ελληνική μουσική
    532 online   ·  210.830 μέλη

    απορια για G 70 και Ε 80 της roland

    BEAT
    10.03.2008, 18:47
    για χαρα παιδια. θα ηθελα μια γνωμη. G 70 η E 80? της roland. γιατι ειναι πιο ακριβο το πρωτο με την εκπτωση που κανουν τα μαγαζια? υπαρχει διαφορα στις δυνατοτητες των οργανων? ακουσα οτι το G 70 ειναι πιο ευκολο στη δουλεια και εχει καλυτερους ηχους και styles. αληθευει? Ευχαριστω!
    Sokratis121974
    17.04.2008, 10:09
    Αν και καθυστεριμενα ειδα την ερωτηση σου, και δεν ξερω αν εχει απαντηθει, τα δυο Roland που ρωτας, ειναι σχεδον πανομοιοτυπα. Σε εμφανιση ομως και ποιοτητα κατασκευης επειδη το εχω δουλεψει, το G 70 ειναι εξαιρετικο. Και τ δυο εχουν σχεδον ιδιες δυνατοτητες, περνουν (προεραιτικα) καρτες srx της εταιριας με τρομερους ηχους απο drums, piano, strings, ethnik κτλ. και σαν κατοχος αυτων των καρτων αφου εχω αλλο synth roland που τις περνει, ειναι το κατι αλλο. Απλα το g 70 παιρνει 1 ενω το E 80 περνει 2. Το e 80 εχει ενα συστημα που μπορεις να παιξεις, και να προγραματισεις κιθαρα με πολυ ρεαλισμο, οπου συνηθως αυτο το οργανο (η κιθαρα) ειναι δυσκολή στον προγραμματισμο της. Το g 70 εχει ενα πολυ καλο συστημα που μπορεις με το πατημα ενως κουμπιου να εχεις αποθηκευμενο το ρυθμο της επιλογης σου και τους ηχους με μια κινηση. ειναι πολυ καλο για live χρηση αφου θα ειχει κανει μια φορα τις ρυθμησεις σου και απο εκει και περα ολα ειναι ευκολα. Το καλο ειναι οτι εχουν και τα δυο (ειναι αρχη της εταιριας του Στολλα που τα αντιπρωσοπευει στην Ελλαδα και μπραβο τους) ελληνικες οδηγιες χρησης.
    Απο ηχους (τουλαχιστον το G70 που εχω δουλεψει λιγο ειναι παρα πολυ καλοι εως εξαιρετικοι. προπαντων το piano το κατι αλλο. Γενικα η ολη φιλοσοφια τους ειναι σχεδον ιδια με καποιες λεπτομεριες να κανουν την διαφορα.
    Επισης και οι ρυθμοι του ειναι πολοι καλοι, ακουγονται πολυ καθαρα και στακατα, χωρις να (λασπωνουν). Το μονο κακο (για μενα που ηταν και ο λογος που δεν το αγορασα, ηταν οτι στα styles εχει ενα μονο καναλι drums και το χειροτερο οτι δεν μπορουσες να φτιαξεις το δικο σου σετ. Δεν ξερω αν εχει αλλαξει αυτο τωρα (γιατι οπως ειδα εχουν κανει version 3, αλλα για μενα αυτο ηταν προβλημα διοτι θελω οταν προγραμματιζω styles να εχω δυο ανεξαρτητα καναλια, ενα για drums και ενα για κρουστα, ωστε να εχω περισοτερο ελεγχο.
    Παντως πιστευω (και σαν κατοχως τριων κορυφαιων synth της roland), μπορεις να επενδυσεις αφοβα και η γνωμη μου ειναι καλυτερα το G70 διοτι ειναι και ποιο κομψο,και ποιο ανετο στην μετακινηση, ποιο λεπτο, ενω το e 80 εναι πολυ ποιο χοντροκομενο και ποιο βαρυ.
    Ελπιζω να σε βοηθησα, ριξε μια ματια στο site της roland και ακουσε και τα demo απο τις srx καρτες.
    Καλη τυχη.
    Σωκρατης
    Ηρακλειο Κρητη