ελληνική μουσική
    755 online   ·  210.832 μέλη

    Ο Melingo σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    beatlus
    05.05.2009, 15:34

    MELINGO – O MAΓΟΣ ΤΟΥ Tango ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

    Αθήνα: Fuzz Club 9 Μαΐου

    Θεσσαλονίκη: Principal Club Theater 10 Μάιου

    Ποια είναι η μαγική συνταγή του  Melingo? Προσθέστε μία φουλ σε συναίσθημα δόση από τις παθιασμένες ερμηνείες των γιγάντων του παρελθόντος Carlos Gardel και  Roberto Goyeneche, ως αυθεντική Tango ρίζα, ανακατέψτε την με την ιδιοφυή τρέλα του Tom Waits, τα εγκεφαλικά παιχνιδίσματα του Paolo Conte, την ανισορροπία του Serge Gainsbourg, την ασυμβίβαστη έκφραση ενός Nick Cave ή ενός Ian Dury… Όλες αυτές οι βραχνές φωνές και τα σμιλευμένα από τη ζωή πρόσωπα, σου δίνουν μία προσέγγιση μόνο της εικόνας του διαβολικού, συναρπαστικού, υπέροχου Melingo, του μοναδικού μποέμ του Μπουένος Άιρες, του θλιμμένου ποιητή του δρόμου και Tango κωμικού. Πρόκεται για ένα χαρακτήρα βγαλμένο από μυθιστόρημα, ο οποίος όμως έχει σάρκα και οστά. Για να είναι κανείς Melingo, “πρέπει να χορεύει σαν μαστίγιο και να τραγουδά σαν ουλή!”.

    Μία μοναδική καλλιτεχνική φιγούρα πέρα από κάθε κατηγοριοποίηση, που σαν το καλό κρασί, καλυτερεύει με το χρόνο. Στην αλήτικη προσέγγισή του στο Tango, κουβαλά αρκετή από την αγριάδα και την τρικυμία του ροκ παρελθόντος του.  Ο  κόσμος του Melingo βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, είναι άγριος και μες στην κάπνα, με το ποτό, τις χαλαρές γυναίκες και την αργκό του υποκόσμου, απαραίτητα. Αυτή η αλήτικη προσέγγιση, σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή του θεατρικότητα επί σκηνής, κάνουν τις ζωντανές του εμφανίσεις τόσο ηλεκτρικές:  Κάθε συναυλία του είναι  αληθινή ιεροτελεστία, “φτύσιμο” ψυχής, όπου ο χρόνος σταματά… Πρόκειται για δράμα και κωμωδία ταυτόχρονα.

    Ο 52-χρονος αντιστάρ από την Αργεντινή, με μουσικές ρίζες στο ρεμπέτικο, την Αφρική, την ιταλική όπερα και φυσικά στο Tango, ειδικά το προπολεμικό,  επιστρέφει στην Ελλάδα για νέες εμφανίσεις,  για να παρουσιάσει το υλικό που ηχογράφησε στην εταιρεία Maρana του Εduardo Makaroff των Gotan Project, που τον θεοποίησε στην Γαλλία και τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα.

    Στην Αθήνα τη βραδιά θα ανοίξει στις με Tango dj set η Claudia Matola από τον Εν Λευκώ 87,7fm. Οι πόρτες στο Fuzz ανοίγουν στις 8:30μμ και το live θα αρχίσει στις 9:30μμ

    Στην Θεσσαλονίκη θα εμφανισθεί ως support το διεθνώς διακεκριμένο αργεντίνικο Tango-electronica συγκρότημα, Tanghetto.

     

    Προπώληση εισιτηρίων:

    Τα εισιτήρια της Αθήνας τιμώνται 35 ευρώ και διατίθενται από τα Δισκοπωλεία Metropolis, το Βιβλιοπωλείο Ιανός, το Club Fuzz, i-ticket.gr και τηλεφωνικά στο 801-11-60000 (από σταθερό) και 210-6786000.

    Oργάνωση Παραγωγής

    Xριστίνα Τσεκούρα

    Run Productions/ Αnkh Music & Entertainment

    Τηλ. 210-6529863, 6932-024048,

    ctsekoura@gmail.com

    Μάνος Τζανακάκης / Global Crossroads

    Τηλ. 210-6129687, 6946-056791,

    manostzanakakis@hotmail.com

     




    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : beatlus στις 05-05-2009 15:35 ]


    επισυναπτόμενα: Melingo.jpg