ελληνική μουσική
    411 online   ·  210.819 μέλη

    Σκεφτομαι να ξεκινησω μπουζουκι

    gkravar
    21.06.2012, 15:11

    Καλησπέρα σε όλους τους συνομιλητές, είμαι δάσκαλος μπουζουκιού και η γνώμη μου είναι ότι όταν κάποιος αρχίζει να μαθαίνει κάποιο όργανο χρειάζεται οπωσδήποτε βοήθεια από κάποιον που ειδικεύεται στο αντικείμενο. Το πρώτο πράγμα λοιπόν -ακόμα και πριν την αγορά οργάνου- είναι να βρει κάποιος έναν καλό και σοβαρό δάσκαλο. Μπορεί να φαίνεται ότι ευλογώ τα γένια μου αλλά η εμπειρία μου μου λέει ότι οι επιπολαιότητες, οι προχειρότητες και οι τσαπατσουλιές στην αρχή της ενασχόλησης κάποιου με ένα όργανο πληρώνονται αργότερα στο πολλαπλάσιο. Όσον αφορά το αν κάποιος παίζει κιθάρα, σίγουρα πολλά πράγματα από αυτά που έχει μάθει για την κιθάρα θα τα αξιοποιήσει και στο μπουζούκι αλλά μέχρι εκεί. Είναι όργανα με διαφορετική φιλοσοφία και τεχνική και με διαφορετική αποστολή.

    Σίγουρα είναι για όλους πλέον το οικονομικό ένα μεγάλο πρόβλημα και για να κάνει μαθήματα και για να πάρει όργανο αλλά νομίζω ότι είναι εξίσου και θέμα ιεράρχησης των προτεραιοτήτων του καθενός. Ξέρω από πρώτο χέρι ότι πολλοί από τους γνωστούς και καταξιωμένους μουσικούς-όπως και πολλοί ερασιτέχνες- κατάφεραν να σπουδάσουν αντιμετωπίζοντας πολλές δυσκολίες επειδή αγαπούσαν την μουσική και έκοβαν έξοδα και χρόνο  από κάτι άλλο στην ζωή τους  για να τον αφιερώσουν εκεί.

    Ο καθένας κρίνει και αποφασίζει, όπως και να αποφασίσετε αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι στην μουσική ότι της δώσετε αυτό και θα σας επιστρέψει.

    να είσαστε καλά και καλή αρχή