληθ. χάριν ευγενίας και μόνο!) Έχω παρακολουθήσει  σεμινάρια και έχω "συμπράξει" ως εκπαιδευόμενη σε πολλές                     -ατομικές ,ομαδικές- συνεδρίες με διαφορετικούς μουσικοθεραπευτές και προσεγγίσεις. Αν θέλετε κι εσείς ας το πάμε λίγο παρακάτω το θέμα.Πιστεύω λοιπόν ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε σπουδές,να παρακολουθήσουμε σεμινάρια,ημερίδες,διαλέξεις,βίντεο και ότι άλλο... όχι όλοι όμως στην ουσία μπορούμε να γίνουμε μουσικοθεραπευτές κι αυτό επειδή εκτός από τις γνώσεις χρειάζεται και να "Το έχεις".Δύσκολα μπορώ να το εκφράσω με μια λέξη..ίσως εννοώ το ταλέντο?την αγάπη?το ένστικτο?? ή ολα αυτά μαζί κι άλλα τόσα. Σίγουρα για να βοηθήσεις ένα παιδί ή ενήλικα με όποιο(α) πρόβλημα(τα) προυποθέτει τη δική σου ισορροπία (ακόμα κι αν ξεπερνάς τα όρια και τις αντοχές σου) , την ικανότητά σου για επαφή και πάνω απ'όλα τη χαρούμενη διάθεσή σου. Σας φαίνεται ότι το βαραίνω πολύ το θέμα ? Είμαι σε φάση που δεν ξέρω τι να κάνω .Να τα παρατήσω ή να βρω πώς να συνεχίσω. Ωραία θα ήταν αν είχε κάποιος κάτι να σχολιάσει στα παραπάνω ,προτείνει γενικά..


    thaliey
    26.04.2008, 11:08

    den ksero plirofories alla ayta a programmata einai sigoura polu oraia....plirofories nai k ego th ithelan matho endiaferon!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    thaliey
    26.04.2008, 11:10

    to PM einai to prosopiko minima!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!{#emotions_dlg.biggrin}


    fsharp
    28.04.2008, 20:57

    tha ithela na thimiso se ola ta provlimatismena meli pos mazi me tin ensinaisthisi kai to meraki aparaititi einai i EKPAIDEFSI kai gia afto to llogo profanos ginetai kai oli i fasaria edo.Afti einia to kleidi gia na xepername ton eafto mas kai na stirizoume ousiastika opoion to hreiazetai kai malista horis na vgazoume prosopika mas provlimata(pou toso efkola kai sihna egine se afto to forum)To meraki einai haraktiristiko ton hobby kai gia na ginoume epagalmaties hreiazetai polla parapano....Kali dinami stin anazitisi olon mas, loipoon!!!!


    g-g
    24.07.2008, 16:45

    Βρήκα ένα site για τη μουσικοθεραπεία

    http://mousikotherapeia.blogspot.com

     


    danaiGiogiou
    10.04.2009, 14:09

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : danaiGiogiou στις 10-04-2009 14:13 ]


    danaiGiogiou
    10.04.2009, 14:12

    Καλησπέρα σε όλους! Είναι πραγματικά απίστευτο το συμβαίνει σ αυτά τα blogs.Το τι έχουν δεί τα μάτια μου όσον αφορά το θέμα της μουσικοθεραπείας..δεν λεγεται.. Χαίρομαι πραγματικά ομως που οι κατάλληλοι με τα απαραίτητα τυπικά κ όχι μόνο προσόντα διακρίνονται κ απο κάποιον που δεν έχει ιδιαίτερες γνώσεις στο αντικείμενο. Ειμαι και εγω εκπαιδευόμενη μουσικοθεραπεύτρια, αλλα δν θα ήθελα να πρωσοποποιησω σε ποια προγράμματα, εσωτερικού η εξωτερικού για αντιδεοντολογικούς λόγους.

    Οποιος θέλει πραγματικα να βρει πληροφορίες μπορεί να το κανει αυτο χωρίς καμια δυσκολια με την βοήθεια ενος τηλεφωνικού καταλόγου, όπου μπορεί να βρεί όλους τους παραπάνω αναφερόμενους. Δεν είναι δά και τόσο δύσκολο, ουτε είναι εξωγήινοι οι άνθρωποι..απλά μιλήστε τους ανοιχτά.

    Υ.Γ. Μια μικρή συμβουλή, οποιος θέλει την ακουει, οποιος οχι την παραβλεπει: μην αναφέρεστε σε ονοματα παρακαλω..Είναι κριμα να ξεφτιλιζουμε τα πραγματα ετσι. Η φύση της επιστήμης ειναι τετοια που επιτρεπει μονο σ αυτους που την αγαπάνε ιδαιτερα (και το εννοω πραγματικα αυτο ), να την ακολουθησουν. Ας ψάξουν λοιπόν μόνοι τους τα τυπικα (και οχι μονο) προσόντα των διδασκόντων.

    Μεγαλη προσοχη !!!! Ο διδάσκον της επιστημης πρεπει εκτός απο την εκπαίδευση την βασική να εχει και τον τίτλο CMT (Certifyed Music Therapist).

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : danaiGiogiou στις 10-04-2009 17:13 ]


    lydiaVrioni
    12.12.2009, 20:33

    Geia sas! psaxontas se istoselides gia panepistimia gia metaptyxiako sto diaduktio anakalypsa thn suzitisi sas! spoydazo sto Tmima Moysikwn Spoydwn sthn Kerkyra me kateuthunsi moysikes epistimes kai ptyxiakes stin moysikotherapeia. Sthn Ellada yparxoyn programmata dieti moysikotherapeias poy den einai panta toso akriva oso lete kapoia.alla ontws den einai anagnwrismena toulaxiston oxi akoma.episis i EME kanei synedria astin Athina kathe dyo eti kai yparxoyn arketoi na sas enimerwsoyn gia autes tis idiwtikes sxoles moysikotherapeias.An mathw kati parapanw psaxnontas kai rwtontas th xanasteilw minuma.Isws episis stin sxoli moy yparxoyn kapoies theseis gia metaptyxiako ana kapoia eti.Omws nomizw oti exartatai apo tin eyrwpaiki enwsi poy ta xrimatodoti to pote tha uparxoyn theseis.An mathete gia kapoia kala uni. me endiaferei polu apla to thema einai kai ta xrimata den thelw na einai panakrivo to master giati den tha mporw.

    Thanx!


    avgousta
    28.03.2011, 17:33

    γεια σας παιδιά! με ενδιαφέρει και μένα ο τομέας της μουσικοθεραπείας. σε δυο χρόνια θα δωσω πανελλήνιες και θέλω να περάσω σε μουσικό πανεπιστήμιο...δεν μπορώ να πάω εξωτερικό...γίνεται να κάνω στην ελλάδα μεταπτυχιακό πάνω στην μουσικοθεραπεία; και αν ναι, είναι αναγνωρίσιμο από το κράτος;

     

    ευχαριστω! Smile 


    georgiaparpa
    04.06.2011, 19:29
    ευχαριστω πολυ θα περιμενω νεα για το συνεδριο τον νοεμβριο
    papadopouloue
    21.10.2012, 17:59

    ο κυριος Τομπλερ εκανε μονο καποια σεμηναρια σε καποιο κεντρο στο χαλανδρι που λεγεται πολυτεχνο.τοτε που το  ειχα παρακολουθησει ανεφερε και εκεινος οτι δεν υπαρχει καποια σχολη με πιστοποιηση στην ελλαδα,βεβαια εχουν περασει και γυρω  στα 5 χρονια απο τοτε...


    ChristinaKalliodi
    20.09.2018, 14:01
    Αξιόπιστες πληροφορίες για τις σπουδές μουσικοθεραπείας (τι περιλαμβάνουν, που γίνονται) μπορεί να βρεί κάποιος στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών. Εϊναι σημαντικό πάντως (ως μουσικοθεραπεύτρια η ίδια) να τονίσω ότι η μουσικοθεραπεία απαιτεί ολοκληρωμένες πανεπιστημιακές σπουδές και σε καμία περίπτωση δεν ασκείται μετά από παρακολούθηση μεμονομένων σεμιναρίων. Εισαγωγικά σεμινάρια γνωριμίας γίνονται κατά καιρούς αλλά έχει σημασία να ελέγχει κανείς ποιος τα παρέχει. Αν ο φορέας δηλαδή πιστοποιείται ή ελέγχεται από κάποιο οργανισμό μουσικοθεραπείας και αν οι διδάσκοντες έχουν ολοκληρωμένες σπουδές μουσικοθεραπείας. Δυστυχώς η πλειοψηφία των προσφερόμενων προγραμμάτων δεν πληροί αυτές τις προυποθέσεις.
    ChristinaKalliodi
    15.06.2022, 19:00
    Από τον Σεπτέμβριο του 2022 ξεκινάει ένα διακρατικό MSc Μουσικοθεραπείας στην Αθήνα, μέσα από τη συνεργασία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με το Queen Margaret University στο Εδιμβούργο. Πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.mitropolitiko.edu.gr/programmata-spoydon/scholi-ygeias/msc-music-therapy/