ελληνική μουσική
    443 online   ·  210.817 μέλη

    Πoιο πιστεύετε πως είναι το καλύτερο αρμόνιο της Korg;

    noizreduction
    23.06.2008, 12:24

    Και οριστε ενα link για την αποψη ενος ανθρωπου που εχει korg, αγαπαει την korg και εκφραζει την αποψη του για το M3.

    Και για ποιον δεν θελει να δει το link, οριστε τι λεει ο συγκεκριμενος χρηστης:

    "Πάλι τα ίδια ρε παιδιά με αυτές τις συγκρίσεις?

    Τέλος πάντων...

    1.Δεν υπάρχει όυτε θα υπάρξει καμία συμβατότητα αρχείων triton με m3. Tα αρχεία του Μ3 είναι .pcg αλλά μόνο εως εκεί. Τώρα το μόνο που ίσως υπάρξει είναι κάποιοι ηχοι του triton που μπορεί να βγουν σε format για m3.

    2. To extreme μεταχειρισμένο δεν πιάνει 1500€ (Αν έχει moss επάνω ναι και ίσως λίγο παραπάνω αλλιώς δύσκολα θα το πουλήσει σε κάποιον που ξέρει απο synth σε τέτοια τιμή)

    3. Το Μ3 το βρίσκεις και 1800 € καινούριο αν ψάξεις. (Όποιος ενδιαφέρεται pm)

    4. Xωρίς να θέλω να φανώ απαξιωτικός το Μ3 δεν έχει να επιδείξει και πάρα πολλά παραπάνω απο το extreme. Aπλά έχουμε μάθει οτι καινούριο να το θεωρούμε και καλύτερο. Δεν είναι πάντα έτσι. Εντάξει έχει μια καινούρια μηχανή σύνθεσης αλλά ως εκεί. Ασχολήθηκα λίγο αλλά δεν βρήκα κάτι που δεν μπορεί να κάνει το extreme αν το ψάξεις λίγο παραπάνω.

    5. Το όλο παραμύθι στο M3 είναι η τεχνολογία ΚΑRMA 2 η οποία αποτελεί εξέλιξη του KARMA 1 που απαντάται στο ομώνυμο synth της Korg. Και τι έγινε που μπορείς να φτιάξεις sophisticated arpegios? Aν είσαι dj παρτο θα σε βοηθήσει!!!.

    6. Η korg το εχει βαφτίσει το μικρό αδερφάκι του OASYS αλλά ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.

    7.Προσωπικά το clavie του δε μου αρεσε και θεωρω του extreme καλύτερο αλλα αυτό ειναι υποκειμενικό

    8. Αυτό για την εγχρωμη οθόνη κάνω πως δεν το διάβασα. Δεν κρίνεις ενα synth απο την οθόνη. Το γεγονός όμως οτι η οθόνη είναι και controller αυτό λέει κάτι.

    9. Όσον αφορά για τα λαικά το έχω ξαναπεί. Όταν ξέρεις να προγραμματίζεις κάνεις ο,τι θες. Ετοιμα πράγματα για λαικό δεν νομίζω οτι υπάρχουν όπως υπάρχουν για το extreme. To μόνο που ίσως υπάρχει θα είναι καμιά παπαριά απο την bon studio. O λόγος είναι οτι δεν το έχει ακόμα πολύς κόσμος για να κυκλοφορήσουν ευρέως set με ήχους. Και επίσης πιστεύω οτι θα κάνουμε τουλάχιστον κανα δυο χρόνια να δούμε καλούς λαικούς ήχους για το m3. Πιστεύω οτι το extreme έχει αρκετά χρόνια ζωής ακόμα και οτι αν το δώσει ο φίλος σου για να πάρει το m3 θα κάνει βλακεία εφόσον θέλει έτοιμα πράγματα. Ούτως ή άλλως το extreme στέκεται κάτι παραπάνω από αξιοπρεπέστατα ακόμα. Αν αντέχει οικονομικά ας το πάρει χωρίς να δώσει το extreme. Aλλιώς να περιμένει ακόμα.

    Φίλος μου πληκτράς και μηχανικός ήχου με τρομερές γνώσεις πάμω στη σύνθεση ήχου το πήρε χωρίς να δώσει-ευτυχώς γι αυτόν- το extreme του.

    Σε 3 εβδομάδες το πούλησε ξανά στο μαγαζί που το πήρε χάνοντας 300 €

    Δεν λέω οτι δεν είναι καλό, απλά σε γενικές γραμμές λέω οτι το παραπάνω που έχει απο το Triton είναι οι πολύπλοκοι arpeggiators που διαθέτει. Εμένα αυτό δε μου λέει τίποτα. Σε κάποιον άλλο πάλι μπορεί να λέει
    "

    ( δανεισμενο απο το χρηστη Korg_Nikos του forum noiz )
    -----------------
    Noiz Reduction Team DreamCatcher

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : noizreduction στις 23-06-2008 12:25 ]

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : noizreduction στις 23-06-2008 12:26 ]


    lawrence-gr
    23.06.2008, 14:32

    συγκρινοντας το τριτον με το μ3.οκ.χερω πολυ.αν διαβασες πιο πανω στο ειπα.αλλα ατωπο με αυτα που λεγαμε.επειδη το τριτον στεκεται ακομη δεν βγαζουμε το μ3 πατατα...τελος παντων.αρκετα δεν αναλωθηκαμε σε αυτο το θεμα???


    Sokratis121974
    23.06.2008, 16:04

    Παράθεση:

    Το μέλος lawrence-gr στις 23-06-2008 στις 14:32 έγραψε...

    τελος παντων.αρκετα δεν αναλωθηκαμε σε αυτο το θεμα???



    Βρε παιδια ελεος!!!!!!

    Νομιζω οτι εχουμε χασει εντελως την μπαλα!!!!!

    Δηλαδη συγνωμη!!!!!!.....Οι κακομοιροιδες οι παλιοι μουσικοι, τι να πουν, που ουτε καν ειχαν στο μυαλο τους οτι μπορει να εχουν σε πληκτρα εστω και ενα ηχογραφημενο ακουστικο οργανο χωρις να χρειαστει να πουλησουν ενα οικοπεδο για να εχουν πχ ενα Melotron,(ο προγονος του sampler)  με ενα ηχο παρακαλω, και αν θελαν δευτερο επρεπε να αλλαξουν 35  ταινιες (μια ανα πληκτρο), η ενα Fairlight......

    Βρε παιδια συγνωμη!!!!!!!......ακομα και το χειροτερο οργανο σημερα ειναι πολυ καλυτερο απο ενα που εκανε 50 χιλιαδες δολαρια την 10ετια του 70 ας πουμε!!!

    Και μη μου πει κανεις παλι οτι ειμαι κολημενος με τα Korg;;;;;...τελευταια ουτε να την βλεπω δεν θελω!!!!....Ναι!!!! Σε πολλα συμφωνω με τον φιλο  noizreduction αλλα βρε παιδια δηλαδη αν ειναι δυνατον!!!!!!!.......Οταν αγορασα το 1991 το Korg M1 νομιζα οτι ειχα ολο τον κοσμο!!!!!.......Και εν ετει 2008 να συζηταμε για πραγματα (για μενα μετα απο ενα σημειο ανουσια) δηλαδη να κολλαμε αν πχ το Μ3 ή το καθε Μ3 (οτι μπορει να ειναι αυτο) αν ειναι καλυτερο απο το ενα απο το αλλο..........Δηλαδη συγνωμη για να καταλαβω!!!! Η μουσικη βρε παιδια τι ρολο παιζει σε ολη αυτη την ιστορια;;;;;;;που στην ευχη ειναι αυτη;;;;;....που ειναι;;;;....Και εγω αγαπητοι μου φιλοι ειμαι ενας ανθρωπος που σε καθημερινη βαση ψαχνω για θεματα μουσικης τεχνολογιας, ομως ακουγοντας ενα δισκο (οτι μπορει να ειναι αυτο) και ας  γραφτηκε πριν 3, 4 10ετιες με πρωτογονα μεσα, ομως με τοσο μερακι, ακομα σημερα τα ακουμε, τα ξανακουμε, και δεν τα βαριωμαστε!!!!....Δηλαδη βρε παιδια ο Χατζιδακις, ο Θεοδορακης, ο  Πλεσσας, ο Allan Parsons, ο Quincy Jones, οι Beatles,οι Pink Floyd, ειχαν αναγκη το καθε M3 για να γραψουν τα αριστουργηματα που εγραψαν;;;;

    Ενταξει!!!!!....δεν εχει συμβατοτητα το Μ3 με τα Triton; Και;;;; Κακο δικο της, της korg αν δεν της μεινει ουτε ενας πελατης.....υπαρχουν δοξα τω θεω πολλες πορτοκαλιες!!!!!!.....και κανουν και πορτοκαλια και χυμους!!!!!!...Τωρα δηλαδη θα μεινουμε αν η Korg κανει, (ή μπορει να κανει) ανοησιες;;;;;...

    Δηλαδη βρε παιδια πες τε μου και εμενα τι μας λειπει σημερα;;;;;;;....μπορει κανεις σημερα να ισχυριστει οτι ακομα μας λειπει κατι;;;;....Και αν ναι; Τιιιι;;;;;;

    Και να πω και κατι αλλο; Επειδη την εχω πατησει και εγω, και απο την ασχετοσυνη μου πολλες φορες, και για αλλους ανοητους λογους, καλα να παθουμε που παθαινουμε και δεν μαθαινουμε!!!!! Οτι της καπνισει της καθε εταιριας τρεχουμε ολοι σαν τα κορακια (να μη χασουμε) να τα αποκτησουμε (γιατι μονο ετσι θα γινουμε οι παραγωγοι που ονειρευομαστε) και μετα μουντζωνουμε τα μουτρα μας για το νεο μας κατορθωμα και ψαχνουμε τον επομενο που θα του ξεφορτωσουμε οσο ειναι ακομα καινουριο, και το χειροτερο ειναι οτι περιμενουμε το επομενο υπεροργανο που θα μας κανει αυτο που ονειρευομαστε!!!!......

    Ποιος φταιει λοιπον......η καθε εταιρια;;;

    Λοιπον!!!!!...συγνωμη για το υφος μου, δεν θελω να θιξω κανενα, ομως νομιζω οτι πρεπει μερικα πραγματα να τα ξανασκεφτουμε!!!!

     


    noizreduction
    23.06.2008, 16:36

    Σωκρατη, δεν μπορω παρα να συμφωνησω μαζι σου. Βεβαια ο τιτλος του θεματος ηταν "Ποιο ειναι το καλυτερο οργανο της korg", επομενως πανω σε αυτο στηριχτηκε αλλη η κουβεντα.

    Σιγουρα η μουσικοτητα και η ικανοτητα των μουσικων ειναι ενα αλλο θεμα, το οποιο χαιρει συζητησης, αλλα και δικου του topic μεσα στο forum.

    Ισως να εχουμε γινει πιο "απαιτητικοι" απο την εποχη του Mellotron με τις μπομπινες που ξαναγυριζαν, ή του Fairlight CMI, ομως σε μια αγορα που συνεχως διευρυνεται ο καθενας μας προσπαθει να βρει ο,τι το καλυτερο, στη καλυτερη τιμη ( και βεβαια στην τιμη που αντεχει η τσεπη του ).

    Ομως, στηριζομενος απολυτα πανω στο θεμα και οχι στις σκεψεις σου, επαναλαμβανω πως για την Korg αξιζε μια πολυ καλυτερη δεκαετια απο αυτη που την οδηγησαν οι διευθυνοντες της. Μια εταιρια με το Μ1 ( που πραγματικα ειχες ολο τον κοσμο στα ποδια σου Σωκρατη ) και το Trinity, αξιζε πραγματικα κατι καλυτερο στο διεθνη συναγωνισμο.

    Τελοσπαντων, ο χαρακτηρισμος πατατα μαλλον ακουγεται βαρυς, οποτε θα τον αντικαταστησω με τον ορο "απαραδεκτο", εαν το συγκρινουμε με τα αλλα μοντελα που παρουσιασε τοσο η Korg, οσο και οι αλλες εταιριες στη NAMM.

    Ελπιζω τουλαχιστον να γινεται κατανοητο πως δεν ειναι θεμα "Ολυμπιακου-Παναθηναϊκου", αλλα γουστου και εκτιμησης σε ορισμενα μοντελα.

     

     

    Σωκρατη, πουλαω τη ψυχη μου για το M1 {#emotions_dlg.rolleyes}


    dessypris
    23.06.2008, 17:02
    Και για μένα, η Επανάσταση ήρθε κάποτε με το Μ1... Τα υπόλοιπα ήταν η εξέλιξη... Σαν (τυχαίο) παράδειγμα, Pink Floyd δεν βγαίνουν κάθε μέρα...Εξελίσσονται, αλλά πάντα ο Αρχέγονος Λίθος δεν ξεπερνιέται...
    Sokratis121974
    24.06.2008, 00:15

    Παράθεση:

    Το μέλος noizreduction στις 23-06-2008 στις 16:36 έγραψε...

    Ισως να εχουμε γινει πιο "απαιτητικοι" απο την εποχη του Mellotron με τις μπομπινες που ξαναγυριζαν, ή του Fairlight CMI, ομως σε μια αγορα που συνεχως διευρυνεται ο καθενας μας προσπαθει να βρει ο,τι το καλυτερο, στη καλυτερη τιμη ( και βεβαια στην τιμη που αντεχει η τσεπη του ).

     



    Σωστος!!!!!!!!


    -----------------
    Σωκρατης Ηρακλειο Κρητη.

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Sokratis121974 στις 24-06-2008 00:37 ]

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Sokratis121974 στις 24-06-2008 00:39 ]


    Sokratis121974
    24.06.2008, 00:35

    Παράθεση:

    Το μέλος noizreduction στις 23-06-2008 στις 16:36 έγραψε...

     

    Ομως, στηριζομενος απολυτα πανω στο θεμα και οχι στις σκεψεις σου, επαναλαμβανω πως για την Korg αξιζε μια πολυ καλυτερη δεκαετια απο αυτη που την οδηγησαν οι διευθυνοντες της. Μια εταιρια με το Μ1 ( που πραγματικα ειχες ολο τον κοσμο στα ποδια σου Σωκρατη ) και το Trinity, αξιζε πραγματικα κατι καλυτερο στο διεθνη συναγωνισμο.

    Σωκρατη, πουλαω τη ψυχη μου για το M1 {#emotions_dlg.rolleyes}



    Φιλε μου.....οντως ειναι οπως τα λες!!!!!

    Μοιραια (αφου οι περιστασεις το επιτρεπουν) εχουμε γινει σαφως ποιο απαιτητικοι απο την εποχη του Mellotron, προσωπικα δεν μπορω παρα να θεωρω οτι ειμαι (ειμαστε) τυχεροι που εχουμε τοσα πραγματα (οπως λες και εσυ) στα ποδια μας!!!!

    Οντως η Korg εκανε επανασταση με το M1 και εχω την αισθηση οτι δεν καταφεραν να ξανακανουν παρομοια!!!!....Τωρα αν αυτοι νομιζουν οτι η επανσταση ειναι το Oasys, αστους να το νομιζουν!!!!!...Περα απο το γεγονος οτι ειναι ενα οργανο με ανοικτη αρχιτεκτονικη, εγω (τουλαχιστον προς στιγμη γιατι ποτε δεν ξερεις τι μπορει να σκαρφιστουν) δεν βλεπω επανασταση!!!!Ειναι ενα απολυτως αξιοποιησιμο οργανο που μπορεις να κανεις τα παντα, ομως το κατι, τι καινουριο δεν νομιζω οτι υπαρχει μεχρι τωρα!!!

    Ειχα την τυχη να το δουλεψω....Δεν μπορω να πω βεβαια παρα μονο θετικα λογια!!!!Οντως ειναι το απολυτο workstation, και ενα τρομερο synth..... ομως και να ειχα τα χρηματα δεν ξερω αν θα τα εδινα....και αυτο οχι επειδη δεν τα αξιζει!!!Αντιθετως.....απλα επειδη δεν νομιζω οτι φερνει κατι καινουριο, αν εξαιρεσουμε την αξιοπιστια, και εν γενει οτι φερει ολες (σχεδον) τις μεθοδους συνθεσης ηχων, και ολες τις πρακτικες κυριως που η korg εγινε με αυτες γνωστη, (πχ Wavestation) αν και σε αυτη την περιπτωση ας ειναι καλα ο Dave smith με την Vector synthesis απο το Prophet VS αλλιως θα σου ελεγα εγω...

    Παντως ως επανασταση (για να επανελθουμε στο θεμα μας) θεωρω το Μ1......Σαν καλυτερο δεν μπορω αν δεν πω το Οasys....αλλα για να μην περεξηγουμστε...δεν ειναι αρμονιο οπως γραφει ο φιλος μας στον τιτλο του τοπικ....Εδω μιλαμε για Synth, τυπου Workstation.


    -----------------
    Σωκρατης Ηρακλειο Κρητη.

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Sokratis121974 στις 24-06-2008 00:38 ]

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Sokratis121974 στις 25-06-2008 13:30 ]


    lawrence-gr
    24.06.2008, 10:37

    παιδια συμφωνω με οτι λετε.απλα ειναι λογικο ,και επειδη δεν ειμαστε face to face ,η κουβεντα,ειναι λογικο να φευγει απο δω και απο κει.προφανως ολο το θεμα και οι ενστασεις του φιλου noiz ειναι επειδη περιμενε κατι παραπανω απο το μηχανημα αυτο.απο εκει και υστερα και η τεχνολογια πλεον εχει αρχησει να εξαντληται.δεν νομιζω στα επομενα χρονια να δουμε κατι τοσο δραματικα εκπληκτικο.το μ1 μας εκανε εντυπωση λογω του οτι μας περασε σε αλλη εποχη.σε αυτη την εποχη ειμαστε ακομη απλα σαφως στην πιο βελτιωμενη εκδοση.τα μηχανηματα απλα μας βιωθουν να αποτυπωσουμε την επνευση μας και να μας βοηθουν να την βγαλουμε,πολλες φορες δινοντας μας ιδεες,με τους ηχους τους και τα εφε τους.καθε εταιρια εχει την νοοτροπια της στην οποια στριζεται και επενδυει για να αναπτυξει.εστω και απαραδεκτο το μ3 παραμενει ενα καλο μηχανημα,ασχετα με το οτι δεν εδωσε σε καποιους αυτο που περιμεναν.οπως καλα ειναι και τοσα αλλα μηχανηματα στην αγορα που και αυτα δεν νομιζω να κανουν τιποτα τοσο πια φοβερο που να τα κανει πολλες κλασεις ανωτερα απο το μ3.θα κανει καιρο να μας εντυπωσιασει κατι σαν το μ1 η το ντι50.ως τοτε οντωε ειναι καλο να προσεχουμε που ξοδευομαστε...


    motifnick
    14.10.2008, 10:58
    να πω και οτι η korg εχει κανει πολλες μηχανες ηχου,οπως AI,AI2,HI ΚΤΛ που φορανε τα περισοτερα μοντελα της και εξελησει συνεχος οτι εχει κανει...ΜΑ το trinity της korg ειναι ενα synth που εχει την ACCESS sound engine και μαλιστα ειναι το μοναδικο που την διαθετει, αυτο το κανει μοναδικο με αερινο ηχο και δεν την πηρε αυτην την συνθεση ηχου κανενα αλλο νομιζω.ετσι ξεχωρισε και το wavestation! βεβαια με τα χρονια ειδα αλλα synth καλυτερα για το σημερα...η korg μενει πισω,και δυστυχος με το oasys δεν πετυχε τιποτα,1 γιατι δεν το περνει ευκολα κανεις(ποτε)λογο κοστους και 2 δεν ακουσα τιποτα που να αξηζει τα λεφτα του...αλλα ειδα πολλα που αξηζει τα λεφτα..οπως υπονοω...ο ηχους του δεν αξηζει τοσα λεφτα..ειναι απλα ενα τρομερα καλο synth που κοστιζει για μενα 3000 ευρω...αντε κατι παραπανω για το λογισμικο του και μονο... ενα trinity v3 και ενα 01w/fd εχω και παρολο που εχω και καλυτερα απο αυτα,παντα θα τα χρησημοποιω..γιατι καποιοι ηχοι μονο αυτα μπορουν να αναπαραγουνε καλα...ηχοι που στελνουν το κομματι στα υψη... ολα ειναι καλα αμα τα εξαντλησουμε και τα ψαξουμε...
    sakismidi
    24.03.2009, 23:21

    TRINITY V3 BEST


    toumba
    09.01.2010, 10:53

    απ'οσο γνωρίζω τα Korg M1 M2 M3 είναι ολα sampler workstation δηλαδη αναπαράγουν ετοιμους προηχογραφημένους ήχους - στους οποιους βεβαίως μπορείς να θέσεις χροιά τόνο και χιλιαδυό εφφε

    Korg Trinity -> Triton -> M1 , M2 , M3 ειναι αρμόνια sampler/rompler

    εγώ πιστεύω οτι καλύτερα αρμόνια της Korg τα οποια διατηρούν και εναν προσωπικό ηχο της εν λόγω εταιρίας που έβγαλε παλαιοτερα μαζι με με Moog Voyager , Indigo , Virus , Dave Smith Evolver , Novation Supernova . είναι αρμονια-synth αναλογικα οπως το Korg Prophecy , polyphonic-6

     

    http://www.vintagesynth.com/korg/mopo.php

    http://www.vintagesynth.com/korg/poly6.php

    http://www.vintagesynth.com/korg/ms20.php

     

    ολα τα παραπάνω τα εχουν μετατρέψει σε virtual analog πια vst software synth για υπολογιστη

     

    εργαλεία όπως το Monopoly το MS-20 και σήμερα 2005 το απιστευτο Radias το οποιο ειναι synth καθαρόαιμο και αμα δειτε την σελίδα της Korg to M3 και το παλαιοτερο Triton το οποιο και αυτο ενα αρμονιο sampler ειναι,

    προτείνεται να συνδυαζεται με καποιο synth οπως το Radias οποτε να εχει ο συνθέτης και τη δυνατοτητα δημιουργίας ηχων (Radias) αλλα και τη μεθοδο αναπαραγωγής/αποθήκευσης σε ζωντανή παραγωγή

     

    το Korg OASYS στην ουσια ειναι ενα ολοκληρωμενο πακέτο που εμπεριεχει το synth (ιδια χαρακτηριστικα με Radias),το wave sampler - sequencer  M3 , σκληρο δισκο , και αρκετές οκτάβες για τον οποιονδήποτε

     

    δεν ξέρω τι πιστευει ο καθένας αλλα διαφορετικά παίζεται και ακούγεται ενας καθαρός ηχος νότας απο καποιο synth (για αυτο στο εξωτερικο για live προτιμουν synth keyboard οπως το Roland SH-201) και διαφορετικα κάποιο sample στο οποιο μεταβαίνοντας σε χαμηλότερη/υψηλοτερη οκταβα το sampler απλα τεντωνει/wavestretching  η αλλάζει το pitch ανάλογα τη νότα που πατάμε στον ήχο

     

    πάντως για σήμερα ψηφίζω καλύτερο αρμόνιο το Korg Radias (rack με keyboard) + και απο κει και περα οτι sampleraki/sequencer Μ1 Μ3 του προσθέσεις την δουλεια του την κάνει

     

     

     

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : toumba στις 09-01-2010 11:20 ]


    playel
    09.04.2010, 04:48

    Παράθεση:

    Και ερωτω τωρα:

    Εγω, σαν μουσικος που προτιμαει το ακουστικο set ( κιθαρα, percussion και πληκτρα ) ή το Rock gig, θα προτιμησω korg? Και εαν το προστιμησω, με ποιο θα ειμαι καλυμμενος; Με το M3 που εχει μετρια organs και πιανα; Ή καποιο roland/yamaha που σε αυτη την κατηγορια "βαζουν" κατω την Korg? Και βεβαια, δεν θα παω να αγορασω αποκλειστικα το organ module που βγαζει η Korg, γιατι δεν εχω τοσα χρηματα.

    Φίλε αν συγκρίνεις συγκεκριμένα τα organs του korg m3 με τα organs απ' τη σειρά fantom x & fantom g θα δείς πως το m3 έχει πολύ καλύτερα..(αναφέρομαι μόνο για τα organs).'Εχω το fantom x το οποίο έχει άθλια όργανα και φυσικά και στο fantom g δεν πάνε πίσω....(έτσι πληροφοριακά πάντα και φιλικά)


    skordalis21
    09.04.2010, 09:32
    ΝΟμιζω το Μ1 δαγκωτο. Οταν βλεπεις οτι κυκλοφορουν εκατομυρια ηχοι ακομα για το Μ1 ακομα κ εξαρτηματα (εστω κ λιγο δυσκολα) 22 χρονια μετα την ημερομηνια παραγωγης του, τοτε δεν ειναι δυσκολο να αναρωτηθεις πως κ γιατι. Εχω τη τυχη να ειμαι κατοχος ενος Μ1 κ δε το πουλαω με τη καμια
    noizreduction
    09.04.2010, 10:42

    Παράθεση:

    Το μέλος toumba στις 09-01-2010 στις 10:53 έγραψε...

    απ'οσο γνωρίζω τα Korg M1 M2 M3 είναι ολα sampler workstation δηλαδη αναπαράγουν ετοιμους προηχογραφημένους ήχους - στους οποιους βεβαίως μπορείς να θέσεις χροιά τόνο και χιλιαδυό εφφε

     


     

    Απ'οσο κοιταω τις φτωχες μου γνωσεις, δε βλεπω πουθενα μεσα τους την υπαρξη ενος M2...Ειμαι σιγουρος πως ποτε η Korg δεν ειχε βγαλει καποιο μοντελο με το ονομα Μ2. Ξανακοιταξε το σε παρακαλω, γιατι μου κανει εντυπωση!