ελληνική μουσική
    716 online   ·  210.847 μέλη

    ΔΤ: Νέβμα-Από αυτούς που λατρεύεις να μισείς...

    jorge
    29.07.2004, 22:45
    ΝΕΒΜΑ
    ‘ΑΠ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΙΣ ΝΑ ΜΙΣΕΙΣ’

    Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, ένα από τα ιστορικότερα σχήματα της ελληνικής Hip-Hop σκηνής, οι ΝΕΒΜΑ επιστρέφουν δυναμικότερα από ποτέ. Ο πολυαναμενόμενος δίσκος «Απ΄ αυτούς που λατρεύεις να μισείς» αποτελεί μια στιχουργική περιπλάνηση σε γνώριμα, αλλά και πρωτόγνωρα για το συγκρότημα, μονοπάτια. Θεματολογικά αποφεύγονται τυχόν επαναδιαπραγματεύσεις ζητημάτων που απασχόλησαν τους Αλέξη Δ. και Ισορροπιστή στο παρελθόν, χωρίς να αλλοιώνεται ο καυστικός, δηκτικός και μερικές φορές άκρως επιθετικός χαρακτήρας, που χαρακτηρίζει το γκρουπ εδώ και οχτώ χρόνια. Οι μουσικές επενδύσεις (από το Dj Rico), με σαφώς μεγαλύτερη γκάμα από προηγούμενες απόπειρες, δοκιμάζουν να χρωματίσουν όσο πιο ατμοσφαιρικά γίνεται τα κομμάτια, διατηρώντας την Hip-Hop υφολογία.

    Παρά τις αλλαγές στο σχήμα – μειωμένο κατά τα 2/5 – οι ΝΕΒΜΑ διατηρούν πολλά από τα στοιχεία προηγούμενων δισκογραφικών προσπαθειών: αινιγματικούς τίτλους, προβληματισμούς ακόμα και για ζητήματα ανθρωπίνων σχέσεων, πικαπισμούς, τραχύ ήχο, ενώ συνεχίζεται και εδώ το παιχνίδι με τα χρώματα στο εξώφυλλο. Τέλος, δεν λείπουν και οι συμμετοχές, όπως αυτές του Τns (Goin’ Through), Ominus, Dj “S”, Μύρωνα, και Νίκου “Nivo” Βουρλιώτη. To «Απ΄ αυτούς που λατρεύεις να μισείς», ντεμπούτο του συγκροτήματος στο Family The Label, είναι μια απαραίτητη προσθήκη στους πιστούς του Hip-Hop στην Ελλάδα και μια τολμηρή πρόταση για όποιον έχει κουραστεί από το αδιέξοδο της κυρίαρχης εμπορικής ελληνικής βιομηχανίας.

    soulless9
    30.07.2004, 09:22
    den exw kapoia oloklhrwmenh apopsh gia tous nebma alla aytous pou sebomai para polu einai goin' through. einai apisteyto sygkrothma!!!