ελληνική μουσική
    828 online   ·  210.833 μέλη

    Αφιέρωμα στο Σταύρο Κουγιουμτζή στο Ηρώδειο

    Thanasis-Gioglou
    12.07.2008, 10:20

    Αφιέρωμα στο Σταύρο Κουγιουμτζή και στο Ηρώδειο από το Γιώργο Νταλάρα. Θα πραγματοποιηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου.
    Συμμετέχουν οι Κώστας Μακεδόνας, Μελίνα Ασλανίδου και Δέσποινα Ολυμπίου.


    Thanasis-Gioglou
    17.07.2008, 14:23

    Προστέθηκε μια ακόμα συναυλία στις 18 Σεπτεμβρίου


    Thanasis-Gioglou
    22.07.2008, 14:31

    Και το δελτίο τύπου για το Ηρώδειο:

    «Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

    ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΣΤΑΥΡΟ  ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ»

     

    ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

     

    ΤΕΤΑΡΤΗ 17 & ΠΕΜΠΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

     

    ΔΥΟ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

    «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ»

     

    Από το «Μη μου θυμώνεις μάτια μου» στο «Κάπου νυχτώνει», από το «Ο ουρανός φεύγει βαρύς» στο «Ένας κόμπος η χαρά μου», από το «Οι ελεύθεροι κι ωραίοι» στο «Πουκάμισο το θαλασσί», στο «Δεν έχω μάτια να σε δω», στο «Όλα καλά», στο «Ήταν πέντε ήταν έξι», στο «Τώρα που θα φύγεις», στο «Του κάτω κόσμου τα πουλιά».  Μια συνοδοιπορία που ξεκίνησε με τον Γιώργο Νταλάρα έφηβο σχεδόν και τον σπουδαίο συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή, στην αρχή μιας μεγάλης καριέρας που σφράγισε το ελληνικό τραγούδι.  Τραγούδια που έγραψαν ιστορία τις δεκαετίες του ’70, του ’80, του ’90 και μέχρι σήμερα διατηρούν την αλήθεια και την αμεσότητά τους, συγκινούν και γοητεύουν. 

    Τραγούδια που άφησε πολύτιμη παρακαταθήκη αυτός ο σπουδαίος συνθέτης και χαμηλόφωνος άνθρωπος, σε στίχους δικούς του και άλλων σπουδαίων ποιητών και στιχουργών όπως ο Μάνος Ελευθερίου, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Ντίνος Χριστιανόπουλος, ο Γιώργος Θέμελης και άλλοι. 

     

    Έτσι δεν είναι μόνο το Ηρώδειο όπου ο μεγάλος Έλληνας καλλιτέχνης έχει δώσει ξεχωριστές παραστάσεις όλα αυτά τα χρόνια, το υλικό των οποίων ταξίδεψε σε ζωντανές ηχογραφήσεις στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, είναι γιατί επέλεξε μέσα από αυτές τις δύο συναυλίες που οργανώνει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» να τιμήσει τον αγαπημένο συνθέτη της ζωής του, τον Σταύρο Κουγιουμτζή με τον οποίο συνέδεσε το ξεκίνημά του, τα πρώτα χρόνια της αθωότητας και στη συνέχεια να συνεχίσει για δεκαετίες ολόκληρες μια δημιουργική συνεργασία βαθιάς αγάπης, εμπιστοσύνης και φιλίας που άφησε στον κόσμο τραγούδια διαμάντια.

     

    Γι’ αυτό, αυτές οι συναυλίες είναι μοναδική στιγμή για τον Γιώργο Νταλάρα μουσικά και συναισθηματικά και παράλληλα η πραγματοποίηση μιας υπόσχεσης στο κοινό που περίμενε από καιρό αυτές τις συναυλίες.

     

    Καλεσμένοι στις δύο ξεχωριστές βραδιές είναι ο Κώστας Μακεδόνας, ο Μπάμπης Στόκας, η Μελίνα Ασλανίδου, η Δέσποινα Ολυμπίου και η μικρή κόρη του Σταύρου Μαρία Κουγιουμτζή που θα ερμηνεύσουν με σεβασμό και αγάπη μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα σπουδαία τραγούδια του συνθέτη, ενώ θα τους συνοδεύσουν δεκαπέντε εξαιρετικοί μουσικοί.  Την ενορχήστρωση των τραγουδιών θα επιμεληθεί ο Γιώργος Νταλάρας μαζί με τον Κώστα Γανωσέλη.

     

    Θυμίζουμε ότι το τελευταίο αφιέρωμα στην Αθήνα με παρόντα τον αγαπημένο συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή, που ξαφνικά και αναπάντεχα έφυγε πριν τρία χρόνια, παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τίτλο «Ύμνοι αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων» τον Ιούνιο 1997 σε πρώτη παρουσίαση, που είχε σκηνοθετήσει ο Πάνος Παπαδόπουλος ο οποίος επιμελείται σκηνοθετικά και αυτές τις δύο συναυλίες. 

     

    Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», με πολύ τιμή και υπερηφάνεια οργανώνει αυτές τις δύο συναυλίες τα έσοδα των οποίων θα δοθούν για τους σκοπούς της.

     

    Διάθεση εισιτηρίων :

    στα ταμεία του Ελληνικού Φεστιβάλ, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)

    τηλ.: 210-3272000

    και στα γραφεία του «Μαζί για το Παιδί», Αγίου Θωμά 14, Αμπελόκηποι

    (ώρες 10:00-16:00) τηλ.: 210-7482690

     

     

     

    Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αποτελείται από 10 κοινωφελείς φορείς, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που, από το 1996, συνεργάζονται σε ένα πλαίσιο αγάπης, αλληλεγγύης και ισοτιμίας για να βοηθήσουν το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας, το παιδί κι ιδιαίτερα το παιδί σε ανάγκη. Τα 10 σωματεία/ιδρύματα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» ενεργούν από κοινού με στόχο να βοηθήσουν όλα τα παιδιά να έχουν τα ίδια δικαιώματα και ευκαιρίες στη ζωή.

     

    Οι προσπάθειες της Ένωσης (Μαζί για το Παιδί) αγκαλιάζουν και υποστηρίζουν ετησίως 5000 παιδιά με νοητική υστέρηση, κινητικές δυσκολίες, οικογενειακά προβλήματα, βαριές αρρώστιες προσφέροντας τους καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ένα καλύτερο μέλλον.

    Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφτείτε: www.mazigiatopaidi.gr