ελληνική μουσική
    850 online   ·  210.833 μέλη

    Νέο CD: ''Ανοιχτή Ακρόαση'' - Νίκος Πιτλόγλου

    krios80
    27.05.2008, 09:14

     

    Νίκος Πιτλόγλου – «ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΚΡΟΑΣΗ»
    Στίχοι:Νίκος Καρίμπας  και   Alice Tori

    Τραγουδούν: Βάσια Ζήλου, Σοφία Εμφιετζή, Αργυρώ Καπαρού,
    Χρυσούλα Σταύρου και Γιάννης Λεκόπουλος

                        

    ''Ανοιχτή ακρόαση'' είναι ο νέος κύκλος  τραγουδιών του συνθέτη Νίκου Πιτλόγλου σε στίχους των Νίκου Καρίμπα και Alice Tori.

    Το cd αποτελείται από  δύο ορχηστρικά και οκτώ τραγούδια που ερμηνεύουν οι: Βάσια Ζήλου, Αργυρώ Καπαρού,
    Σοφία Εμφιετζή, Χρυσούλα Σταύρου 
    και Γιάννης Λεκόπουλος.

     
    Σκοπός του συνθέτη με αυτά τα τραγούδια είναι η αναζήτηση της αίσθησης της ακρόασης σαν από ένα παλιό ραδιόφωνο, τότε που οι τεχνολογικές επιλογές ήταν ελάχιστες αλλά είχαν ως αποτέλεσμα μια αμεσότερη επικοινωνία.

     Έτσι, χρησιμοποιώντας μελωδικές φόρμες και ερμηνείες που συγγενεύουν με το άμεσο μουσικό μας παρελθόν, φτιάχνει ένα νέο υλικό προτείνοντας το για «ανοιχτή» ακρόαση.

    Το cd  κυκλοφορεί από την  Arionmusic σε συνεργασία με την ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ – ΕΜΣΕ την εταιρία πολιτιστικών δραστηριοτήτων της ένωσης μουσικοσυνθετών – στιχουργών Ελλάδας.

     

     

    Χορηγοί επικοινωνίας:

    -MUSICHEAVEN

    -ΡΑΔΙΟ ΛΥΧΝΑΡΙ(91.4 FΜ)/ΡΟΔΟΣ

    -ΡΑΔΙΟ ΜΥΘΟΣ(93.4 FM)/θΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    www.emse.gr

    www.arionmusic.gr

    www.myspace.com/nikospitloglou

    www.myspace.com/giannislekopoulos

     

     




     


     

     

     

      

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : krios80 στις 08-11-2008 14:26 ]


    επισυναπτόμενα: anoixti akroasi-cd.jpg 
    kwstasagas
    27.05.2008, 11:06

    Εύχομαι στον κ. Πιτλόγλου ολόψυχα και με κάθε ειλικρίνεια ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην καινούρια του δισκογραφική δουλειά. Πρόκειται όχι μόνο για έναν πολύ καλό μουσικό, αλλά και για έναν εξαιρετικό άνθρωπο [έτυχε να τον γνωρίσω και από κοντά]. Ο προηγούμενος δίσκος του "ΑΜΦΙΒΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ" είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Μακάρι να συμβεί το ίδιο και με την καινούρια του δισκογραφική δουλειά ......

    Από τα ονόματα των τραγουδιστών που συμμετέχουν μού έκανε "κλικ" το όνομα ΒΑΣΙΑ ΖΗΛΟΥ !!!! Με γυρνάει στα παιδικά μου χρόνια .... Αν κάποιοι είσθε περίπου συνομήλικοί μου, θυμάστε εκεί στα 80ς μια παιδική εκπομπή στο κρατικό κανάλι "ΔΥΟ ΚΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΡΕΒΥΘΙΑ" ??? Σε αυτήν την εκπομπή η Βάσια Ζήλου ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ συνοδευόμενη από μικρή ορχήστρα, την οποία διεύθυνε ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ [θυμάμαι πόσο μού άρεσε ο ήχος του φλάουτου της εν λόγω ορχηστρούλας] !!!! Και η Βάσια και ο Σταμάτης ήταν τότε πολύ νέοι και .... σχεδόν στο ξεκίνημά τους !!! Ο δε Κραουνάκης από τότε έδειχνε την άνεσή του να σκαρώνει τραγούδια "εν ευθέτω χρόνω", καθόσον κάθε εβδομάδα έπρεπε να παρουσιάζει κι ένα καινούριο μελοποιημένο παραμύθι [και το οποίο παρουσιαζόταν στην εκπομπή λάιβ από την ορχήστρα του και τη Βάσια Ζήλου] !!! Αχ, τι ωραίες παιδικές εκπομπές βλέπαμε όταν ήμασταν παιδάκια .....  

         


    kwstasagas
    27.05.2008, 11:12

    Τώρα πρόσεξα και το εξώφυλλο του δίσκου !!! ΚΑ - ΤΑ - ΠΛΗ - ΚΤΙ - ΚΟ !!!! Μπράβο σε αυτόν που το σχεδίασε !!! [η κοπέλα με το κόκκινο φόρεμα απέναντι από το παλιό ραδιόφωνο έχει βγει πολύ - πολύ ερωτική και γοητευτική {#emotions_dlg.inlove}{#emotions_dlg.inlove}...........] ........


    marylin
    27.05.2008, 16:01

    Καλή επιτυχία στο συμπαθέστατο και ταλαντούχο Νίκο!!! {#emotions_dlg.clap}


    cbratuska
    23.07.2008, 14:42

    Καλή Επιτυχία Νίκο!!!


    dafnoula
    29.08.2008, 12:10

    Κατά τη γνώμη μου απουσιάζει από το δίσκο η ενιαία μορφή.  Ετερόκλητες φωνές , ετερόκλητες ενορχηστρώσεις ...


    jorge
    23.02.2009, 01:37

    “ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΚΡΟΑΣΗ” ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ
    Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ – ΕΜΣΕ και ο Νίκος Πιτλόγλου

    Σας προσκαλούν στην Παρουσίαση του νέου δίσκου του “ Ανοιχτή Ακρόαση”
    στον ΙΑΝΟ

    Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009, 12:00 μ. μ.

    Η “Ανοιχτή Ακρόαση” είναι ο νέος κύκλος τραγουδιών του Νίκου Πιτλόγλου σε στίχους των Νίκου Καρίμπα και Alice Tori. Το CD αποτελείται από  δύο ορχηστρικά και οκτώ τραγούδια που ερμηνεύουν οι: Βάσια Ζήλου, Αργυρώ Καπαρού, Σοφία Εμφιετζή, Χρυσούλα Σταύρου και Γιάννης Λεκόπουλος.
    Σκοπός του συνθέτη με αυτά τα τραγούδια είναι η αναζήτηση της αίσθησης της ακρόασης σαν από ένα παλιό ραδιόφωνο, τότε που οι τεχνολογικές επιλογές ήταν ελάχιστες αλλά είχαν ως αποτέλεσμα μια αμεσότερη επικοινωνία. Έτσι χρησιμοποιώντας μελωδικές φόρμες και ερμηνείες που συγγενεύουν με το άμεσο μουσικό μας παρελθόν, φτιάχνει ένα νέο υλικό προτείνοντας το για «ανοιχτή» ακρόαση.