ελληνική μουσική
    746 online   ·  210.832 μέλη

    Στα πυρά της Πέγκυ Ζήνα το έντεχνο & η Ελένη Τσαλιγοπούλου

    veroulini
    25.04.2008, 22:22

    καποιος θα πρεπει να πει στην κυρια Ζηνα οτι αλλο να κανεις show οπως κανει η ιδια και αλλο να υπηρετης το τραγουδι! τραγουδι κατα την αποψη μου ειναι τεχνη και πολιτισμος! πες μου τι ακους να σου πω  τι εισαι! ετσι παει κακα τα ψεματα!

    την δουλιτσα της ξερει η κυρια ζηνα και την κανει παρα πολυ σωστα! γυμναστικη μακιγιαζ σεξυ ντυσιμο λαικοτσιφτετελοποπροκαδικος τζετρτζελες και μια χαρα την βρησκω στο ειδος της ειναι αστερι!

    βεβαια δεν ξερω αν τραγουδησει χωρις μικροφωνο τι θα βγει αλλα δεν βαριεσαι βρε αδελφε το ματωνω ματωνω ολοι λιγο πολυ μπορουμε να το πουμε!

    μονο που δεν μπορω να την συγκατελεξω στις ερμηνευτριες οπως ειναι η αλεξιου η αρβανιτακη η πρωτοψαλτη...αλλα και πολυ νεωτερες οπως ειναι μποφιλιου η ασλανιδου και αλλες...

     

    οσον αφορα τους κακοντυμενους και σπιριαριδες καποιος θα πρεπει να της πει οτι αυτοι οι κακοντυμενοι με τα μαυρα μακο και τα ξεθωριασμενα τζιν οταν κανουν συναυλιες για ολο τον κοσμο και οχι για τις γεματες τσεπες το πληθος απο κατω παραλυρει

    (αλκινοος ιωαννιδης σωκρατης μαλαμας φιλιππος πλιατσικας διονυσης τσακνης βασιλης καζουλης  πορτοκαλογλου κοτσιρας μαχαιριτσας παπακωνσταντινου και αλλο πολλοι..

    αυτους εννουσε η κυρια ζηνα κακοντυμενους και σπιριαριδες ????

    ας κατσει λιγο να ακουσει τα τραγουδια τους μπας και μορφωθει η ιδια καμποσο

     


    karelia
    25.04.2008, 23:34

    Διαβάστε το παρακάτω..

    Είναι απόσπασμα από συνέντευξη του Αλκίνοου Ιωαννίδη,λίγα χρόνια πριν.

    Είχε αναφερθεί στο εμπορικό,και στη Πέγκυ Ζήνα!

     

    Άνθρωποι που εμείς τους θεωρούμε ανθρώπους της υποκουλτούρας εργάζονται πολύ σκληρά. Τους θαυμάζω γι' αυτό. Ας πούμε, μου λέγατε πριν για την Πέγκυ Ζήνα... Φαντάζομαι ότι η Πέγκυ Ζήνα ξυπνάει το πρωί κι έχει κομμωτήριο, μετά πρέπει να πάει σε στούντιο αποτρίχωσης, μετά σε λάμπες μαυρίσματος. Μετά πρέπει να κάνει γυμναστική, να συμβουλευτεί τη διατροφολόγο της, να πάει στον οδοντίατρο... Πιστεύω ότι όλοι εμείς οι ψαγμένοι τεμπελχανάδες που θεωρούμε τους εαυτούς μας καλύτερους, λίγο περισσότερο να δουλεύαμε πάνω στο αντικέιμενό μας (γιατί και η Πέγκυ Ζήνα πάνω στο αντικείμενό της δουλεύει-δεν νομίζω ότι είναι το τραγούδι το αντικείμενό της...) θα είχαμε βγάλει αριστουργήματα.


    veroulini
    25.04.2008, 23:45

    ναι το συγκεκριμενο το εχω διαβασει και νομιζω οτι ο αλκινοος τα λεει παρα πολυ σωστα και σεμνα διατυπωμενα! ετσι ειναι αλλο ερμηνευω και αλλο κανω τσαχπινιες ανεβαζω το κασε με τα λουλουδια και δειχνω και λιγο μπουτι στηθος και λιγο ποπαδακι μετα στρινγακια! ε και κραταω κι ενα μικροφωνο βρε αδελφε ετσι για να κανουμε πως τραγουδαμε κιολας!


    haris1999gr
    26.04.2008, 03:16

    χα χα ειναι δυνατον να επερνε ο νταλαρας μαζι του καποιον που στοναρει  χα χα ,,χα ρε οσο σπουδαγμενοι και να μαστε μιλαει η εμπειρια ,,  αντε να δουμε τι αλλο θα ακουσουμε παταει λεει η ζηνα καλυτερα απο την τσαλιγοπουλου,ας αγορασουν οι κριτες λοιπον και κανενα παλιο δισκο της ζηνα να ακουσουν πως τραγουδαγε ,,, οσο βελτιωθηκε η τεχνολογια απο τοτε βελτιωθηκε και η φωνη της.Τωρα οτι και να λετε εγω ειμαι μουσικος η εγω ειμαι τραγουδιστης η εγω ειμαι σπουδαγμενος την εμπειρια του νταλαρα δεν την εχουμε ουτε το σαν τηγανιτα αυτι του που τα ακουει ολα.  Πως θα γινει ,δεν αλλαζει ο κοσμος ,παντα θα υπαρχουν 2 πλευρες > τον τσοπανο και στο μεγαρο να τον πας θα περιμενει να ακουσει κλασικη φλογερα ,που θελω να καταληξω ,οτι και να λεμε συμπερασμα δεν θα βγει


    F_ANGEL
    26.04.2008, 12:20

    ουυυυυυυυυυυφ..αμαν πια


    haris1999gr
    26.04.2008, 13:06

    εσυ,  εχω προσεξει ποτε δεν σχολειαζεις το θεμα μονο τους αλλους ,,ουφ πια στα μουτρα σου

    {#emotions_dlg.clap}{#emotions_dlg.happycrazy}{#emotions_dlg.tt2}{#emotions_dlg.beer}{#emotions_dlg.ban}{#emotions_dlg.beer}{#emotions_dlg.tt2}{#emotions_dlg.happycrazy}{#emotions_dlg.clap}


    F_ANGEL
    26.04.2008, 20:04

    Παράθεση:

    Το μέλος haris1999gr στις 26-04-2008 στις 13:06 έγραψε...

    εσυ,  εχω προσεξει ποτε δεν σχολειαζεις το θεμα μονο τους αλλους ,,ουφ πια στα μουτρα σου

    {#emotions_dlg.clap}{#emotions_dlg.happycrazy}{#emotions_dlg.tt2}{#emotions_dlg.beer}{#emotions_dlg.ban}{#emotions_dlg.beer}{#emotions_dlg.tt2}{#emotions_dlg.happycrazy}{#emotions_dlg.clap}



    Εσυ πας φιρι φιρι να τα ακουσεις μερες που ειναι..Κανονισε ε..Γιατι στα εχω μαζεμενα εσεναααααα{#emotions_dlg.rolleyes}


    THORIS
    23.04.2011, 15:04

    Φίλε διάβαζα το σχόλιά σου και σαφώς έχεις γνώση στο αντικείμενο όμως δε συμφωνώ καθόλου με πολλά από όσα λες! Το αν η Ζήνα είναι πιο σωστή και ακριβώς στη σωστή τονικότητα από την Τσαλιγοπούλου σαφώς και σχετίζεται με το ρεπερτόριό της. Δεν πιστεύω να μπορείς να συγκρίνεις το επίπεδο δυσκολίας τεχνικά των δημοτικών ή και της πρωτότυπης δισκογραφίας της Τσαλιγοπούλου με αυτό της Ζήνας. Όταν ένας τραγουδιστής απευθύνεται κυρίως στη μάζα εννοείται πως θα ερμηνεύσει τραγούδια πολύ ευκολότερα μελωδικά ώστε να μπορεί και ο απλός ακροατής κι αυτός που θέλει απλά να περάσει ωραία, να το μάθει, να το αγοράσει και εν τέλει να πουλήσει η τραγουδίστρια. Σαφώς όσο ανεβαίνει το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνουν και τα ποσοστά ατελειών στην τεχνική.

    Κι αν ακόμη κάποιοι ισχυριστούν ότι η Πέγκυ Ζήνα έχει σωστή και καλή λαϊκή φωνή, στο τεράστιο κεφάλαιο που λέγεται ερμηνεία η ζυγαριά για ακόμη μια φορά ετεροβαρεί εις βάρος της Ζήνας. Μια μονοδιάστατη, μονότονη, συνηθισμένη φωνή. Ούτε η φύση αλλά ούτε οι επιλογές και τα βιώματα της καλλιτέχνιδος τη βοηθούν ώστε να θεωρηθεί καλή ερμηνεύτρια. Και ενώ άλλες του βεληνεκούς της με καλύτερες φωνές και ρεπερτόριο (π.χ. Νατάσα Θεοδωρίδου), έχουν αφήσει κάποιο ερμηνευτικό στίγμα στη δισκογραφία τους, νομίζω ότι η εν λόγω αηδός στερείται χρωματικών και εκφραστικών μέσων, τονισμάτων, λυγισμάτων, γυρισμάτων και διέσεων έτσι που σε καμία περίπτωση η ερμηνεία της δεν μπορεί να θεωρηθεί κάτι παραπάνω από απλή διεκπεραίωση των τραγουδιών της. Τι σχέση έχουν όλα αυτά; Ένας τραγουδιστής είναι φωνή και ψυχή. Έχουμε όλοι μας ακούσει πολλές φορές ότι ειδικά στην ελληνική μουσική (αλλά και στην ξένη σε σημαντικό βαθμό), η ερμηνεία είναι η σημαντικότερη. Γιατί η ελληνική μουσική από τη γένεσή της βασίζεται στο στίχο. Είναι η έκφραση των καημών, των πόθων και της χαράς των Ελλήνων σε νότες. Και αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που ο μουσικόφιλος λαός αγαπά την Τσαλιγοπούλου, την Αρβανιτάκη, την Πρωτοψάλτη και όλους τους υπόλοιπους μεγάλους μας τραγουδιστές. Η χροιά της φωνής, τα ποικίλματα και οι εμπειρίες που αποτυπώνει ένας τραγουδιστής με τη φωνή του είναι που μεταφέρουν σωστά ή όχι, το τραγούδι στον ακροατή. Ένας ερμηνευτής με έλλειψη ψηλής αισθητικής, ψυχής και ανησυχίας για τον κόσμο που ζει δεν μπορεί να θεωρείται καλλιτέχνης. Και η Πεγκούλα με τη σωστή της φωνή, σας ρωτώ τώρα, τι θα ήταν χωρίς το όμορφο το μουτράκι της, τα ΜΜΕ, το ραδιόφωνο των συμφερόντων, τις αφίσες και γενικά το σύστημα; Την Τσαλιγοπούλου εγώ προσωπικά την έχω δει τυχαία πριν από 3 χρόνια στο Κούριο στη Λεμεσό όπου είχα πάει να παρακολουθήσω μια τραγωδία, πίσω από ένα θίασο, στο χορό να ερμηνεύει και να συγκινεί να συνεπαίρνει το έκπληκτο κοινό που δεν περίμενε να τη δει, με τους αυτοσχεδιασμούς της. Αυτό δεν είναι τέχνη; Η διασκέδαση δεν είναι απαραίτητα τέχνη, μόνο η τέχνη μπορεί να κάποιες φορές να γίνεται και διασκέδαση.

    Προσωπικά δεν κατακρίνω κανένα είδος μουσικής αλλά σίγουρα υπάρχουν επίπεδα. Όπως υπάρχει κι επίπεδο και πήχυς σε κάθε μορφή τέχνης. Όσο μορφώνεται κάποιος μουσικά εκπαιδεύεται και το αυτί του γι'αυτό όσοι εξελίσσουν αυτήν τους την ιδιότητα μαθαίνουν να εκτιμούν την όπερα ενώ οι υπόλοιποι μένουν σε λαϊκές παραλλαγές του "Αχ κουνελάκι κουνελάκι". Επίσης κάτι άλλο που πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε. Υπάρχει το λαϊκό και το καλό λαϊκό τραγούδι. Κανείς δεν είπε ότι η καλή μουσική είναι για όλους. Η καλή μουσική μπορεί να απευθύνεται στη μειοψηφία αλλά να'ναι τόσο δυνατή που να μείνει αθάνατη. Πολύ σπουδαία τραγούδια της μουσικής μας ιστορίας δεν είχαν κάνει πάταγο στο ραδιόφωνο κι όμως είναι γνωστά μέχρι και σήμερα.

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : THORIS στις 23-04-2011 15:08 ]