ελληνική μουσική
    643 online   ·  210.830 μέλη
    tago
    03.12.2008, 11:33

    Μόλις πείρα χαμπάρι πως υπάρχει άλλο ένα post σχετικό. Αφορά το αμοιβολόγιο της ΑΕΠΙ και έχει γράψει ενδιαφέροντα πράγματα ο nikostouliatos. Ρίξτε μια ματιά και εκεί.

     


    meloder
    07.12.2008, 16:55

    Βρε φιλε  δεν κανεισ μια εγγραφη στην ΑΕΠΙ να ξεμπερδευεις?γιατι οσο το συζηταμε μπερδευομαστε περισσοτερο..δωσε κατι παραπανω κ εγγραψου στην ΑΕΠΙ να εχεισ το κεφαλι σ ησυχο.Εγω δλδ. στην θεση σ αυτο θα εκανα ή μαλλον αυτο θα κανω σε λιγα χρονια!Εσυ αποφασιζεισ παντωσ!{#emotions_dlg.biggrin}


    meloder
    07.12.2008, 18:45

    Επισης μην κουραζεις το κεφαλι σ με τον τροπο κατοχηρωσεις των κομματιων σ γιατι πολυ απλα αν ο αλλος θελει να σ ''κλεψει'' κομματι ή κομματια δικα σ θα το κανει κ δεν θα παρεις κ χαμπαρι (οπωσ κ να τα εχεισ κατοχηρωσει)ειδικα αν αυτος που σ εχει ''κλεψει'' κομματια σ εχει ακρες,δεν προκειται να βρεις το δικιο σ.Πολλοι τροποι κατοχυρωσης υπαρχουν οπως να στειλεις ενα cd με κομματια σ συστημενο στον εαυτο σ(με σφραγιδα ταχυδρομειου κ ημερομηνια)αλλα προσοχη μην ανοιξεις τον φακελο γιατι θα χρειαστει να ανοιχτει στο δικαστηριο αν γινει κατι κ σ ΄΄κλεψουν΄΄κομματια ετσι ωστε να αποδειξεις οτι ειναι δικα σ...παντως ο καλυτερος τροπος κατοχυρωσης ειναι οταν το κομματι σ ακουστει δημοσια απο σενα βεβαια κι οχι απο καποιον που στο ΄΄εκλεψε΄΄γιατι μην ξεχνας οτι απ την στιγμη που οι δημιουργιες σ θα ακουγονται δημοσια κι ο κοσμος θα ξερει οτι προκειται για δικες σ δημιουργιες κανεις δεν θα μπορει να το αμφισβητησει...Ειναι σαν αυτο που λεμε...Τα γραπτα μενουν!Καπως ετσι σκεψου το...αλλα για καλο κ για κακο κανε μια εγγραφη στην ΑΕΠΙ..για να πληρωνεσαι κιολας..δεν ειν κακο!

     

    φιλικα,

    MELODER!   {#emotions_dlg.rockon}


    alexandrospappas
    07.12.2008, 19:06

    φιλοι καλοι,ολα ωραια,τελικα δεν εχετε και αδικο να χασω δεν εχω ισωσ λιγα ευροπουλα

    μπροστα στο κοστοσ τις παραγωγης δεν νομιζω οτι θα ειναι και κατι τρομερο.

    παντως καλη ηταν η κουβεντα μας ισως και αλοι να διαβασαν και να εμαθαν.

    τα λεμε παλυ φιλοι,και εαν οχι τοσο γριγορα

    ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΜΟΥΙΚΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ.


    bleedingrose
    27.01.2011, 10:37

    Αν και το θέμα είδα ότι υπάρχει καιρό ελπίζω κάποιος/α να βρεθεί και να μου απαντήσει...!

    Σε περίπτωση που κάποιος μένει στην Κύπρο, πώς μπορεί να κατοχυρώσει ένα τραγούδι/στίχο/μουσική?

    Υπάρχει κάτι αντίστοιχο όπως και η ΑΕΠΙ και εκεί??{#emotions_dlg.blink}

     


    djmetronomos
    30.01.2011, 02:15

    ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ !!!

    πόσες φορές να το γράψει κανείς?

    η ΑΕΠΙ Ελλάδας - και κατά συνέπεια η αντίστοιχη ΑΕΠΙ Κύπρου - ΔΕΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΙ τραγούδια...

    Αποδίδει συνθετικά δικαιώματα όταν κυκλοφορήσεις το τραγούδι σου - σε βινύλιο, κασέτα, CD, αλλά και δικαιώματα από ραδιοφωνικούς σταθμούς, κλαμπ, πωλήσεις στο ίντερνετ, κλπ...

    Μπορείς και να το κυκλοφορήσεις ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ...

    Ή και να το κυκλοφορήσει κάποιος άλλος που του το έδωσες να το ερμηνεύσει... Και πάλι, θα εισπράξεις συνθετικά δικαιώματα από αυτήν την κυκλοφορία... Μέσω ΑΕΠΙ (ή κάποιας άλλης εισπρακτικής εταιρίας με την οποία έχεις συνάψει συμφωνία)

    OVER AND OUT


    jorge
    30.01.2011, 02:57

    Παράθεση:

    Το μέλος bleedingrose στις 27-01-2011 στις 10:37 έγραψε...

    Αν και το θέμα είδα ότι υπάρχει καιρό ελπίζω κάποιος/α να βρεθεί και να μου απαντήσει...!

    Σε περίπτωση που κάποιος μένει στην Κύπρο, πώς μπορεί να κατοχυρώσει ένα τραγούδι/στίχο/μουσική?

    Υπάρχει κάτι αντίστοιχο όπως και η ΑΕΠΙ και εκεί??{#emotions_dlg.blink}

    Είσαι εκτός θέματος, οπότε είτε άνοιξε κάποιο καινούριο και ρώτησε εκεί, είτε κάνε αναζήτηση (πάνω δεξιά) για "κατοχύρωση". Η λύση - και στην Κύπρο - είναι συνήθως ο συμβολαιογράφος. Αλλά για περισσότερα δες τα topics που θα βρεις μεσω της αναζήτησης.


    JohnHarhas
    01.06.2013, 20:04
    ρίξτε μια ματιά στην άποψη που έχει "Το κουτί της πανδώρας" για την ΑΕΠΙ. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν πρέπει να υπάρχει μια εταιρεία που δίνει αμοιβές για την πνευματική ιδιοκτησία, απλά τα χαλάμε στον τρόπο. >
    DONARAKONTINTINA
    05.11.2013, 12:04

    Καλημέρα,,,θα ήθελα να μάθω αν ένας στιχουργός  έχοντας μελοποιημένα τραγούδια , σε ντέμο, και δισκογραφία, που ακούγονται σε ραδιόφωνο και μαγαζιά, θα πρέπει ο ίδιος να ξέρει που ακούγονται και να το πει στην αεπι ?Η η αεπι το γνωρίζει αφού εδώ και λίγες μέρες είμαι μέλος και εγώ..Παρακαλώ όποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει γιατί μπερδεύτηκα..Ευχαριστώ..