ελληνική μουσική
    635 online   ·  210.846 μέλη

    Χρειάζομαι κουρδιστή πιάνου..

    Nikoletta1
    26.10.2014, 21:55

    Παράθεση:

    Το μέλος marsias στις 26.03.2014, 16:06 έγραψε...

    6932300719 Κος Γιάννης



    Χαίρω πολύ. Υπάρχουν 2.000.000 Γιάννηδες στην Ελλάδα, δεν μου αρκεί αυτό.


    jimmykarily
    18.12.2014, 12:50

    Καλημέρα,σε ένα πιάνο, πέρα από τις χορδές, υπάρχει και ο μηχανισμός που κάνει αυτές να πάλλονται. Στην Ελλάδα υπάρχει μία ταρίφα 50-70 ευρώ με το οποία οι συντριπτική πλειοψηφία των κουρδιστών κουρδίζουν τις χορδές και τίποτα άλλο. Όμως για έναν πιανίστα είναι αδύνατο να παίξει μουσική σε ένα πιάνο που τα πλήκτρα κολλάνε ή τα σφυριά διπλοχτυπάνε τις χορδές ή κολλάνε σε αυτές κτλ. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι καν δυνατόν να κουρδιστεί το πιάνο σωστά πριν ρυθμιστεί ο μηχανισμός (πχ κάποια σφυριά μπορεί να μην χτυπούν όλες τις χορδές). Σε μένα έχουν έρθει κουρδιστές και των 2 ειδών, που κουρδίζουν μόνο χορδές και που ρυθμίζουν τα πάντα. Το αστείο είναι ότι ζήτησαν τα ίδια λεφτά.
    Η ρύθμιση του κλαβιέ και του μηχανισμού δεν είναι επισκευή, είναι μέρος της σωστή ρύθμισης. Υπάρχουν κάποια προβλήματα που είναι επισκευές (όπως για παράδειγμα το rebushing των πλήκτρων όταν αυτό απαιτείται), αλλά υπάρχουν μία σειρά από ρυθμίσεις που αν δεν τις κάνει ο τεχνικός του πιάνου, τότε η αίσθηση δεν είναι σωστή και σε πολλές περιπτώσεις το παίξιμο (εκτός αν είσαι εντελώς αρχάριος) είναι αδύνατο.
    Σε συμβουλεύω πριν καλέσεις οποιονδήποτε σπίτι, να μιλήσεις στο τηλέφωνο και να ρωτήσεις αν ξέρει  να ρυθμίζει το πιάνο συνολικά. Αν είναι δυνατόν να σου περιγράψει ακόμα και τι ρυθμίσεις θα κάνει (έχουν όνομα, πχ lost motion, letoff, hammer checking, key dip, key height, hammer stroke αλλά δεν είμαι σίγουρος ποιες είναι οι ελληνικές ονομάσίες). Αν μιλάς με άνθρωπο που γνωρίζει τότε δεν θα παρεξηγηθεί γιατί θα καταλάβει την αγωνία σου γνωρίζοντας τι κυκλοφορεί εκεί έξω. Αν παρεξηγηθεί κλείσε το τηλέφωνο και πάρε κάποιον άλλο.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την jimmykarily, 18-12-2014 12:54 ]

    [ τροποποιήθηκε από τον/την jimmykarily, 18-12-2014 15:20 ]


    chriskrikelis
    27.12.2014, 21:17

    Νικολέτα, πριν από λίγες ημέρες ήρθε και κούρδισε το πιάνο του γιού μου ο ίδιος ο κος  Ιωάννης Ποντίκης. Κατασκευαστής των εξαιρετικών ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ πιάνων ORFEUS, τέτοιο έχουμε, και ίσως ο καλύτερος κουρδιστής στην Ελλάδα, αφού είχε ο ίδιος την σχολή χορδιστών για 18 χρόνια στην Αθήνα. Είναι ένας θρύλος στο χώρο...Το ότι είναι τυφλός, του δίνει ακόμα ένα "πλεονέκτημα" στην χόρδιση.  Έχει αναπτύξει άλλες αισθήσεις μεταξύ αυτών την ακοή και τί καλύτερο από το αυτί να κουρδίσεις ένα πιάνο. Όσο για τα τεχνικά μέρη ενος πιάνου, ο ίδιος κατασκεύαζε πιάνα άρα.....!

    Σε πολύ λογική τιμή, εκτός των άλλων!

    Ελπίζω να βοήθησα. Α! το τηλέφωνό του. 6932152202. Αν δεν απαντάει εκεί ψάξε στον εμπορικόμ οδηγό να βρείς το τηλ. απο το Studio ηχογράφησης!!! που έχει με το όνομα Γιώργος Ποντίκης!