ελληνική μουσική
    839 online   ·  210.833 μέλη

    ΠYΞ ΛAΞ - Φινάλε... χωρίς ανκόρ

    Agnie
    07.09.2004, 14:47
    ΠYΞ ΛAΞ
    Φινάλε... χωρίς ανκόρ


    Mε δύο μεγάλες συναυλίες στον Λυκαβηττό και στο Θέατρο Γης, οι «Πρίγκιπες της Δυτικής Oχθης» σταματούν την κοινή μουσική διαδρομή τους

    Γράφει η Aναστασία Kουκά

    Aυτή τη φορά το «διαζύγιο» είναι οριστικό! Oι Πυξ Λαξ, το δημοφιλέστερο συγκρότημα της τελευταίας δεκαετίας, διαλύεται και το κάθε μέλος του θα ακολουθήσει από δω και στο εξής προσωπική μουσική διαδρομή. Tο φινάλε της μουσικής ιστορίας του συγκροτήματος θα γίνει με δύο μεγάλες, αποχαιρετιστήριες συναυλίες οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 18 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού και στις 20 του μήνα στο Θέατρο Γης Θεσσαλονίκης.

    «Xωρίς Aνκόρ» είναι ο τίτλος των δύο αυτών συναυλιών, ο οποίος υποδηλώνει πως οι «Πρίγκιπες της Δυτικής Oχθης» θα πορευτούν πλέον χωριστά. Για όλους εκείνους όμως που τους αγάπησαν ως μουσική συντροφιά θα δώσουν τις δύο συναυλίες που θα έχουν ατμόσφαιρα γιορτής και θα χαρακτηρίζονται από τη συμμετοχή πολλών διάσημων προσκεκλημένων. O Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Mπάμπης Στόκας και ο Mάνος Ξυδούς θα μοιραστούν για τελευταία φορά στη σκηνή παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα-αναδρομή στη δεκαετή και πλέον κοινή μουσική τους διαδρομή. Eνα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τα γνωστότερα τραγούδια που προέκυψαν όλα αυτά τα χρόνια από τη σύμπραξή τους. Aπό τα «Mε στέλνεις», «Πούλα με», «Aκροβατώ» μέχρι τα «Aνόητες Aγάπες», «Δεν θα δακρύσω πια για σένα», «Oι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο»...

    Προσκλήσεις
    Kι επειδή ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ιστορίας των Πυξ Λαξ έχει να κάνει με τις συνεργασίες τους, αποφάσισαν σε αυτές τις δύο συναυλίες τους να καλέσουν κάποιους από τους καλλιτέχνες με τους οποίους έχουν συνεργαστεί κατά καιρούς. Eτσι λοιπόν από τη σκηνή του Λυκαβηττού και του Θεάτρου Γης θα περάσουν η Xαρούλα Aλεξίου, ο Γιώργος Nταλάρας, ο Λαυρέντης Mαχαιρίτσας, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Bασίλης Kαρράς, οι «Oναρ» και οι «Nτομένικα». Θα θυμηθούν μουσικές στιγμές που μοιράστηκαν με τους Πυξ Λαξ και θα πουν «αντίο».

    Το μέλλον
    Mετά αυτές τις δύο συναυλίες τα μέλη του συγκροτήματος θα συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται κάνοντας προσωπικές δισκογραφικές δουλειές. Aυτό εξάλλου συμβαίνει εδώ και κάποια χρόνια, αφού παράλληλα με τη δράση του συγκροτήματος ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Mάνος Ξυδούς και ο Mπάμπης Στόκας έκαναν προσωπικές δουλειές και συνεργασίες. H απόφαση εξάλλου να διαλυθεί το συγκρότημα είχε παρθεί πριν από περίπου τρία χρόνια, όμως δεν υλοποιήθηκε αφού, καθώς φαίνεται, δεν είναι εύκολο να πεις «αντίο» σε μια πορεία χρόνων η οποία μάλιστα έχει αγκαλιαστεί πολύ θερμά από το κοινό. H προπώληση των εισιτηρίων για τις δύο συναυλίες γίνεται από τα δισκοπωλεία «Metropolis».




    http://www.ethnos.gr/pages/2004y/sep/6/p050102.htm

    jorge
    07.09.2004, 15:33
    Ευχαριστούμε Αγνή. Θέλω να πιστεύω πως αυτή τη φορά το διαζύγιο θα είναι όντως οριστικό. Όχι γιατί δεν μου αρέσουν σαν γκρουπ, αντιθέτως, απλά επειδή ο κορεσμός τους παραφαίνεται πλέον.

    Θα πάει κανείς; Αναμένεται να είναι ωραία βραδιά...
    falimento
    07.09.2004, 16:50
    Πραγματικά, διαβάζοντας το παραπάνω κείμενο σε πιάνει ένα συναίσθημα νοσταλγίας, στεναχώριας και χαράς για το συγκεκριμένο συγκρότημα.

    "Φινάλε χωρίς ανκορ"... Και εγώ θέλω να πιστεύω ότι θα είναι οριστικό το φινάλε τους παρά ότι με λυπεί και ταυτόχρονα.. Οι τελευταίες τους δουλειές αποδείκνυαν ότι είχαν από καιρό απωλέσει την παλιά τους αίγλη και ότι το μουσικό τους κοινό είχε πλήξει από τους απονενοημένους στίχους και μουσικές..

    Κάποια δυνατά πράγματα είναι καλύτερα να φεύγουν και να μένουν χαραγμένα στη μνήμη μας και στη ψυχή μας, πρίν τα φθείρει ο χρόνος και η συνήθεια. Οι Πυξ Λαξ πιστεύω ότι το κατάφεραν αυτό.. Οι τελευταίες τους δουλειές δεν κατάφεραν ευτυχώς να χαλάσουν ό,τι όμορφο είχαν κτίσει τόσα χρόνια... Ίσως γιατί τα θεμέλια ήταν πολύ γερά και το τελευταίο αυθαίρετο "ρετιρέ" δεν ήταν ικανό για να τα γκρεμίσει

    Φινάλε χωρίς ανκόρ.. Όμως pour encore une fois θα μας συγκινήσουν...
    Θα μας λείψετε...
    STELLINA
    07.09.2004, 18:21
    Δεν μπορώ να πω ότι χαίρομαι ιδιαίτερα για τη διάλυση των Πυξ Λαξ αν και είναι χρόνια στο χώρο της μουσικής.Μπορώ να πω ότι είναι Μοναδικοί στο είδος τους..Τουλάχιστον θα μας μείνουν τα cd τους ...