ελληνική μουσική
    876 online   ·  210.833 μέλη

    Η Αλίκη Καγιαλόγλου στο Ηρώδειο

    Aiolos_m
    14.09.2008, 15:03

    Ηρώδειο, Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2008, 21:00

    Η καταγωγή – Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη, Τραπεζούντα –
    οι επιρροές, οι σταθμοί, τα ταξίδια μέσα από κείμενα άλλων και δικά μου, μέσα από διαχρονικά και πανέμορφα τραγούδια, γνωστών Ελλήνων και ξένων συνθετών.

    Μια διαδρομή, μια γιορτή.

    Σύλληψη, επιλογή κειμένων και τραγουδιών, αφήγηση, τραγούδι:

    Αλίκη Καγιαλόγλου

    Συμμετέχουν:

    Η σοπράνο Ελένη – Λυδία Σταμέλλου

    Η συνθέτης Δανάη Παναγιωτοπούλου

    Συμπράττουν οι μουσικοί:

    Δεσποτίδης Παντελής

    Ζερμπίνος Χρήστος

    Καζάς Μάριος

    Κωνσταντίνου Χρήστος

    Μανιταράς Νίκος

    Μόρτζος Φρίξος

    Σουρβίνος Μιχάλης


    Ηχοληψία: Γιάννης Συγλέτος

    Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

    Παραγωγή: “Συν Αθηνά και χείρα κίνει” & Γιώργος Μητρόπουλος (6936 478505)

    Προπώληση εισιτηρίων: Φεστιβάλ Αθηνών (τηλ. 2103272000, www.greekfestival.gr)

    Τιμές εισιτηρίων: 15, 25, 40 ευρώ www.alikikayaloglou.com

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Aiolos_m στις 14-09-2008 15:06 ]





    επισυναπτόμενα: Afissa.jpg 
    marylin
    02.10.2008, 00:40

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Η Αλίκη Καγιαλόγλου είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις καλλιτεχνών που έχουν μια συνεπή αλλά καθόλου μονοσήμαντη διαδρομή στο τραγούδι. Την επέλεξαν ο Μάνος Χατζιδάκις αλλά και ο Μίκης Θεοδωράκης για να ερμηνεύσει πρωτότυπα έργα τους, και η ίδια συνέχισε την καριέρα της πιστή στο ήθος και στο πνεύμα τους. Το ταξίδι της μετράει ήδη τριάντα χρόνια, και οι επιλογές της, πολύ πριν το λεγόμενο «έθνικ» γίνει μόδα, έφεραν το κοινό της Ελλάδας σε επαφή με τραγούδια από όλον τον κόσμο (ισπανικά, σεφαραδίτικα, αργεντίνικα, fados). Η φωνή της έχει ταξιδέψει στην Ευρώπη, αλλά και πέρα από τον Ατλαντικό, στην Αμερική, το Μεξικό και αλλού. 

    Την Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου, θα βρεθεί στο Ηρώδειο για να μας αφηγηθεί ένα δικό της παραμύθι με τίτλο «Οι μύθοι μιας Αλίκης». Θα δούμε μέσα από τα δικά της μάτια τους μύθους που τη σημάδεψαν – τραγούδια της παιδικής της ηλικίας από τη Σμύρνη, την Τραπεζούντα και την Κωνσταντινούπολη – τους μύθους που συνάντησε στη μουσική (Μ. Χατζιδάκις, Μ. Θεοδωράκης, Α. Piazzolla) αλλά και στην ποίηση (Γ. Ρίτσος, Μ. Αναγνωστάκης, F. Pessoa, F. G. Lorca, H. Ferrer), και αγαπημένες στιγμές του διεθνούς και του ελληνικού κινηματογράφου μέσα από πανέμορφα και πολύ αγαπημένα τραγούδια. 

    Τέλος, θα μας ανοίξει ένα παράθυρο στο μέλλον, στο σύγχρονο τρόπο κλασικής ερμηνείας, συστήνοντάς μας την κόρη της, τη σοπράνο Ελένη – Λυδία Σταμέλλου, αλλά και στη σύγχρονη γραφή μέσα από τα τραγούδια και την παρουσία της Δανάης Παναγιωτοπούλου. 

    Όσοι από μας έχουμε δει την Αλίκη Καγιαλόγλου στις ζωντανές της εμφανίσεις γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο τόσο προσωπικός τρόπος που επιλέγει και παρουσιάζει τη δουλειά της δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα που επιτυχημένα ισορροπεί ανάμεσα στην εξομολόγηση και τη γιορτή. 

    Μαζί της θα είναι μια ομάδα διακεκριμένων ελλήνων σολίστ (Παντελής Δεσποτίδης, Χρήστος Ζερμπίνος, Μάριος Καζάς, Χρήστος Κωνσταντίνου, Νίκος Μανιταράς, Φρίξος Μόρτζος, Μιχάλης Σουρβίνος). 





    gate
    03.10.2008, 16:19

    Συγγνώμη που θα κάνω αυτήν την ..."διάκριση", μιας και σίγουρα η Αλίκη Καγιαλόγλου είναι από τις πιο σεμνές και αληθινές παρουσιές στη μουσική μας, που της αξίζουν πάντα τα καλύτερα, αλλά ήθελα να "τονίσω" την συμμετοχή στην ορχήστρα που την συνοδεύει, ενός μουσικού που διακρίνεται όχι μόνο για την δεξιοτεχνία και την ευαισθησία του στο παίξιμο αλλά και για τον ξεχωριστή΄προσωπικότητα του. Μιλάω για τον Νίκο Μανιταρά, δάσκαλο κλασικής κιθάρας, που σίγουρα όποιος τον γνωρίζει δύσκολα μένει ασυγκίνητος από την σεμνότητα και την γλυκύτητά του.