ελληνική μουσική
    740 online   ·  210.832 μέλη

    STEREOMATIC - Club Cosmopolitan

    jorge
    26.03.2009, 23:13

    Oι STEREOMATIC επιστρέφουν και σας προσκαλούν στο "CLUB COSMOPOLITAN", το κλαμπ που φιλοδοξεί να δώσει στην πιο όμορφη εποχή της Ελληνικής μουσικής τη θέση που της αξίζει, παντρεύοντας τις ωραιότερες μελωδίες του τότε, με τους πιο ενδιαφέροντες καινούριους ήχους του σήμερα, αλλά και του αύριο.

    Οι STEREOMATIC, το συγκρότημα που  έκανε αίσθηση πριν 4 χρόνια, με τον τρόπο που "ανακατασκεύασε" τραγούδια του Νέου Κύματος, κυκλοφορεί την νέα του δουλειά. Το "CLUB COSMOPOLITAN" είναι αφιερωμένο στους μεγάλους Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές του '50 και του '60 και κυρίως στον Γ. Μουζάκη , που με τις συνθέσεις αλλά και τις απίστευτες ενορχηστρώσεις και διασκευές του, σημάδεψε την πιο Κοσμοπολίτικη Εποχή του περασμένου αιώνα. Αλλά και στους άλλους μεγάλους, όπως τον Μίμη Πλέσσα και τον Κώστα Καπνίση. Φωνές όπως της Τζένης Βάνου, της Αλέκας Κανελλίδου, της Γιοβάννας, της Ζωής Κουρούκλη, που παρόμοιες δεν υπήρξαν ξανά στο είδος τους και καλλιτέχνες όπως οι "κοσμοπολίτισσα" Ζωζώ Σαπουντζάκη, δίνουν το στίγμα της εποχής. Τραγούδια τους, πλαισιωμένα και από διασκευές ξένων τραγουδιών που άφησαν εποχή όπως τα "Put the Blame on Mame" και "La Vie En Rose", συνθέτουν το κοσμοπολίτικο σκηνικό.

    Το "CLUB COSMOPOLITAN" είναι όμως μια μουσική πρόταση του σήμερα. Οι STEREOMATIC αναδημιουργούν τις συνθέσεις αυτές και τις ενορχηστρώνουν με το μοναδικό τρόπο τους. Διασκευάζουν όμως και κάποια από τα πιο γνωστά και αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια. Το "Αν σ' αρνηθώ αγάπη μου", με την Μαρίνα Σκιαδαρέση (Shadowlike) αλλά και μια διασκευή έκπληξη στη "Μισιρλού".

    Νu Jazz, Dancefloor Jazz, Groove, Funky Beats, Dance, Broken Beats, τα ανερχόμενα και πιο ενδιαφέροντα νέα ρεύματα, προσαρμοσμένα πάντα στον ήχο των Ελλήνων Jazzmen της εποχής του '50. Με επιρροές καλλιτεχνών πρωτοπόρων στις παραπάνω σκηνές, από την Lounge-Jazz του Nicola Conte, των Κοοp και της Schema Records, στα Εlectro-Funk Beats  των Kraak 'n' Smaak και  από τα Swing των Pink Martini, στα Swing Beats των Parov Stellar, οι STEREOMATIC συνθέτουν τον κοσμοπολίτικο ήχο της εποχής, παρουσιάζοντας remix με καινούριες ενορχηστρώσεις και ζωντανά όργανα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σπάζοντας πολλά μουσικά "ταμπού".

    Η δουλειά αυτή, φιλοδοξεί να δώσει μια καινούρια πρόταση στην Ελληνική μουσική σκηνή και στοχεύει στην ανανέωση της, αλλά ταυτόχρονα θέλει και να μας θυμίσει την αναμφίβολη ποιότητα  των τραγουδιών εκείνων, και το ήθος των συνθετών και ερμηνευτών τους.