ελληνική μουσική
    472 online   ·  210.839 μέλη

    Ρεμπούτσικα - Καλαντζόπουλος - Πασπαλά - Ορχήστρα του Δρόμου (καλοκαιρι 08)

    tranzistoraki
    11.05.2008, 06:10

    Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος ταξιδεύουν την παράσταση τους με τίτλο: «Η Ορχήστρα του Δρόμου» σε επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα. Μαζί τους στην ερμηνεία των τραγουδιών η Έλλη Πασπαλά.

    Οι δύο εξαιρετικοί και πολυβραβευμένοι συνθέτες που μας έχουν χαρίσει στο παρελθόν κάποιες από τις πιο πρωτότυπες και συναρπαστικές μουσικές παραστάσεις, ενώνουν για μία ακόμη φορά τη δεξιοτεχνία και την αισθητική τους και παρουσιάζουν τις σημαντικότερες στιγμές του έργου τους αλλά και τα νέα τους τραγούδια.

    Ιδανική ερμηνεύτρια των τραγουδιών τους και μόνιμη συνοδοιπόρος τους τα τελευταία χρόνια η Έλλη Πασπαλά, η αισθαντική ερμηνεύτρια των μεγάλων συνθετών που με την μοναδική ποιότητα της φωνής της και την σπάνια εκφραστικότητά της, άλλοτε απογειώνει και παρασύρει και άλλοτε καθηλώνει και συγκινεί με την ερμηνεία της.

    Σημαντικό μέρος της παράστασης θα αφιερωθεί στις υπέροχες μουσικές που έχουν γράψει οι δύο συνθέτες για τον κινηματογράφο-άλλωστε η Ευανθία Ρεμπούτσικα κατέκτησε μία από τις σημαντικότερες διεθνείς διακρίσεις, καθώς η μουσική της για την ταινία «Πατέρας και Γιός» απέσπασε το βραβείο καλύτερης μουσικής για κινηματογραφική ταινία του 2006 στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Soundtrack, ενώ ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος κατέκτησε για δεύτερη φορά το βραβείο μουσικής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τη μουσική της ταινίας URANYA του Κώστα Καπάκα

    Η «Ορχήστρα του Δρόμου» θα μεταφέρει στη σκηνή ονειρικές μουσικές και μποέμ διάθεση, αγαπημένα τραγούδια και ευρυματικά happenings, αισθαντικές ερμηνείες και σπάνια κομψότητα.

    Στη δημιουργία αυτής της μοναδικής ατμόσφαιρας συμβάλλουν και οι εξαιρετικοί μουσικοί που συμμετέχουν στην και είναι οι:

    Πάνος Δημητρακόπουλος-κανονάκι

    Γιώργος Κοντογιάννης-κιθάρα,μαντολίνο, μπουζούκι

    Σπύρος Μοσχούτης-τύμπανα

    Κάρι Φέργκους – κοντραμπάσο

    Ανδρέας Συμβουλόπουλος-πιάνο, πλήκτρα.

     

    2/7: Μαρούσι

    31/7: Αττικό Άλσος

    2/8: Χίος - Θέατρο Καστρομηνά. Ώρα έναρξης: 21:00

    Στο πλαίσιο του 1ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Τέχνης « Η γη της Μαστίχας» Συμμετέχουν: Duarte, Ντιλέκ Κοτς & “Ο κήπος με τις τρομπέτες” του Φώντα Τζανίνη

    4/8: Καλαμάτα – Κάστρο Καλαμάτας

     

    πηγή www.prospero.com.gr