ελληνική μουσική
    645 online   ·  210.829 μέλη

    Χρήστος Κωνσταντίνου - Κάνω τη ρίζα μου φτερό

    jorge
    19.10.2008, 19:13

    Χρήστος Κωνσταντίνου
    «Κάνω τη ρίζα μου φτερό»

    ΚΩΣΤΗΣ ΑΒΥΣΣΙΝΟΣ
    ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
    ΜΑΡΙΑ ΚΩΤΗ
    ΧΑΪΝΗΔΕΣ


    Η «Εταιρία Γενικών Εκδόσεων Α.Ε» ξεκινά το καινούριο της label «Ροή», που φιλοξενεί προτάσεις του Χαΐνη Δημήτρη Αποστολάκη.

    Η πρώτη παραγωγή της «Ροής» είναι το άλμπουμ «Κάνω τη ρίζα μου φτερό» του Χρήστου Κωνσταντίνου. Ο Χρήστος Κωνσταντίνου είναι γνωστός μουσικός, από τις συνεργασίες του με μεγάλους  συνθέτες και τραγουδιστές όπως οι: Βασίλης Τσιτσάνης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Νίκος Ξυλούρης, Βίκυ Μοσχολιού, Γιώργος Νταλάρας, Χρόνης Αϊδονίδης,  Δόμνα Σαμίου, Ξανθίππη Καραθανάση, Θόδωρος Αντωνίου, Αγνή Μπάλτσα κ.ά.

    Ο Δημήτρης Αποστολάκης σημειώνει: «Σ’ αυτό το δίσκο ο Χρήστος Κωνσταντίνου εξομολογείται: γράφει στίχους, μουσικές, παίξει μπουζούκια, ταμπουράδες, λαούτα, και τραγουδεί. Μια κατάθεση απλή αλλά όχι απλοϊκή, βαθιά λαϊκή αλλά όχι λαϊκίστικη, ασίκικη αλλά και λυρική. Οι πενιές και οι λέξεις έχουν το βάρος που τους έλειπε χρόνια τώρα και που απαιτεί η ιστορική μνήμη οργάνου και γλώσσας. Μια άλλη Ελλάδα τόσο παλιά όσο και σύγχρονη, τόσο γνώριμη όσο κρυμμένη, ξεδιπλώνεται αβίαστα μπροστά μας σαν σε παρέα».

    Στα 14 τραγούδια του δίσκου, συμπράττουν μουσικοί και τραγουδιστές: Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μαρία Κώττη, Κωστής Αβυσσινός, Χαϊνηδες (με την επιμέλεια του Δημήτρη Αποστολάκη που γράφει στίχους σε τρία τραγούδια), ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος, ο Γιώτης Κιουρτσόγλου κ.α





    επισυναπτόμενα: KONSTADINOU CHRISTOS-COVER-KANO TI RIZA MOU FTERO.jpg