ελληνική μουσική
    673 online   ·  210.846 μέλη
    PHILIPPOSSM
    09.08.2009, 09:32

    ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

    ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ – ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

    Η ΕΛΒΑ, παρουσιάζει την κορυφαία ισπανίδα χορεύτρια, AIDA GOMEZ και το συγκρότημά της AIDA GOMEZ DANZA COMPANIA σε δύο μοναδικές βραδιές, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στο Αρχαίο Ωδείο Πάτρας, σε μια συγκλονιστική μουσικοχορευτική παράσταση Flamenco, του έργου «CARMEN».

    Η «CARMEN» με την Aida Gomez, σε σκηνοθεσία του Emilio Sagi, έκανε πρεμιέρα με εξαιρετική επιτυχία στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ του Jerez της Ισπανίας. Μετά τη θριαμβευτική πρεμιέρα  περιόδευσε με μεγάλη επιτυχία στην Ιαπωνία για ένα μήνα, ακολούθησε η Ταϊβάν, ενώ η μεγάλη Ευρωπαϊκή περιοδεία της ξεκίνησε από την Αθήνα σε ένα κατάμεστο Ηρώδειο που κυριολεκτικά την αποθέωσε και ακολούθησε το Μεξικό και η Αμερική.

    Η συγχώνευση του ταλέντου των  δημιουργών της παράστασης και όλου του καλλιτεχνικού επιτελείου έχει σαν αποτέλεσμα μια μεγαλειώδη παραγωγή ένα θέαμα ιδιαίτερης ομορφιάς γεμάτο από ελκυστική ένταση.

    Ο βασικός στόχος της παράστασης CARMEN δεν είναι βέβαια η παρουσίαση μιας ιστορίας που είναι λίγο ως πολύ γνωστή σε όλους, αλλά η ερμηνεία μέσα από τη μοναδική γλώσσα του σώματος. Η κίνηση, το πρόσωπο σαν μοναδικός καθρέφτης της ψυχής, η μουσική, η χορογραφία, τα κοστούμια και τα φωτιστικά εφέ μας μεταφέρουν με μοναδικό τρόπο στην εποχή που διαδραματίζονται τα γεγονότα κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή από την αρχή μέχρι το τέλος.

    Η χαρισματική Aida Gomez ερμηνεύει με τον καλύτερο τρόπο το ρόλο της Carmen συνδυάζοντας σε βαθμό τελειότητας τη χορευτική της δεινότητα στο φλαμένκο με τις γνώσεις της στον κλασσικό χορό.

    Η ιστορία σκιαγραφεί το πορτρέτο μιας ερωτευμένης γυναίκας αισθησιακής και προκλητικής, γεμάτης ένταση και πάθος που είναι αποφασισμένη για όλα.  «Γιατί – όπως  επισημαίνει η Aida Gomez – χωρίς αγάπη δεν υπάρχει ζωή».

    Τη μουσική διεύθυνση - προσαρμογές – παρεμβάσεις μουσικής Flamenco της παράστασης έχει ο  σημαντικός συνθέτης και συνεργάτης του Ballet Nacional de Εspaρa, Jose Antonio Rodriguez στον οποίο οφείλεται και η τελευταία παραγωγή του Ballet Nacional de Εspaρa με τίτλο La Leyenda.

    Ο σκηνοθέτης Emilio Sagi είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Teatro Zarzuela και Teatro Real της Μαδρίτης.

    Σκηνοθεσία: EMILIO SAGI (Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Teatro Zarzuela και Teatro Real της Μαδρίτης)
    Μουσική: GEORGES BIZET  και JOSE ANTONIO RODRIGUEZ
    Χορογραφίες: AIDA GOMEZ
    Κοστούμια: MIGUEL CRESPI
    Σχεδιασμός φωτισμού: NICOLAS FISCHTEL

     

    Απο - www.Zougla.gr