ελληνική μουσική
    578 online   ·  210.844 μέλη

    Θέλω βοήθεια φωνητικής επειγόντως!

    fibonazzi
    03.03.2009, 00:36

    Παράθεση:

    Το μέλος GinakiZouzounaki στις 16-02-2009 στις 21:43 έγραψε...

    Παράθεση:

    Το μέλος VOICETEACHER στις 02-01-2009 στις 11:22 έγραψε...

    Καλο μου παιδι,μακρια απο φωνητικη και τραγουδι,μεχρι τα 17,που στανταρει η φωνη,θα σου γινει ζημια,και θα τρεχειs στουs χειρουργουs ωρλ..μετα απο  τα 17 μια ,η εναs καλοs δασκαλοs φωνητικηs ,ειναι απαραιτητοs.{#emotions_dlg.rockon}



    Παναγίτσα μου δεν το ήξερα αυτό!!! Δηλ. εγώ που είμαι 13 και τραγουδάω από περσυ καθημερινά [σε φίλους αλλά και έτσι, όταν ακούω κάποιο τραγούδι... αλλα δεν ειναι ήρεμα κομάτια... κυρίως rock..] μπορει να πάθω κατι σχετικό?{#emotions_dlg.scared} Οι φίλοι μου μου λένε πως έχω ωραία φωνή και θελουν να τους τραγουδάω.. Και τι να κανω τους εκπληρωνω τη χαρουλα... InnocentΤρομαξα λιγάκι με αυτο που είπατε... μπορειτε να με διαφωτίσετε λιγακι??? ευχαριστώ εκ των πρωτερων!!!

     

    Φιλικά φιλάκια στα μαγουλάκια!! [ τι ειπα πάλι... ]{#emotions_dlg.biggrin}



     

    Ζουζουνάκι, μην ανησυχείς! Απόψεις τύπου της φίλης VOICETEACHER ευτυχώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Από τότε που υπάρχει μουσική, τα παιδιά και οι έφηβοι τραγουδούν, και επαγγελματικά αλλά και στο μπάνιο τους! Αν πράγματι τραγουδάς και ΔΕΝ προσπαθείς να μιμηθείς τις φωνές άλλων αλλάζοντας τη χροιά, προσπαθώντας να πιάσεις νότες που δεν έχεις ή... ουρλιάζοντας, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

    Οι απόψεις πως δεν πρέπει κανείς να μελετά συστηματικά τραγούδι μέχρι τα 17 (περίπου), αφορούν το κλασικό τραγούδι όπου οι απαιτήσεις είναι άλλες. Παρόλαυτά κάποιοι α συγχαίουν και γενικεύουν για κάθε τραγούδι, πράγμα που είναι άτοπο και αναιρείται από την πραγματικότητα και μόνο!

    ΕΠίσης, για όσους δεν γνωρίζουν, στην εποχή του Μότσαρτ οι πριμαντόνες στην όπερα είχαν πολλές φορές ηλικία 17 ετών, στα 17 τους δηλαδή ήταν ήδη φτασμένες και διάσημες.

     

    Αυτά ζουζουνάκι, πρόσεχε τη φωνούλα σου και τραγούδα όσο θέλεις!{#emotions_dlg.clap}


    GinakiZouzounaki
    03.03.2009, 14:03

    Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου! {#emotions_dlg.biggrin}


    Jimmos
    31.08.2010, 16:47

    Παράθεση:

    Το μέλος johnfrusciante στις 23-01-2009 στις 20:04 έγραψε...

    α κ κατι αλλο....δε καταλαβαινω το αγχος μερικων να μ κλεισουν το στομα...

    αυτος που ειναι νομιμος δεν εχει να φοβηθει κατι απο αυτα που λεω...οχι πως τωρα φοβαται..αλλα συζητηση κανουμε...η μαλλον κανω...γιατι ακομα απαντηση δεν πηρα..ειμαι χαζος..παρακαλω εξηγηστε μου...{#emotions_dlg.helpsmilie}



     

    File mou den eisai xazos:)!!!!Eisai se lathos sumpan!!!!!:)


    XrysaOikonomaki
    24.12.2010, 11:11

    Παράθεση:

    Το μέλος johnfrusciante στις 23-01-2009 στις 20:04 έγραψε...

    α κ κατι αλλο....δε καταλαβαινω το αγχος μερικων να μ κλεισουν το στομα...

    αυτος που ειναι νομιμος δεν εχει να φοβηθει κατι απο αυτα που λεω...οχι πως τωρα φοβαται..αλλα συζητηση κανουμε...η μαλλον κανω...γιατι ακομα απαντηση δεν πηρα..ειμαι χαζος..παρακαλω εξηγηστε μου...{#emotions_dlg.helpsmilie}



     

    Χααα χα χαα! Δεν σου απάντησε κανείς; Τώρα το είδα. Προφανώς δεν ξέρει κανείς να σου πει κάτι. Κι εγώ δηλαδή, αυτό που θα σου πω, βασίζεται στη δική μου εμπειρία.

    Όταν έχεις πτυχία και διπλώματα αναγνωρισμένα από το κράτος, μπορείς βεβαίως να γίνεις δάσκαλος στην κλασική παιδεία που έχεις πάρει. Το θέμα είναι ότι δάσκαλος δεν είναι αυτός που έχει τις γνώσεις απλώς, αλλά αυτός που μπορεί κι όλας να τις μεταφέρει.

    Στο σύγχρονο δεν υπάρχει κάποια βεβαίωση από το υπουργείο οπότε τα πράγματα γίνονται κάπως πιο περίπλοκα. Όταν φτάνεις σε ένα υψηλό επίπεδο στην τέχνη σου, νομίζω ότι είσαι έτοιμος να διδάξεις.

    Στο σύγχρονο τραγούδι για παράδειγμα - κατά τη δική μου ταπεινή άποψη - εκτός από τα χρόνια που διδάσκεσαι τραγούδι, θα πρέπει να έχεις βγει να τραγουδήσεις και με σχήματα, να έχεις κάνει κάποιες παραστάσεις για κανένα τρίχρονο τουλάχιστο και επίσης ο καθηγητής σου να σου έχει διδάξει τα "γιατί" της κάθε άσκησης  για να μην κάνεις καμιά ζημιά σε κανέναν αθώο μαθητή.

    Τώρα στην κιθάρα, εάν έχεις πάρει δυνατή εκπαίδευση και νιώθεις ικανός, γιατί να μη διδάξεις;

    Ο λόγος που δύσκολα κάποιος θα σου απαντήσει σε αυτό που ρωτάς είναι αυτός ακριβώς:κι εγώ σου απαντάω  με πολλή περίσκεψη αυτή τη στιγμή γιατί δεν ξέρω τι γνώσεις έχεις και όπως πολύ σωστά λες, εδώ στην Ελλάδα, ότι δηλώσεις είσαι. Οπότε πως να σε παροτρίνει κάποιος να κάνεις μαθήματα χωρίς να ξέρει σε τι επίπεδο είσαι;

    Μια ιδέα είναι να ρωτήσεις κάποιον που διδάσκει και έχει περάσει από εκεί που είσαι εσύ τώρα.