ελληνική μουσική
    618 online   ·  210.833 μέλη

    Αφιέρωμα στους Γ.Ρίτσο-Μ.Θεοδωράκη στη Ζάτουνα

    Thanasis-Gioglou
    19.08.2009, 11:32

    ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ – ΖΑΤΟΥΝΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

     

     

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     

    Σε μία και μοναδική εμφάνισή του εφέτος στην Ελλάδα, ο Henning Schmiedt, ενορχηστρωτής και παραγωγός  του Μίκη Θεοδωράκη, της Μαρίας Φαραντούρη και του Πέτρου Πανδή, για τις εκτός Ελλάδας παραγωγές τους, καθώς και των Al di Meola, Lawren Newton, Milva,  Maria Del Mar Bonet κλπ, θα συνοδέψει τη Μαρία Φαραντούρη στο πιάνο, το Σάββατο 22 Αυγούστου στο Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα Αρκαδίας.

    Η Μαρία Φαραντούρη τραγουδά Γιάννη Ρίτσο και τους ποιητές που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης, καταλήγοντας με το νεώτερο ποιητή Κώστα Καρτελιά.

     

    Το αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο αρχίζει την Πέμπτη 20 Αυγούστου με την παρουσίαση σπάνιων οπτικοακουστικών ντοκουμέντων  για τον ποιητή, απαγγελία από το Δημήτρη Καταλειφό, επιμέλεια κειμένων του διδάκτορα Φιλολογίας Νίκου Παπαγεωργίου, χορογραφία της Νανάς Κανδύλη και σκηνοθεσία του Γιάννη Κατωμερή.

     

    Την 21 Αυγούστου η παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου θα συνοδέψει τον Αντώνη Καλογιάννη σε τραγούδια, τα περισσότερα εκ των οποίων εμπνεύστηκε ο Μίκης Θεοδωράκης εξόριστος στη Ζάτουνα και διέδωσαν ο Αντώνης Καλογιάννης, η Μαρία Φαραντούρη και ο Πέτρος Πανδής στην Ευρώπη, 40 χρόνια από σήμερα για να αποκατασταθεί η Δημοκρατία στη χώρα μας.

     

    Πριν την έναρξη του αφιερώματος στο Γιάννη Ρίτσο, την 20 Αυγούστου, ώρα 20.00, η Διεθνής Αρκαδική Εταιρεία, θα ανακηρύξει  επίτιμο μέλος τον Μίκη Θεοδωράκη που εκφράζει την αρμονία και τις ανθρωπιστικές αξίες ως σύγχρονος συνεχιστής του Αρκαδικού Ιδεώδους.

     

    Ώρα έναρξης εκδηλώσεων στον προαύλειο χώρο του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα: 8.30 μ.μ.

    Είσοδος Ελεύθερη