ελληνική μουσική
    491 online   ·  210.821 μέλη

    Οι Night On Earth live στο Καφέ Αλάβαστρον

    geoguitar
    27.10.2008, 12:40

    Μια ανάσα πριν την κυκλοφορία της συνεργασίας τους με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, οι Night On Earth ξεκινούν στο Καφέ Αλάβαστρον τον κύκλο των in a silent way βραδιών με ανανεωμένο ρεπερτόριο και ...εκπλήξεις!

     

    Με τον κωδικό τίτλο in a silent way οι Night On Earth περιγράφουν το παράλληλο ακουστικό τους συναυλιακό project, το οποίο υποστηρίζεται από ένα τρίο μουσικών (φωνή, πιάνο, βιολί) και έκτακτους προσκεκλημένους. Στις ειδικές ‘silent’ εμφανίσεις τους ενσωματώνουν αναπάντεχες αναθεωρήσεις των συνθέσεών τους, κινηματογραφικά θέματα, Jazz standards, πιανιστικούς αυτοσχεδιασμούς, μουσικές του κόσμου, μέχρι ακόμα και ρεμπέτικα τραγούδια –όλα διασκευασμένα και παρουσιασμένα μέσα από το ιδιαίτερο φίλτρο του γκρουπ, που επιδιώκει πάντα να τα ενοποιήσει ως προς το ύφος και να τα απογειώσει κατά την εκτέλεση. Με αυτή τη σύνθεση, το Μάρτιο του 2007, πραγματοποίησαν μια μίνι περιοδεία στην Ελλάδα, μαζί με τη σπουδαία underground Αμερικανίδα τραγουδοποιό Dayna Kurtz –μετά από πρόσκληση του ίδιου του γκρουπ.

    Από φέτος, στο ‘silent’ ρεπερτόριο, εντάσσονται και (ξανά)πειραγμένες εκδοχές τραγουδιών του Θανάση Παπακωνσταντίνου, οι οποίες αποτελούν το υλικό της επερχόμενης δισκογραφικής κυκλοφορίας τους με τίτλο Second Hand από τη Sony/BMG –σε επιμέλεια και παραγωγή του ίδιου του Λαρισαίου δημιουργού και εκλεκτές συνεργασίες με προσκεκλημένους μουσικούς (Φώτης Σιώτας, Παντελής Στόικος, Μαριλύ Μήλια, Digital Alkemist, Γιώργος Γεωργιάδης, Σοφία Ευκλείδου, Λάμπης Κουντουρόγιαννης κ.α.).

    Ο ζεστός χώρος του Καφέ Αλάβαστρον (Δαμάρεως 78, Παγκράτι) θα φιλοξενεί τις ‘silent’ βραδιές την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, ξεκινώντας από την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου.

     

    Ώρα έναρξης: 22.00, είσοδος: 10 €


    Η σύνθεση των Night On Earth στις ‘silent’ εμφανίσεις τους είναι:

     

    Sophia: φωνή, Costinho: πιάνο, Juanito: βιολί & guest μουσικός