ελληνική μουσική
    769 online   ·  210.850 μέλη

    Schoolwave. Ποιά είναι η άποψη σας?

    pluton
    31.03.2008, 11:37
    Θα ήθελα τη γνώμη σας για το διαγωνισμό- fesrival που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το περιοδικό Schooligans.
    billaros
    31.03.2008, 21:11
    Είναι από τις λίγες μεγάλες διοργανώσεις που γίνονται στην Ελλάδα για την ανάδειξη νέων μουσικών.Πραγματικά αξιόλογο φεστιβάλ (δεν είναι διαγωνισμός αφού δεν κρίνεται ο καλύτερος ,απλά από τα δεκάδες συγκροτήματα που δηλώνουν συμμετοχή επιλέγονται τα καλύτερα για να παίξουν) ,αξίζει να πάει κανείς. Έχω το προπερσινό cd και το περσινό dvd και είναι φανταστικά!
    kwstasagas
    31.03.2008, 21:45
    Αχ ..... να γινόμουν ξανά μαθητής να έφτιαχνα σχολικό γκρουπάκι και να συμμετείχα ..... Αν και δεν έχω παρακολουθήσει καμία εκδήλωση, γουστάρω πολύ που υπάρχει αυτός ο θεσμός .....

    [Πριν πολλά χρόνια, εκεί στα μακρινά 80ς, όταν πήγαινα στην Α΄ ή στη Β΄ Λυκείου, κάποιο απόγευμα είχε γίνει μια εκδήλωση με συναυλίες από μαθητικά γκρουπάκια στο - καινούριο τότε - Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Και το θεωρήσαμε πολύ σπουδαίο και σημαντικό γεγονός. Και να που τελευταία αυτή η "φάση" γίνεται κάθε χρόνο ....] .............
    seras
    31.03.2008, 22:19
    exo to dvd apo to persino Schoolwave..
    pragmatika poly oraio...
    darbukaboy
    01.04.2008, 10:19
    Mακαρι πραγματικα να μπορουσα να κερδισω τη χαμενη ευκαιρια που ειχα ως μαθητης να παιξω σ'αυτο το φεστιβαλ...Ειναι η καλυτερη εκδηλωση νεανικης δημιουργιας.Εκει πραγματικα βλεπεις τα διαφορετικα ηχοχρωματα που εκφραζουν τους διαφορετικους χαρακτηρες των νεων.Βλεπεις μια ζυμωση ιδεολογιων και μουσικων αφου συναντας απο πανκαδες μεχρι εντεχνους και παραδοσιακους!!!Μακαρι να συνεχιστει αυτος ο θεσμος γιατι ειναι μια πραγματικα αξιολογη ευκαιρια για να εκφρασουν οι νεοι ολα αυτα που κρυβουν μεσα τους(κατι το οποιο δεν τους δινει τη δυνατοτητα να κανουν κυριως η ελληνικη εκπαιδευση αλλα και γενικοτερα η ελληνικη κοινωνια).
    ISILINDIR
    02.04.2008, 12:07
    Είναι σαν να παρακολουθείς FAME STORY αλλά με ιδεολογικό υπόβαθρο. Έχει μεγάλη πλάκα!!!
    GAGA
    02.04.2008, 12:51
    Παράθεση:

    Το μέλος ISILINDIR στις 02-04-2008 στις 12:07 έγραψε...

    Είναι σαν να παρακολουθείς FAME STORY αλλά με ιδεολογικό υπόβαθρο. Έχει μεγάλη πλάκα!!!



    Ποιο είναι το ιδεολογικο υπόβαθρο;;;;

    Ξεχνάς οτι στο Fame Story Δ Ι Α Γ Ω Ν Ι Ζ Ο Ν Τ Α Ι;;;;;


    ISILINDIR
    02.04.2008, 14:11
    Mα εγώ GAGA όταν λέω FAME STORY, εννοώ ότι στην πλειοψηφία έχουμε να κάνουμε με ατάλαντους.
    sitzoune81
    02.04.2008, 14:16
    Αρνητικη.
    kwstasagas
    02.04.2008, 14:28
    ISLINDIR έγραψε :
    Mα εγώ GAGA όταν λέω FAME STORY, εννοώ ότι στην πλειοψηφία έχουμε να κάνουμε με ατάλαντους.

    Ναι, αλλά λάβε υπόψη σου ότι συμμετέχουν μαθητούδια, των οποίων το ταλέντο είναι ακόμη "υπό διαμόρφωση". Επιπλέον .... ποιος είναι ο βασικός σκοπός του Schoolwave ???? Να διασκεδάσουν και να ξεδώσουν οι μαθητές, να φτιάξουν ένα [οποιοδήποτε] γκρουπάκι και να ξεφύγουν από το άγχος του σχολείου, του φροντιστηρίου, των εξετάσεων κλπ κλπ κλπ [ναι, σήμερα οι μαθητές είναι οι "πιο σκληρά εργαζόμενοι" !!!! Κι ίσως να περνάνε άγχη και αγωνίες πιο πολύ κι από εμάς !!!].

    Ας αφήσουμε τα παιδιά να συμμετάσχουν στο Schoolwave !!! Ας τα αφήσουμε να ευχαριστηθούν και να διασκεδάσουν με την ψυχή τους και .... ας μην περνάμε τα συγκροτήματά τους και τις μουσικές επιδόσεις τους από "μικροσκόπιο" και από σκληρές κριτικές. Αν το κάνουμε αυτό, τότε - κατά την ταπεινή μου άποψη - γινόμαστε σκληροί και άδικοι. Εδώ τόσοι και τόσοι ΑΤΑΛΑΝΤΟΙ επαγγελματίες μουσικοί, τραγουδιστές κλπ κυκλοφορούν, οι οποίοι .... βγάζουν "χοντρό χρήμα" από το τραγούδι. Θα μάς ενοχλήσουν τα μαθητικά γκρουπάκια ?????




    pluton
    02.04.2008, 14:48
    Συμφωνώ με τον kwstasagas
    ISILINDIR
    02.04.2008, 16:22
    kwstasagas πολύ καλή απάντηση και δικαιολογημένη η έκρηξή σου. Αλλά μήπως θέλεις να σε πάω ή να σε βάλω να ακούσεις δουλειές (από 17χρονα) προερχόμενες από ΣΟΥΗΔΙΑ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΔΑΝΙΑ, ΦΙΛΑΝΔΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΙΑΠΩΝΙΑ, ΡΩΣΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ και άλλες χώρες να ακούσεις τι εστί ταλέντο, σκληρή δουλειά και μουσική μόρφωση????

    Μην μου πεις ότι φταίει το εκπαιδευτικό σύστημα, γιατί υπάρχουν πολλά καλά ωδεία και με λογικές τιμές!!!!!!!!!!!!!!! Με τον φραπέ, το freddo και λοιπά ροφήματα δεν γίνεσαι μουσικός. Και παίρνοντας το θέμα ανάλαφρα έτσι καταλήγουμε στο σήμερα με όλους αυτούς τους ντόπιους καλλιτέχνες από τους οποίους όταν ακούμε κάτι καλό κάνουμε το σταυρό μας και αναφωνούμε "Ανάσταση". Πόσους από αυτούς κάνουν διεθνή καριέρα???? Ακόμα και από το heavy metal που στην Ελλάδα είναι πιο ανεπτυγμένο.

    Οι σωστές βάσεις πρέπει να μπαίνουν από μικρή ηλικία.

    kwstasagas
    02.04.2008, 19:25
    "και δικαιολογημένη η έκρηξή σου"
    Καμία απολύτως έκρηξη δεν υπήρξε από μέρους μου, αγαπητέ συμφορουμίτη !!!! Εδώ βρισκόμαστε για να συζητάμε σε ήρεμους και ήπιους τόνους, είτε συμμφωνούμε είτε διαφωνούμε, και, κατ' επέκταση, για να περνάμε ευχάριστα. Άλλωστε .... τι έχουμε να χωρίσουμε ???

    Κι η δική σου απάντηση μού άρεσε. Ιδίως αυτό που λες ότι "Οι σωστές βάσεις πρέπει να μπαίνουν από μικρή ηλικία". Σίγουρα, έτσι είναι τα πράγματα όταν κάποιος μαθητής το έχει ήδη αποφασίασει ότι θέλει να κάνει καριέρα σαν μουσικός, σαν τραγουδιστής, σαν συνθέτης ή σαν τραγουδοποιός [και μάλιστα .... σε οποιοδήποτε μουσικό ιδίωμα. Μήπως και η καριέρα στο χέβι μέταλ ή στο θρας μέταλ δεν έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση το να είσαι δεξιοτέχνης στην κιθάρα, στα ντραμς κλπ ??? Και, φυσικά, για να κατακτηθεί κάτι τέτοιο απαιτείται σκληρή προσπάθεια και μελέτη]. Μην ξεχνάμε, όμως, ότι υπάρχει μια μερίδα μαθητών που ασχολείται με τη μουσική για "ξέδωμα", για "χαβαλέ" αν θες, για να ξεφεύγει από το άγχος των μαθημάτων κλπ κλπ. Αυτή η μερίδα των μαθητών έχει κάθε λόγο "να πάρει το θέμα ανάλαφρα". Και, φυσικά, έχει κάθε δικαίωμα να πάρει μέρος στο Schoolwave και σε οποιανδήποτε εκδήλωση μαθητικών συγκροτημάτων. Εμείς οι μεγαλύτεροι, που τα μαθητικά μας χρόνια έχουν φύγει ανεπιστρεπτί .... τι πρέπει να κάνουμε ???? Μα φυσικά, αν τύχει και βρεθούμε στο Schoolwave, να συμμεριστούμε το νεανικό ενθουσιασμό τους και τη χαρά τους που το σχολικό τους γκρουπάκι βρέθηκε επί σκηνής. Τι κι αν θα παίζουν χάλια και φάλτσα .... Τι κι αν δεν θα ξέρουν να παίζουν καλά τα μουσικά τους όργανα .... Η χαρά που θα κάνουν αυτά τα πολύ - πολύ νέα παιδιά για το ότι φτιάξαν γκρουπάκι και για το ότι παίζουν μπροστά σε κόσμο ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΧΑΡΑ .......