ελληνική μουσική
    604 online   ·  210.844 μέλη

    Συνεχίζει τη σταυροφορία εναντίον του Μπους

    jorge
    12.10.2004, 12:43
    Έκκληση στους Αμερικανούς να ψηφίσουν "αλλαγή" στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου απηύθυνε ο διάσημος τραγουδιστής Μπρους Σπρίνγκστιν μετά το τέλος της μεγάλης συναυλίας, που δόθηκε χθες στην Ουάσινγκτον με τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων της ροκ. "Ο λαός έχει τη δύναμη" ήταν το σύνθημα, που κυριάρχησε στην τετράωρη συναυλία, που παρακολούθησαν 15.000 άνθρωποι στο MCI Center της αμερικανικής πρωτεύουσας. Πρόκειται για την τελευταία μιας σειράς συναυλιών, που ξεκίνησαν στις 2 Οκτωβρίου στην Φιλαδέλφεια και συνεχίστηκαν σε 11 Πολιτείες, όπου το εκλογικό σώμα εμφανίζεται έντονα διηρημένο και αναμένεται να κρίνουν την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης. "Υψώστε τη φωνή σας για την αλλαγή", τόνισε ο Σπρίνγκστιν αφού πρώτα θέρμανε το ακροατήριο τραγουδώντας το μυθικό "Born in the USA".



    "Απόψε είμαστε σε αποστολή... Έχουμε πολύ δουλειά από σήμερα και ως τις εκλογές", σημείωσε ο Αμερικανός τραγουδιστής, που ερμήνευσε ακόμη το "Because Τhe Night" μαζί με τον τραγουδιστή των REM, Μάικλ Στάιπ και το "Ready for Change" με το συγκρότημα της κάντρι Dixie Chicks.

    "Θέλω να πω στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους: Τι διάβολο περιμένετε; Ζούμε σε μια γη των μεγάλων υποσχέσεων αλλά ήρθε η ώρα για τους Αμερικανούς να δώσουν την υπόσχεσή τους σε αυτή τη χώρα, καθώς η Αμερική δεν είναι πάντα λογική, αλλά είναι πάντοτε αληθινή", σημείωσε ο διάσημος τραγουδιστής της ροκ.

    "Πιστεύω ότι, ο γερουσιαστής Κέρι και ο γερουσιαστής Έντουαρντς κατανοούν τα ουσιαστικά προβλήματα", κατέληξε ο Σπρίνγκστιν.

    "Αυτό είναι το Γούνστοκ της δικής μας γενιάς ", τόνισε μετά το τέλος της συναυλίας η Τζούντι Γιόργκενσεν, που πήγε στην Ουάσινγκτον μαζί με την κόρη της για να δουν τη συναυλία.

    "Είναι η πρώτη φορά, που μετέχω σε ένα τέτοιο γεγονός, ο Μπους είναι καταστροφή", υποστήριξε ο 63χρονος Νταν Κράμερ, που έφτασε στην αμερικανική πρωτεύουσα από την Βιρτζίνια.

    ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
    SteliosG
    12.10.2004, 18:09
    Δεν εχω να πω πολλα για το συγκεκριμενο θεμα μιας και δεν εχω παρακολουθησει 100% τα οσα συμβαινουν σε αυτη τη χωρα το τελευταιο καιρο!!!

    Ενα μονο θελω να πω εγω!! Εχω κανει παρεα (αν μπορεις να το χαρακτηρισεις ετσι) με αρκετους αμερικανους οταν ημουνα στο Λονδινο και οταν σπουδαζα στο Deree! Παιδια.... οι ανθρωποι ειναι πολυυυυυυ αθωοι!! Δε ξερετε για τι επιπεδο μιλαμε!!! Δε τολμω να τους κακολογησω!! Ειναι κακομοιροι!!! Οποιος και να παει στη κυβερνηση τα ιδια θα εχουμε παιδια!!! Πολυ αμφιβαλλω για το αν ο αναταφωνιστης του Μπους θα ειναι καλυτερος!! Τα ιδια θα δουμε, δεν διοικουν οι κυβερνητες!! Αλλοι διοικουν, πολυ πιο μεγαλοι και με πολλα συμφεροντα!!!

    Ο απλος λαος δε ξερει απλα τι γινετε εξω απο τη χωρα του!! ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ και ΔΕΝ κανουν κατι να μαθουν!! ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝΤΑΙ!!!! Ετσι απλα...

    Οτι και να λεμε εμεις και οτι και να ονειρευομαστε για μια καλυτερη συμεριφορα απο τη κυβερνηση τους, μαλλον ουτοπια μου μοιαζει!!!

    Οπως και να εχιε... αποψη μου και μονο...!!!!
    Sofia
    12.10.2004, 19:21
    Tha sumfwnisw sto oti einai teleiws athwoi kai zoune ston kosmo tous kai sto oti kata ena meros den ftaine autoi afou den jeroun tipota logw parapliroforisis. Auto omws pou den tous dikaiologw einai to gegonos oti den frontizoune na mathoune, na anoijoune ligo ta matia tous, na doune ti ginetai kai parapera, poies einai oi sunepeies twn prajewn tis opoiasdipote kubernisis tous.
    SteliosG
    12.10.2004, 21:12
    Sofia καταλαβαινω τη λογικη σου και εν μερη συμφωνω! Σκεψου ομως οτι οταν καποιος δεν ξερει οτι εκτος απο αυτο που το λενε μπορει να υπαρχει και μια αλλη πραγματικοτητα, τοτε δε ψαχνει αυτη την αλλη πραγματικοτητα!

    Σκεψου δηλαδη οτι εσυ εισαι σιγουρη για κατι που σου λεει καποιος!!! Θα εψαχνες να βρεις την αποριψη αυτου που σου λεει???
    Sofia
    13.10.2004, 01:05
    H diafora Stelio einai oti ean mou pei emena kapoios kati tha to pistepsw giati den exw logo na to aporripsw. An omws argotera akousw apo kapou allou oti isws na min einai akribws etsi opws mou ta eipane ta pragmata, alla kapws diaforetika, tote den tha pw pote 'Jereis, apokleietai! Auta pou mou lete einai blakeies, egw jerw pws etsi exoun ta pragmata' Tha prospathisw na ta dw kai apo alli optiki gwnia, pio pleurika, pio olokliromena isws. Giati tipote pote den einai mauro 'h aspro. Toulaxiston etsi pisteuw egw. Mporei na kanw kai lathos bebaia. Gi' auto den tous dikaiologw. Giati dexontai me kleista matia, oti tous prosferoun:tin parapliroforisi. Kai entajei, na dextw to oti olos o tupos, to radiofwno, h tileorasi mporei na einai upo ton elegxo tis ekastote as poume kubernisis, kai o,ti porbaletai kai dhmosiopoieitai filtraretai. Auto to anathematismeno to internet giati uparxei??Doja to Theo, ekei mporeis na breis ta panta. Oles tis pleures, oles tis apopseis. Ki ekei sunexizoun na kratane ta matia tous kleista???
    Giorgos
    13.10.2004, 05:47
    Δυο σχόλια έχω να κάνω πάνω σε όσα γράφτηκαν.

    Το πρώτο έχει να κάνει με τον αμερικανικό λαό. Δεν υπάρχει αμφιβολία στην προπαγάνδα με την οποία βομβαρδίζονται καθημερινά από όλα τα Μ.Μ.Ε. Μην ξεχνάμε ότι οι Η.Π.Α. αποτελούν την "Μέκκα της πολιτικής ορθότητας". Μαζί όμως με αυτήν την πλύση εγκεφάλου, οι πολίτες της Αμερικής είναι εκείνοι που έχουν απεριόριστη πρόσβαση στα Μ.Μ.Ε. των υπολοίπων χωρών του κόσμου. Η καλωδιακή τηλεόραση στην Αμερική είναι sine qua non. Για το Διαδίκτυο ούτε λόγος, θεωρείται ό,τι στην Ελλάδα το να έχει κάποιος τηλέφωνο ή ψυγείο. Όλος ο υπόλοιπος κόσμος βουίζει για τα εγκλήματα του Αμερικανικού στρατού. Και αναφέρομαι στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης που κατά τα άλλα είναι σύμμαχοι των Η.Π.Α. Δεν μπορώ να θεωρήσω ότι ένας λαός είναι χαζός. Μπορώ να κατανοήσω το ότι μπορεί να γίνει αφελής, αλλά όχι ανεύθυνα.

    Τα πράγματα ουσιαστικά είναι πολύ πιο απλά. Η Αμερική πάσχει από πολεμική μανία. Πρόκειται για ψύχωση των ηγετών της να φέρουν τον κόσμο στα μέτρα τους και να διαμορφώσουν το πολιτικό γίγνεσθαι. Στην πράξη, αυτό σημαίνει δεκάδες ατέλειωτους πολέμους, με σημαντικότατες απώλειες εκατέρωθεν. Ας υποθέσουμε ότι δε μας ενδιαφέρουν οι απώλειες των "εχθρών", γιατί είμαστε Αμερικάνοι και ο Θεός ευλογεί την πατρίδα μας. Αν κάποιος κάτσει και αναλογιστεί πόσες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές έχουν κάθε χρόνο οι Αμερικάνοι, αυτό από μόνο του αρκεί για να γίνει επανάσταση στη χώρα αυτή. Δεν είναι δυνατόν για μια χώρα να είναι σε διαρκή πολεμική σύρραξη με τον μισό κόσμο. Ακόμα και αν οι "¶λλοι" είναι οι κακοί, για μια Αμερικανίδα μάνα το μόνο που την ενδιαφέρει είναι ο γιος της να είναι σώος, κι όχι να τον καλύψουν κάποια πρωία με μια αστερόεσσα. Γιατί λοιπόν δεν γίνεται επανάσταση εκ των έσω στις Η.Π.Α.; Ο κάθε λαός έχει την ηγεσία που του αξίζει. Αυτή η ρήση είναι από τις πιο σοφές που έχουν ειπωθεί ποτέ και καμία προπαγάνδα δεν μπορεί να κουβαλήσει στις πλάτες της ολόκληρη την ευθύνη για την απραξία του αμερικανικού λαού.

    Το δεύτερο σχόλιο που έχω να κάνω αφορά στην προτροπή του Springsteen προς τους ψηφοφόρους: "Μην ψηφίζετε Ακροδεξιά, ψηφίστε λιγότερο Ακροδεξιά". Δηλαδή, ή Ρεπουμπλικάνοι ή Δημοκρατικοί. Το μη χείρον, βέλτιστον. Από καλλιτέχνες του κύρους και της ιστορίας του Springsteen, περίμενα περισσότερα. Το ύφος του λόγου του, οι λέξεις που χρησιμοποιεί και ο τρόπος που τις χρησιμοποιεί παραπέμπει σε δημαγωγία, και δη all-time classic αμερικάνικη. Η ουσία των λόγων του δεν είναι "Μην ψηφίσετε Bush", είναι "Ψηφίστε Kerry". Για να έχουμε δηλαδή μια επανάληψη του Clinton χωρίς τη Monica. Σύμφωνοι, ο Bill ήταν γατάκι μπροστά στον Bush Jr., αλλά παραμένει εγκληματίας. Με αυτό τον τρόπο, η Δημοκρατία χάνει το νόημά της. Φανταστείτε στην Ελλάδα να είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ Καρατζαφέρη και σε κάτι λιγότερο ακροδεξιό. Θέλω να πω ότι οι καλλιτέχνες τέτοιου βεληνεκούς έχουν τη δύναμη να προτείνουν στο λαό εναλλακτικές λύσεις, ιδιαίτερα όταν κρίνονται τόσο επιτακτικές. Και ναι, περίμενα από τον Springsteen να κινηθεί στα πρότυπα του Michael Moore ή του Noam Chomsky, κι όχι να προμοτάρει μια κυβέρνηση που απλά δεν θα τινάξει τον κόσμο στον αέρα, όπως η τωρινή, αλλά πάντως θα κινείται κι αυτή σε αρνητική κλίμακα, απλά όχι τόσο αρνητική όπως του Bush.
    SteliosG
    13.10.2004, 06:38
    Sofia πιστευω εχεις δικιο σε αυτα που λες! Απλα τους θεωρω υπερβολικα μαστουρομενους στη παραπληροφορηση και τους αθοωνω λογω βλακειας!!

    Οπως και να εχει παντως, ειναι ενα κρατος που αυτη τη στιγμη κυβερνα το κοσμο οικονομικα! και ειναι κριμας...
    revekka
    13.10.2004, 11:47
    o καλλιτεχνικός και ακαδημαικός κόσμος ήταν ανέκαθεν εναντίον του Bush, αυτό που φοβούνται οι Αμερικάνοι, τουλάχιστον αυτοί που ξέρω και δεν είναι αφελείς και αθώοι λόγω σπουδών και ταξιδιών, είναι οτι και στην περίπτωση με τον Γκόρ, η πλειοψηφία δεν ήταν υπέρ του Bush, αλλα πάλι βγήκε ...
    MariannaP
    13.10.2004, 12:06
    Από τα λίγα που ξέρω γι αυτή την ήπειρο έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι όποιος και να βγει την ίδια εξουσία θα έχει, δηλαδή απολύτως καμία.
    Αλλοι βρίσκονται πίσω από τον χαζουλη Μπους, που τους βολεύει η διανοητική του κατάσταση, όπως και εύχονται να είναι έτσι και ο επόμενος Πρόεδρος-βιτρίνα τους! Μην ξεχνάτε ότι στο παρελθόν, όποιος φάνηκε αντιδραστικός, βγήκε γρήγορα από τη μέση! Δυστυχώς ο πραγματικός πλανητάρχης είναι και θα είναι άγνωστος σε όλους!