ελληνική μουσική
    746 online   ·  210.832 μέλη

    O Michael Nyman στο θέατρο Badminton

    beatlus
    17.01.2008, 11:41
    O Michael Nyman στο θέατρο Badminton στις 4 Μαρτίου!

    O Michael Nyman βρίσκει διασκεδαστικό το ότι εδώ και τρεις δεκαετίες αποδίδεται στις συνθέσεις του ο τίτλος «μινιμαλισμός», ένας όρος που ο ίδιος χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στην ιστορία της μουσικής θεωρίας, σε ένα άρθρο του το 1968.
    Τον παρεξηγούν συχνά για εστέτ. Φτάνει όμως να ρίξει κανείς μια ματιά στη δισκογραφία του, αλλά και στους χώρους που γεμίζουν ασφυκτικά κάθε φορά που παίζει, για να καταλάβει ότι ο Michael Nyman είναι και εστέτ αλλά και ποπ. Ο Michael Nyman κυρίως όμως, λατρεύει εκείνο το παιχνίδι όπου ποτίζει τη μουσική του με χιούμορ και παράλληλα πρόκειται για ένα συνθέτη τόσο avant-garde όσο και αθεράπευτα ρομαντικό.
    Στις 4 Μαρτίου, θα παίξει ξανά με τους Michael Nyman Band μπροστά στο ελληνικό κοινό και θα δείξει ότι όλοι αυτοί οι ρόλοι είναι κομμάτια που συνθέτουν τη μουσική του προσωπικότητα. Με ένα κουαρτέτο εγχόρδων, τρία σαξόφωνα, τρομπέτα, τρομπόνι, κόρνο, μπάσο και φυσικά το αγαπημένο του πιάνο, ο Nyman παίζει μουσικές από αυτές που τον έκαναν είδωλο των σινεφίλ, όπως τα σάουντρακ για τα Μαθήματα Πιάνου, για πολλές από τις ταινίες του Peter Greenaway, όπως το Μάγειρα, τον Κλέφτη, τη Γυναίκα του και τον Εραστή της, αλλά και το Gattaca και Το Τέλος μιας Σχέσης. Το έργο του όμως περιλαμβάνει πάνω από 100 άλμπουμ και μια θαυμαστή γκάμα ήχων και επιρροών, δεμένων από την ικανότητα του για μαγευτικές ατμόσφαιρες.
    Οι Michael Nyman Band, αρχικά αυτοαποκαλούμενοι «η χειρότερη ορχήστρα του κόσμου», συναντήθηκαν πρώτη φορά το 1976. Από τότε, πάντα συγχρονισμένοι μαζί του, ακολούθησαν τον Nyman στα ποικίλα ταξίδια του: στο σινεμά, σε δίσκους με τον Damon Albarn των Blur και με Ινδούς μουσικούς, στη διασκευή του Μότσαρτ με το στήσιμο μιας ψεύτικης δίκης-παράστασης στην οποία κατηγορείται για την κλοπή της μουσικής του μεγάλου συνθέτη και στην περιπέτεια του με το Βατικανό, το οποίο δυσαρέστησε ντύνοντας με μουσική τα χυδαία σονέτα του Pietro Aretino από τον 15ο αιώνα μ.Χ.
    Το 2002 ο Nyman και η μπάντα του αποθεώθηκαν στο Royal Festival Hall, παίζοντας τη μουσική που έγραψε για την κλασική ταινία του Dziga Vertov Ο άνθρωπος με την κινηματογραφική μηχανή. Όσο για τη συναυλία της Αθήνας, μπορεί να περιμένει κάνεις...τα πάντα.
    Ένας μεγάλος καλλιτέχνης, θα παρουσιάσει ένα show υψηλής αισθητικής για το ελληνικό κοινό που τον αποθεώνει σε κάθε του εμφάνιση!
    Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 35€.

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εισιτήρια επισκεφθείτε το site της Tickenet, www.ticketnet.gr



    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : beatlus στις 17-01-2008 11:43 ]


    επισυναπτόμενα: michael_nyman.jpg