ελληνική μουσική
    602 online   ·  210.830 μέλη

    Sarah Brightman - Εντυπώσεις

    jorge
    07.09.2004, 00:57
    Δεν ξέρω πόσοι πήγατε στη Sarah Brightman στο Λυκαβηττό. Η αλήθεια είναι πως ούτε και εγώ πήγα. Απλά είδα κάποια αποσπάσματα στην TV και εντυπωσιάστηκα, γιατί έμαθα ποιά είναι αυτή η φωνή. Θα προσπαθήσω να βρω και τραγούδια της, αξίζει πιστεύω...

    Βέβαια διάβασα μια διασκεδαστική κριτική στην Ελευθεροτυπία, που μόνο κολακευτική δε μπορεί να θεωρηθεί για τη Sarah, διαβάστε:



    Οι συναυλίες της Σάρα Μπράιτμαν στον Λυκαβηττό την Παρασκευή και το Σάββατο ξεκίνησαν ως μεγαλοαστικές, στην πορεία διολίσθησαν στο μεσοαστικό, προς το τέλος, δε, ξέπεσαν στο εντελώς μικροαστικό.

    Είχε φτάσει στο encore όταν ο κόσμος επιτέλους εγκατέλειψε τις θέσεις του και πλησίασε τη σκηνή. Δεν μπορεί, η μουσική είναι που τους παρακίνησε, σκέφτηκα. Ελα όμως που οι περισσότεροι ήθελαν απλώς να φωτογραφίσουν με το κινητό τους την ερμηνεύτρια. Ετσι, είχες τη Σάρα Μπράιτμαν να τραγουδάει και από κάτω μία σειρά από υψωμένα κινητά τηλέφωνα.

    «Ο εισερχόμενος είς τινα των ημετέρων εκκλησιών υφ' ενός μόνου καταλαμβάνεται αισθήματος, της επιθυμίας να εξέλθη», έγραφε ο Εμμανουήλ Ροΐδης. Για εκκλησίες μιλούσε, βέβαια, ο καλός μας συγγραφέας, και όχι για συναυλίες. Η περιγραφή του, όμως, ταιριάζει μια χαρά στις συγκεκριμένες της Μπράιτμαν. Βλέπετε, μπορεί αυτό το μοντέρνο ποπ ένδυμα της λεγόμενης σοβαρής μουσικής να λειτουργεί ενίοτε δισκογραφικά και εμπορικά, στις ζωντανές εμφανίσεις, όμως, πάσχει.

    Στις κερκίδες του Λυκαβηττού υπήρχε πλήθος. Το ίδιο και στη σκηνή. Χορεύτριες -σχετικά ασυγχρόνιστες- τραγουδίστριες για τα δεύτερα φωνητικά, δύο ορχήστρες - εκ δεξιών η ηλεκτρική, εξ αριστερών αυτή με τα έγχορδα. Μπροστά στεκότανε η Σάρα Μπράιτμαν που διαρκώς άλλαζε ντύσιμο. Το ενδυματολογικό της ρεπερτόριο αποτελείτο από πλουμιστές και χρυσοποίκιλτες ενδυμασίες, που έφερναν στο νου σκηνές από τους «Ορνιθες» του Χατζιδάκι, αλλά και τον... Χριστόδουλο σε μέρες γιορτής. Το μουσικό της πρόγραμμα περιελάμβανε αποσπάσματα από τις προσωπικές της δουλειές, από τα μιούζικαλ του πρώην συζύγου της Αντριου Λόιντ Γουέμπερ, καθώς και μια δύο διασκευές, όπως στο Dust In The Wind των Kansas, που φαντάζομαι ότι οι δημιουργοί του δεν το είχαν φανταστεί έτσι.

    Στο «Harem», το τελευταίο άλμπουμ της, οι ανατολίτικοι ήχοι κυριαρχούν. Ηταν η στιγμή που από τα συγκρατημένα χειροκροτήματα του κοινού περάσαμε στα ρυθμικά. Λοξοκοιτάζουμε στην Ανατολή, δεν λέω, λίγο ακόμη όμως και θα είχαμε και τσιφτετέλια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 06/09/2004
    sea_like_eyes
    02.06.2008, 01:45

     

     

    Δεν θα μπω στην διαδικασία-δοκιμασία να σκεφτώ  αν είναι η καλύτερη soprano που υπάρχει . . . κτλ . . . κτλ . . .άλλωστε η ΜΕΛΩΔΙΑ (γενικοτερα) είναι αυτή που μετράει !Με τα παραπάνω Video σας  παραθέτω  ένα μικρό μέρος από το μουσικό μεγαλείο της Sarah Brightman !

     

    Υ.Γ η κριτική όπως λες jorge ειναι διασκεδαστική . . . καθόλου κολακευτική και μάλλον εντελώς άκυρη !

    Υ.Γ αποψεις υπαρχουν ηδη στο e-περιοδικο . . . περιμενω Video και αγαπημενα Songs της Sarah . . .


    MagicaDeSpell
    02.06.2008, 08:19

    Ειναι τρομερη φωνη κι απο τις αγαπημενες μου...Κριμα γιατι δεν το ηξερα για τις 2 συναυλιες σιγουρα θα ημουν εκει...


    MagicaDeSpell
    02.06.2008, 08:31

    Παρεπιπτόντως ο Banderas ειναι αυτος μαζι της στο The Phantom Of the Opera στο δευτερο video? Πολυ καλο!!!


    rompa
    02.06.2008, 10:14

    Πολύ ωραία τα βίντεο sea (ιδιαίτερα το δεύτερο με τον Banderas {#emotions_dlg.biggrin}) .


    sea_like_eyes
    02.06.2008, 12:23

    Παράθεση:

    Το μέλος MagicaDeSpell στις 02-06-2008 στις 08:31 έγραψε...

    Παρεπιπτόντως ο Banderas ειναι αυτος μαζι της στο The Phantom Of the Opera στο δευτερο video? Πολυ καλο!!!



    οπως εγραψε η rompa . . . ναι . . . ειναι ο Banderas ! Τρομερη φωνη . . . με τρομερο συναισθημα-χρωμα !{#emotions_dlg.yawn}(seaaaaaaaang . . . seaaaaaaaaaaaaaaangggggg)


    Moonchild92
    02.06.2008, 14:38

    Πραγματικά μία φωνή που σε μαγεύει..... Πάντως στα βίντεο του sea, η live ερμηνεία της του Phanton of the opera μου φάνηκε ακόμα καλύτερη κι από τις studio!


    CROSS
    02.06.2008, 14:47

    Είναι η αγαπημένη μου φωνή.Με ρεπερτόριο απο πολλά είδη μουσικής και το classical crossover να την χαρακτηρίζει και να την καθιερώνει στην μετα ''Φάντασμα''εποχή.Τα πλούσια και διαφορετικά ηχοχρώματά της σε συνδυασμό με την μεγάλη έκτασή της αλλά και την υποκριτική της ικανότητα την καθιστούν επάξια ως Νο 1 σοπράνο όλων των εποχών όσον αφορά τις πωλήσεις των άλμπουμ της.Η ανάμνηση απο τον Λυκαβηττό είναι τόσο έντονη,σαν να έγινε η συναυλία μόλις χτές.Ελπίζω να ξαναεπισκεφτεί την χώρα μας στην νέα περιοδεία της και να είναι σε κλειστό χώρο καλύτερα για να μην υπάρξουν αναγκαστικές περικοπές της παράστασης σε σημεία που θα πρέπει να τοποθετηθούν ''εναέρια''σκηνικά,όπως είχε γίνει πριν 4 χρόνια στον Λυκαβηττό.

    Απο βίντεο και τραγούδια δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω για να βάλω εδώ,Sea...

     

     


    -----------------
    Να ζείς την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία σου,και να ακούς radio MH:''Ταξίδι αναψυχής''κάθε Δευτέρα 18.00-20.00.

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : CROSS στις 02-06-2008 14:51 ]


    sea_like_eyes
    02.06.2008, 20:44

     

    Το video . . . η ατμοσφαιρα οσο GOTHIC μπορεις να φανταστεις ! Ο Steve Harley αν και μπροστα στην ερμηνεία του Banderas μοιάζει χαμένος . . . εντυπωσιάζει επισης ! Η φωνή του δένει τρομερά με την φωνή της Sarah σε βαθμό να αγγίζουν το τέλειο αποτέλεσμα !

    Ενα video στο oποιο η Sarah προβάλει και το υποκριτικό της ΤΑΛΕΝΤΟ ! Πραγματικά χαρισματική !!!

     


    sea_like_eyes
    02.06.2008, 20:50

    Sarah Brightman - Eden

    Ισως το ποιο ερωτικο τραγουδι . . . EVER  ! ! !

     


    blackdragon
    02.06.2008, 23:01

    Είναι απλώς εξαιρετική!!!{#emotions_dlg.yes}


    rompa
    03.06.2008, 11:44

    Και η Sarah Brightman τραγουδάει ΗΙΜ και συγκεκριμένα το "Join me"