ελληνική μουσική
    888 online   ·  210.833 μέλη

    Οι Chick Corea και John McLaughlin στο Θέατρο Παλλάς

    gialina_giannina
    24.10.2008, 12:56

    Chick Corea & John McLaughlin

    Five Peace Band feat. Christian McBride,Kenny Garrett & Vinnie Colaiuta

    Δύο ζωντανοί θρύλοι της τζαζ, ο πιανίστας Chick Corea και ο κιθαρίστας John McLaughlin, παλαιοί συνεργάτες από την εποχή που συμμετείχαν στον δίσκο Bitches Brew του μεγάλου Miles Davis ξανασμίγουν 40 χρόνια μετά και δημιουργούν μία μπάντα αστέρων, που όμοιά της σπάνια έχουμε δει στα μουσικά χρονικά. 
    Με τον Christian McBride διάσημο δεξιοτέχνη του τζαζ μπάσου, τον πολυρυθμικό ντράμερ Vinnie Colaiuta και τον καλύτερο  νέο άλτο σαξοφωνίστα Kenny Garrett συνθέτουν την FIVE PEACE BAND με την οποία κάνουν παγκόσμια περιοδεία.
    Η ασυνήθιστη συνάντηση των πέντε κορυφαίων αυτών μουσικών και bandleaders  στην FIVE PEACE BAND  είναι η πιο ενδιαφέρουσα μουσική συνεργασία στο χώρο της τζαζ τα τελευταία χρόνια. Η ενέργεια, η πνευματικότητα και το συναίσθημα αναμειγνύονται με τον αυτοσχεδιασμό και τη ροκ δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα.
    Ο Chick Corea είναι ο πολυσχιδής μουσικός που εισήγαγε  τον όρο Jazz Fusion. Εκατοντάδες ηχογραφήσεις, δεκάδες βραβεία Grammy, άπειρες συνεργασίες συγκροτούν μια από τις πιο λαμπερές προσωπικότητες της μουσικής παγκοσμίως με έναν ευρύ προσανατολισμό ακόμα και στη συμφωνική και κλασική μουσική. 
    Ο  σπουδαίος Βρετανός κιθαρίστας John McLaughlin καθιερώθηκε ως ένας από τους δημιουργικότερους μουσικούς με καταλυτική παρουσία στο χώρο της ηλεκτρικής Jazz και του Fusion από την δεκαετία του 60. Μετά τις ηλεκτρικές του περιπέτειες με τον Miles Davis σε τέσσερις δίσκους, δημιούργησε τη θρυλική Mahavishnu Orchestra. Ως μέλος  του περίφημου Guitar trio με τον Paco DeLucia και τον Al DiMeola, ο McLaughlin καθόρισε την πορεία της κιθάρας διαχρονικά.

    Στο Θέατρο Παλλάς,Βουκουρεστίου 5, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008, στις 9.00μ.μ.

    Πηγή: www.ellthea.gr

    Πληροφορίες: www.ellthea.gr