ελληνική μουσική
    471 online   ·  210.845 μέλη
    Agnie
    30.06.2004, 16:36
    Το γερμανικό κανάλι ARD, με οικοδέσποινα τη Λέανδρος, ζουμάρει στην Ελλάδα


    Στην Αθήνα με ξεναγό τη Βίκυ



    Με οικοδέσποινα-ξεναγό τη διάσημη Ελληνίδα τραγουδίστρια Βίκυ Λέανδρος, το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD στέλνει την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα 50μελές συνεργείο, που επί πέντε μέρες θα «γυρίζει» πεντάλεπτα φιλμάκια στη διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων, τα οποία και θα προβάλλονται από τη Γερμανική Τηλεόραση κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, εμβόλιμα ανάμεσα στα διάφορα Ολυμπιακά Αγωνίσματα. Τα γυρίσματα θα γίνουν στην Ακρόπολη και την Πλάκα, το Κολωνάκι και του Ψυρρή, θα περιλαμβάνουν εικόνες από τη ζωή σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας και θα «ντυθούν» με μουσική Μίκη Θεοδωράκη.
    Παράλληλα, ετοιμάζεται από το ίδιο τηλεοπτικό κανάλι η παραγωγή της πολυσυζητημένης εκπομπής-σόου διάρκειας μιάμιση ώρας με τίτλο «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν στην πατρίδα τους» που μέρος της θα γυριστεί στο Ναό του Ολυμπίου Διός (Ολυμπιείο) και θα προβληθεί την προηγουμένη της έναρξης των Αγώνων από Γερμανία και μέσω δορυφόρου σε όλο τον κόσμο. Στην εκπομπή αυτή η Βίκυ Λέανδρος θα είναι και πάλι οικοδέσποινα και θα παρουσιάζει τη χώρα της στο γερμανικό κοινό με τη συμμετοχή διαφόρων διάσημων προσκεκλημένων από την Ελλάδα και τη Γερμανία. Η εκπομπή θα περιλαμβάνει και δηλώσεις της δημάρχου Αθηναίων Ντόρας Μπακογιάννη, του κορυφαίου Ελληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, της καλλιτεχνικής διευθύντριας της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας Γεωργίας Ηλιοπούλου κ.ά. που θα μιλούν για την Αθήνα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
    Οπως εξήγησε στην «Α» η αδελφή της μεγάλης Ελληνίδας ερμηνεύτριας Βίκυ Λέανδρος, Ελενα Στάθου, μόνο η τελευταία ημέρα γυρισμάτων θα γίνει στο Ολυμπιείο –η παραχώρηση του αρχαιολογικού χώρου ζητήθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο από 28 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου– προκειμένου να μαγνητοσκοπηθεί συναυλία την οποία και θα παρακολουθήσουν ζωντανά 400 επιφανείς προσκεκλημένοι. Το πρόγραμμα της συναυλίας θα ξεκινήσει με τη Βίκυ σε κάποια από τα πασίγνωστα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από τον πρόσφατο δίσκο της «Τραγούδι αλλιώτικο» που έχει ήδη ανέβει στην κορυφή των τσαρτ στη Γερμανία. Θα ακολουθήσει ο Μάριος Φραγκούλης, με τον οποίο η Βίκυ θα τραγουδήσει και ντουέτο, όπως και με τον άλλο λαμπερό αστέρα της δεκαετίας του ’70, που έκανε πασίγνωστη την Ελλάδα διεθνώς, τον Ντέμη Ρούσσο. Στη συναυλία θα λάβει μέρος επίσης ο Γιώργος Νταλάρας, πιθανόν η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ένας Γερμανός καλλιτέχνης, ο οποίος σε κάθε κοντσέρτο του τραγουδάει απαραιτήτως και Μίκη Θεοδωράκη. Πάντως όχι η Αλκηστη Πρωτοψάλτη, η Νάνα Μούσχουρη ή ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό από την πρόταση του Γερμανού παραγωγού, που διαβάστηκε στο Κ.Α.Σ. «Οι προτάσεις αυτές ήταν γενικές και περιελάμβαναν Ελληνες τραγουδιστές από τη Μαρία Φαραντούρη έως την Αννα Βίσση. Οχι δεν θα είναι όλα αυτά τα ονόματα που ακούστηκαν στο Ναό του Ολυμπίου Διός», διευκρινίζει η κ. Στάθου. Οσοι συμμετάσχουν θα κλείσουν πανηγυρικά τη βραδιά, τραγουδώντας όλοι επί σκηνής μαζί και με Παιδική Χορωδία την «Ειρήνη» του Μίκη Θεοδωράκη.
    Επειδή η εκπομπή θα δείχνει, εκτός από τον πολιτισμό της αρχαιότητας, και την κουλτούρα της σύγχρονης Αθήνας, θα συμμετέχουν και διάφοροι ποπ καλλιτέχνες όπως οι «C: Real», πιθανόν και ο Σάκης Ρουβάς, ωστόσο δεν θα τραγουδήσουν στο Ολυμπιείο. Θα βρεθεί άλλος χώρος που να ταιριάζει πιο πολύ στην ποπ μουσική.



    ΑΓΚΥ ΣΥΝΤΕΤΑ
    18/5/2004



    http://www.apofasi.gr/index.asp?intid=show&nid=8692


    Agnie
    30.06.2004, 16:37
    Nύχτα μαγικιά» στην Ολυμπιακή Aθήνα



    «Νύχτα μαγικιά» του Μίκη Θεοδωράκη αποτέλεσε το πρώτο καλλιτεχνικό ραντεβού του Μάριου Φραγκούλη και της Βίκυς Λέανδρος. Οι δύο ερμηνευτές το τραγούδησαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στους στύλους του Ολυμπίου Διός, κάτω από το φεγγαρόφωτο

    H Βίκυ Λέανδρος και ο Μάριος Φραγκούλης συμπράττουν για πρώτη φορά με αφορμή γερμανική τηλεοπτική παραγωγή αφιερωμένη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν στην πατρίδα τους» τιτλοφορείται η παραγωγή της ARD με οικοδέσποινα τη Βίκυ Λέανδρος, που γυρίζεται αυτές τις ημέρες στους στύλους του Ολυμπίου Διός. Για τις ανάγκες του προγράμματος έχουν καταφθάσει από τη Γερμανία οκτώ φορτηγά, 40 τόνων το καθένα, που μετέφεραν τον υλικό εξοπλισμό για το σκηνικό και τους φωτισμούς. Διότι θα στηθούν δύο σκηνές. Μία για το καλλιτεχνικό κομμάτι και μια άλλη στην οποία η οικοδέσποινα θα πάρει σύντομες συνεντεύξεις από την πρόεδρο του Αθήνα 2004 κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, τον αντιπρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Τόμας Μπαχ, τον πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Σπίγκελ, τη διευθύνουσα σύμβουλο του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Γεωργία Ηλιοπούλου, τον παλιό ροκ τραγουδιστή Κατ Στίβενς. Στο διάρκειας μιάμισης ώρας πρόγραμμα, που θα προβληθεί από το γερμανικό κανάλι στις 5 Αυγούστου (και από την EPT αργότερα), θα τραγουδήσουν κομμάτια από το ρεπερτόριό τους οι Βίκυ Λέανδρος, Γιώργος Νταλάρας, Γλυκερία, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μανώλης Μητσιάς, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Γιάννης Κότσιρας. Στην εκδήλωση αναμένεται να είναι παρών και ο Μίκης Θεοδωράκης.

    Προχθές το βράδυ, με το φεγγαρόφωτο να τονίζει το λευκό των στύλων στο Ολυμπιείο, η Βίκυ Λέανδρος (η επιλογή της έγινε από τους Γερμανούς παραγωγούς της ARD) συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Μάριο Φραγκούλη ερμηνεύοντας το τραγούδι «Νύχτα μαγικιά» του Μίκη Θεοδωράκη. Ένα ακόμη ντουέτο, θα έχει με το Γιώργο Νταλάρα το βράδυ του Σαββάτου. Αυτό το πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο Ολυμπιείο, περίπου 400 διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι προσκεκλημένοι από την πολιτική, τον αθλητισμό, την καλλιτεχνική και την πνευματική ζωή του τόπου. H βραδιά θα κλείσει με όλους τους καλλιτέχνες επί σκηνής να ερμηνεύουν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.



    ΤΑ ΝΕΑ , 30-06-2004 , Σελ.: P43
    Κωδικός άρθρου: A17977P431
    ID:422221




    http://ta-nea.dolnet.gr/neaweb/nsearch.print_unique?entypo=A&f=17977&m=P43&aa=1
    Hastaroth
    30.06.2004, 23:11
    Ολα ωραία βρέ παιδιά αλλά αυτό το οτι η εθνική μας μαϊμού (δηλαδή ο Σάκης Κουβάς -συγγνώμην,Ρουβάς) θεωρείται "κουλτούρα τής σύγχρονης Αθήνας",εδώ στο στομάχι μού κάθεται...