ελληνική μουσική
    749 online   ·  210.832 μέλη

    Μαθήματα Κιθάρας στο Μέγαρο Μουσικής

    vouliakis
    15.11.2004, 22:02
    Από τον Βιβάλντι και τον Πρετόριους ως τον Πιατσόλα και τον Χατζιδάκι με τον Βαγγέλη Μπουντούνη

    Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες κιθαριστές και καταξιωμένος δάσκαλος, ο Βαγγέλης Μπουντούνης θα παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής στις 21 Νοεμβρίου, μαζί με τους "Κιθαριστές" του, μουσική που ακουμπάει σε όλα τα είδη, από τον Βιβάλντι και τον Πρετόριους ως τον Πιατσόλα και τον Χατζιδάκι. Μαζί με τον Βαγγέλη Μπουντούνη, εμφανίζονται οι σολίστ Μάρω Ραζή, Κωνσταντίνος Φτούλης και Μαίρη Νικολάου, κιθάρα, ο Χαράλαμπος Γούλας, κιθάρα-μικρά κρουστά, η Ελπινίκη Ζερβού, τραγούδι, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, μαντολίνο, η Λυδία Μπουντούνη, βιολί, ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης, βιολοντσέλο, ενώ εξάρχων της ορχήστρας είναι ο Ανδρέας Καρακατσάνης.

    Οι "Κιθαριστές" οφείλουν την ύπαρξη τους στον Βαγγέλη Μπουντούνη. Έτος γέννησης τους είναι το 1984 όταν ο ιδρυτής τους είχε ανάγκη από ένα μουσικό σχήμα για να συμμετάσχει στο 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Τα πρώτα μέλη του σχήματος ήταν νέοι κιθαριστές που έφθασαν εκεί από διαφορετικές πόλεις και μουσικές σχολές.

    Το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στήριξε την ορχήστρα, έκανε τις πρώτες παραγωγές και διοργάνωσε τις πρώτες της συναυλίες. Ως τώρα έχει πάρει μέρος σε διεθνή φεστιβάλ κιθάρας σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και έχει παίξει στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, τον Λυκαβηττό και το Μέγαρο Μουσικής.

    Πηγή: ERT.GR