ελληνική μουσική
    746 online   ·  210.832 μέλη

    Θέατρον στον Ελληνικό Κόσμο

    despinakontogianni
    20.03.2008, 14:17
    Δέκα χρόνια λειτουργίας του «Ελληνικού Κόσμου»
    Ένα ακόμα βήμα κάνει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, για το πολιτιστικό του κέντρο «Ελληνικός Κόσμος», στην Πειραιώς 254

    Μετά το υπερσύγχρονο θέατρο εικονικής πραγματικότητας που εγκαινίασε πέρσι, ολοκλήρωσε και εγκαινιάζει την Πέμπτη 20 Μαρτίου, το νέο του κτήριο, το «Θέατρον», πολλαπλών πολιτιστικών χρήσεων με στόχο «να καθιερωθεί» κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ιδρύματος Δημήτρη Εφραίμογλου, «στον αθηναϊκό χάρτη ως πολιτιστικός χώρος που θα φιλοξενεί εγχώριες και διεθνείς παραγωγές, με γνώμονα την καλλιτεχνική τους αξία».

    Στο νέο αυτό κτίριο, συνολικού εμβαδού 8.130 τ.μ. που εκτείνεται σε τρία επίπεδα, κεντρική θέση καταλαμβάνει η αίθουσα του θεάτρου, χωρητικότητας 967 θεατών, κεντρική σκηνή διαστάσεων 30χ 12 μ., καμαρίνια για μεγάλο αριθμό καλλιτεχνών, φουαγιέ 2.000 τ.μ., δύο αίθουσες πολυμορφικές, με δυνατότητα πολλαπλών διατάξεων για καλλιτεχνικές παραστάσεις -χορός, συναυλίες, εκθέσεις - αλλά και για συνέδρια.

    Η αυλαία του σηκώνεται για πρώτη φορά την Πέμπτη, 20 Μαρτίου,γιορτάζοντας τα 10 χρόνια του ``Ελληνικού Κόσμου``, με μια παράσταση του Γιάννη Κακλέα και τραγούδια από την Χάρις Αλεξίου.

    Υψηλή τεχνολογία, πολυμέσα, τρισδιάστατη πραγματικότητα είναι η σκηνογραφική εικόνα που συνυπάρχει με 30 χορευτές και ηθοποιούς ζωντανά επί σκηνής, σε κείμενα και εικόνες για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του «Ελληνικού Κόσμου». ``Ο ιδανικός χώρος για όποιον αγαπά τα πολυμέσα και ταυτόχρονα ζεστός και ατμοσφαιρικός``, έλεγε σήμερα ο Γιάννης Κακλέας, στην διάρκεια της ξενάγησης στους νέους χώρους από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, Δημήτρη Εφραίμογλου.

    Ανάμεσα τους, ο Λάκης Λαζόπουλος, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Σωτήρης Χατζάκης κ.ά. καλλιτέχνες. Το ``Θέατρον`` του «Ελληνικού Κόσμου», δεν θα κινηθεί με δικές του παραγωγές τα πρώτα δύο-τρία χρόνια, εξήγησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου, Θρασύβουλος Γιάτσιος, αλλά θα συνεργαστεί με φορείς που κάνουν μετακλήσεις από το εξωτερικό, θα φιλοξενεί μικρές ελληνικές παραγωγές και προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται οι επαφές.

    Έτσι για τον Μάιο, το σίγουρο είναι η παράσταση ``πέρα από τα όρια``, της Αττικής Πολιτιστικής Εταιρείας, μια εκδήλωση αφιέρωμα στη Λίνα Νικολακοπούλου, που διοργανώνει ο σύλλογος αποφοίτων του Αμερικανικού Κολεγίου.

    www.kathimerini.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ