ελληνική μουσική
    610 online   ·  210.851 μέλη

    Ενα καλο software ηχογραφησης?

    Tommymoto
    05.12.2007, 13:55
    Θα ηθελα να μου πει καποιος ενα καλο προγραμμα για ηχογραφηση σε υπολογιστη.Κατι σε πολυκαναλο για ηλ. κιθαρα,ευχαριστω
    noizreduction
    05.12.2007, 13:56
    Ξεκινωντας απο τα απλα:

    Audacity, Cool Edit Pro

    και φτανοντας στα πιο συνθετα:

    Nuendo/Cubase, Pro Tools, Logic, Sonar..

    Διαλεγεις και παιρνεις ;)
    Tommymoto
    05.12.2007, 14:00
    κατι συνθετο μαλλον τι προτεινεις? οικονομικα ?
    noizreduction
    05.12.2007, 14:06
    Νομιζω πως το Cubase ειναι μια καλη λυση που συμβιμβαζει τοσο τον ηχο, οσο και τις επιλογες που εχεις.

    Η τιμη του εξαρταται απο την εκδοση που θα αποκτησεις:

    Ξεκιναει απο 759Ε σε μια πληρης εκδοση και φτανει μεχρι 195Ε...


    StavmanR
    06.12.2007, 16:01
    Το Cubase αποτελεί μία από τις καλύτερες λύσεις για το μέσο χρήστη και το μέσο μηχάνημα ηχογραφήσεως. Εκείνο που δε με ικανοποιεί είναι το Downsampling που κάνει στα 16 bit, ώστε να είναι δυνατή η πολυκάναλη λειτουργία του στους χαμηλών απαιτήσεων υπολογιστές. Ο ήχος "αδυνατίζει" ιδιαίτερα. Κατά τα άλλα, είναι πολύ καλό πρόγραμμα με καλές προδιαγραφές και εύκολη χρήση.
    noizreduction
    06.12.2007, 16:05
    StavmanR υπαρχει η λυση γι'αυτο.
    Απλως κανεις ολη τη διαδικασια ηχογραφησης και μιξης στα 16bit εξαρχης. Εξαλλου και στο audio CD ( που θα κανει καιρο να αντικατασταθει, ιδιαιτερα στην Ελλαδα ) η συμπιεση ειναι 44,1Khz/16bit.
    Εαν λοιπον δουλεψεις στα 48Khz και 32bit, σιγουρα θα εχεις τον ηχο 10000%, ομως στο τελος θα αναγκαστεις να κανεις sample change, για να το βαλεις στο CD...
    Termite
    06.12.2007, 17:15
    Με το adobe audition τι σχέσεις υπάρχουν;
    StavmanR
    12.12.2007, 00:40
    Noizreduction ξέχασα να σε ευχαριστήσω για την προηγούμενη παρέμβαση και το πράττω τώρα.

    Έχω παρατηρήσει ότι η ηχογράφηση στο Cubase "μειώνει" την ποιότητα σε σχέση με άλλα απλά προγράμματα, όπως ο recorder της Creative, με τις ίδιες ακριβώς flat ρυθμίσεις ηχογραφήσεως. Δεν γνωρίζω που οφείλεται ή αν είναι απλά ιδέα μου. Βέβαια οι δυνατότητες που προσφέρει είναι πολύ χρήσιμες για ένα ερασιτεχνικό home studio και για μία ολοκληρωμένη δουλειά μέτριας προς καλής ποιότητας.

    Τα plug-ins του wavelab είναι πολύ χρήσιμα καθώς είναι κοινά με το cubase και ειδικότερα o multiband compressor του. Για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν cubase συνιστώ το συγκεκριμένο Plug-in. Θέλει λίγη δουλαιά για να δουλέψει κανείς σωστά τους compressors αλλά βελτιώνει κατά πολύ την ομοιογένεια του ήχου.
    noizreduction
    12.12.2007, 00:57
    StavmanR, εξαρταται και απο τον εξοπλισμο που εχεις.

    Πχ, καποτε ημουν κατοχος μιας Audigy Platinum Ex, που για multimedia εφαρμογες ηταν μια χαρα. Μαλιστα, πολλες δουλειες τις εκανα πανω σε αυτην, με αποτελεσμα να την θεωρω μια fair enough καρτα.
    Οταν αναβαθμισα την καρτα ηχου μου σε ESP, ανακαλυψα πως ο ηχος μου ηταν τραγικος σε σχεση με αυτο που αναπηραγαγε και ηχογραφουσε η Audigy, πραγμα που οφειλοταν στα υλικα κατωτερης ποιοτητας, καθως και στο πληθωρικο λογισμικο της Creative.

    Ειναι αρκετα υποκειμενικο το θεμα ηχος και κωδικοποιηση, ομως ο πυρηνας που συνανταμε στο Cubase, ειναι παρομοιος με τον πυρηνα του Nuendo, που καλυπτει ενα ποσοστο studio σε Ελλαδα και εξωτερικο.
    Το προγραμμα λειτουργει οπως και να εχει πανω σε οποιοδηποτε συστημα. Εαν ομως το συστημα αποδιδει το 20% του ηχου με "θορυβο" ( ψηφιακο ), δεν μπορει να αξιοποιησει τις ικανοτητες του προγραμματος.

    Δυστυχως, ο Multiband Compressor ειναι αρκετα "δυστροπος" και πολλες φορες συμπεριφερεται "χονδροειδως" πανω στα μουσικα αρχεια Το μονο θετικο του ειναι πως με λεπτες ρυθμισεις βγαζει ενα ισορροπημενο αποτελεσμα λογω του Compression ανα μπαντα, ομως κατι παραπανω δεν μπορει να προσφερει...Σε συγκριση παντα με τα αντιστοιχα plug ins αλλων εταιριων ( Waves, SONY, IK Multimedia, κλπ )

    Noiz Reduction Team


    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : noizreduction στις 12-12-2007 00:59 ]