ελληνική μουσική
    761 online   ·  210.832 μέλη

    Συμφωνείτε ή διαφωνείτε μαζί μου;

    logan
    05.08.2009, 23:30

    Παράθεση:

    Το μέλος djmetronomos στις 05-08-2009 στις 01:15 έγραψε...

    "...αν ήμασταν όλοι πάνκηδες" = σχήμα οξύμωρον. Η έννοια του 'όλοι' αυτοαναιρεί την έννοια του 'πανκ'. Διότι οι πάνκηδες θέλησαν να διαφοροποιηθούν από τη μάζα, στα μουσικά γούστα, στο ντύσιμο, και δυστυχώς... στα drugs. Ηρωίνη. Πολύ εγωιστικό ναρκωτικό. Γενικά, δεν μπορώ να συνδέσω το πανκ με κοινωνική αντίδραση. Δεν έζησα από κοντά το βρετανικό πανκ (που είναι και το αυθεντικό κίνημα), βίωσα όμως το αμερικανικό ζώντας στη Νέα Υόρκη τέλη 70's και πίστεψέ με, δεν υπήρχε τίποτα το ανατρεπτικό στις συναυλίες των Ramones. Πάμε παρακάτω...

    Δεν ξέρω τι θα έκανα αν άκουγα αντάρτικα. Είμαι ποντικός της πόλης και δεν έχω εμπειρία από βουνίσια μουσική. Όμως, γιατί εντέλει από την ποιότητα της μουσικής στραφήκαμε στις απεργίες και στην κοινωνική αντίδραση? Όταν ακούω αυτό που εγώ θεωρώ καλή μουσική, ας πούμε το "Hot Rats" του Frank Zappa, η πρώτη μου αντίδραση θα πρέπει να είναι να βγω στους δρόμους για να διαφωνώ με νομοσχέδια? Αποκλείεται το ενδεχόμενο να βιώσω μια εσωτερική επανάσταση?



     

    Στεκεσαι σε μικρα πραγματα κ δεν κοιτας την ουσια. Αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι η μουσικη (οχι μονο) διαμορφωνει συνειδησεις. Οταν ακους απο μικρος δουλευω σαν το σκυλο για να παρω μια mercedes και οτι στοχος ειναι τα λεφτα και δεν ξερω γω τι αλλο μαργαριταρι εχει βγαλει η ελληνικη δισκογραφια τοτε το μονο που θα σε νοιαζει ειναι το πως θα αποκτησεις λεφτα, και το πως θα το παιξεις μουρη. Η ευτιχια γινεται σε δευτερολεπτα υλικη και εξαρταται απο το ποσα πρασινα εχεις μεσα στο πορτοφολι, τι σημα εχει μπροστα το αμαξι σου και τι αναλογιες εχει το ξανθο που καθεται συνοδηγος το οποιο αν αυριο σκασεις με fiat ουτε που θα την ξαναδεις. Δεν το παιζω ανευ χρηματων απλα απο μονα τους δεν φερνουν την ευτυχια.

    Οταν μιλησα για Punk κινηματα σιγουρα ειχα μες στο μυαλο μου τα βρετανικα δρωμενα.

    Πρωτα παντα ζεις την εσωτερικη επανασταση και μετα ακολουθουν εξωτερικες πραξεις. (καποιες φορες οχι παντα)

    Δεν ξερω αν πρεπει να βγεις στους δρομους, αν διαφωνεις μνε καποια πραγματα ισως πρεπει να βγεις..


    djmetronomos
    06.08.2009, 00:31

    Dear Logan, νομίζω ότι καταλαβαίνω το θυμό σου, έννοια σου, δεν είμαι δα και κουφός. Ίσως να μην είναι και η πιο ενδεδειγμένη αντίδραση, ίσως από αυτοάμυνα, εγώ απλά έχω κάνει delete από το σκληρό δίσκο της ύπαρξης μου όλα αυτά που περιγράφεις. Τα αγνοώ και ασχολούμαι με αυτά που με ενδιαφέρουν. Σε κάθε δεκαετία καταφέρνω και βρίσκω μουσικές που με εκφράζουν: Εξαδάχτυλος, Πελόμα Μποκιού, Γιώργος Ρωμανός, Ηρακλής & Λερναία Ύδρα, Βαγγέλης Γερμανός, Μπουρμπούλια, Sphinx, Kώστας Τουρνάς, Γιάννης Μπελτέκας, Παύλος Σιδηρόπουλος, Άλλα Μαντάτα, Εν Πλω, Λένα Πλάτωνος, Villa 21, Ξύλινα Σπαθιά, Παλίρροια, Σαββίνα Γιαννάτου, Γιώργος Μακρής, Φλώρος Φλωρίδης, Mode Plagal... (για να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος)...

     Όταν πας σινεμά και στέκεσαι μπροστά από την ταμία, το σκέπτεσαι λίγο και μετά διαλέγεις την ταινία που θέλεις να δεις... σωστά? Αυτό κάνω με τη μουσική. Αν οι άλλοι στην ουρά επιλέγουν να δουν τη χαζή ταινία, προφανώς αυτοί έχουν το πρόβλημα. Να στεναχωρηθώ κιόλας από πάνω?


    logan
    06.08.2009, 01:05

    Δεν διαλεγεις να δεις τη χαζη ταινια. Απλα παιζεται κ υπαρχει και αυτο δεν με αφηνει αδιαφορο.. Ισως ειμαι πολυ ρομαντικος..