ελληνική μουσική
    722 online   ·  210.851 μέλη

    Συναυλίες - Νεκταρία Καραντζή

    jorge
    24.08.2009, 21:03

    Ανοίγω ένα θέμα, ώστε να έχουμε μαζεμένες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες της Νεκταρίας μας, του μέλους Gate.

    Για όσους δεν την ξέρετε, έχει βοηθήσει πολύ το MusicHeaven τα προηγούμενα χρόνια, ενώ αξίζει να διαβάσετε τις 2 στήλες της στο e-Περιοδικό.

     


    Μουσικό Δρώμενο για την ιστορία της Νέας Αρτάκης
    με τη Νεκταρία Καραντζή 
    12 Σεπτεμβρίου 2009
    ώρα: 19:30
    Λιμάνι Νέας Αρτάκης


    Το Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009, ώρα 19:30, μια ιδιαίτερη εκδήλωση θα λάβει χώρα στο λιμάνι της Νέας Αρτάκης, στην κεντρική Εύβοια. Εκεί ακριβώς που βρίσκεται το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου, όπου κάποτε αποβιβάστηκαν οι Αρτακιανοί πρόσφυγες Κυζίκου για να δημιουργήσουν τη γραφική σημερινή πολιτεία της Νέας Αρτάκης, θα παρουσιαστεί  ένα μουσικό δρώμενο, διοργάνωσης του Συλλόγου Γυναικών Ν. Αρτάκης «Η ΚΥΖΙΚΟΣ» και υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, με θέμα ακριβώς αυτήν την ιστορική προσφυγική εγκατάσταση, με τίτλο: «Μια Πολιτεία ένας αιώνας». Στο μουσικό δρώμενο της Νέας Αρτάκης, η γλυκύτατη φωνή της Νεκταρίας Καραντζή θα είναι ο βασικός συνδετικός κρίκος που θα μεταφέρει το κοινό από εποχή σε εποχή. Με τη σκηνοθετική υπογραφή επίσης και την αφήγηση του Μάνου Χατζηγεωργίου, το χορευτικό πρόγραμμα υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Ελευθερίου και την σύμπραξη των συνεργατών του: Μαρίας Σταματούκου και Δημητρίου Καρβέλα και τη γενική επιμέλεια της Φεβρωνίας Διακουμή θα ζωντανέψει με μουσική, χορό, λόγο αλλά και ζωντανές αναπαραστάσεις –έκπληξη στον φυσικό χώρο του λιμανιού, ολόκληρη η ιστορία των Αρτακιανών. Συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα: «Σύλλογος Γυναικών Ν. Αρτάκης Η ΚΥΖΙΚΟΣ» και «Πολιτιστικός Σύλλογος Ερέτριας Κ. Κανάρης».
    Η Νεκταρία Καραντζή, γνωστή κυρίως μέσα από τη συνεργασία της με τον κορυφαίο παραδοσιακό ερμηνευτή Χρόνη Αηδονίδη, ο οποίος προσβλέπει δικαίως σε εκείνην για την παράδοση της ιερής του σκυτάλης, αλλά και από τις ξεχωριστές και κατανυκτικές ερμηνείες της σε βυζαντινά εκκλησιαστικά κείμενα, αποτελεί μια σπάνια περίπτωση ερμηνεύτριας της νέας γενιάς. Είναι διπλωματούχος, με διάκριση, της βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής και ψάλτρια από τα 9 της χρόνια. Είναι δικηγόρος, με μεταπτυχιακά στο Ποινικό Δίκαιο και υποψήφια διδάκτωρ σήμερα στον Τομέα Ποινικού Δικαίου του Παν/μίου Αθηνών, ενώ ειδικεύεται στα θέματα ποινικής προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας. Δισκογραφικά, έκανε το ντεμπούτο της στα 14 χρόνια της συμμετέχοντας, με βυζαντινούς ύμνους, σε σειρά εκδόσεων του Μοναστηρίου της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο Μήλεσι Ωρωπού, όπου περιείχαν αποσπάσματα λόγου με τη φωνή του  μακαριστού Γέροντα Πορφυρίου, ενώ από το 2004, ξεκινά την συνεργασία της με τον δάσκαλό της Χρόνη Αηδονίδη, μέσω της έκδοσης του διπλού cd «Όταν οι δρόμοι συναντιούνται» με παραδοσιακά τραγούδια και βυζαντινούς ύμνους και του cd «Επικράνθη» (έκδ. Αποστολικής Διακονίας, 2006) με βυζαντινούς ύμνους της Μ. Εβδομάδας που ερμήνευσε στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά επτά εκπομπών της ΕΤ1 με τον Χρόνη Αηδονίδη, η οποία προβάλλεται σχεδόν κάθε Μεγάλη Εβδομάδα από το 2005. Πρώτη της εμφάνιση σε συναυλιακό κοινό, με παραδοσιακά τραγούδια, ήταν το 2004 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε εκδήλωση αφιερωμένη στα 50 χρόνια προσφοράς του Χρόνη Αηδονίδη στη μουσική μας παράδοση. Από τότε λαμβάνει μέρος σε επιλεγμένες συναυλίες και μουσικές παραστάσεις παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής, κυρίως πλάι στον δάσκαλό της, συνεχίζοντας επάξια το έργο του.

     

     

     

     


    22ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΥΡΩΝΑ
    ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

    ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΙΩΝΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ
    13 Σεπτεμβρίου 2009
    ώρα: 20:00




    Ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο και στον τόπο που έθρεψε την Ελλάδα με πολιτισμό, πρόοδο και άσβεστες μνήμες...

    Το Ινστιτούτο Τέχνης & Πολιτισμού Melody Spirit οργανώνει και δημιουργεί μια μοναδική πρωτότυπη μουσική συνάντηση καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων για να ταξιδέψουμε όλοι μαζί στην αιώνια μουσική παράδοση της Γης της Μικρασίας.

    Η πολυδιάστατη αυτή μουσική παράσταση φιλοδοξεί να παρουσιάσει με πρωτότυπο και αυθεντικό τρόπο στοιχεία της Γης της Ιωνίας, της Μικρασιατικής Γης και του Ελληνισμού, από την αρχαιότητα έως σήμερα.

    Η παράσταση θα σταθεί σε μουσικές μνήμες από την αρχαιότητα, το Βυζάντιο, την ακριτική δημοτική και Αιγαιοπελαγίτικη παράδοση. Θα παρουσιαστούν μνήμες της Ανατολής αλλά και σημαντικοί σταθμοί από το ρεμπέτικο της προσφυγιάς και του πόνου.

    Σύνθεση - Ενορχήστρωση: Γιώργος Βούκανος
    Κείμενα - Στίχοι: Μαίρη Βούκανου
    Σκηνοθεσία - Σενάριο: Γιάννης Βόγλης
    Video: Άλκης Ζερβός
    Διεύθυνση Μουσικών Συνόλων: Ελευθέριος Καλκάνης

    Αφήγηση: Γιάννης Βόγλης
    Σολίστ Απολλώνιας Λύρας: Μιχάλης Καραβασίλης
    Συμμετέχουν: Κώστας Μακεδόνας, Μαριώ, Χρόνης Αηδονίδης, Νίνα
    Λοτσάρη, Νεκταρία Καραντζή, Άντα Αθανασοπούλου, Ανδρέας
    Σμυρνάκης, Ανδρέας Ιωακείμ, Γιώργος Βούκανος, Χρίστος Τσιαμούλης
    και MelodyChamberOrchestra υπό την διεύθυνση του Ελευθέριου
    Καλκάνη, Μελώδιον, Παραδοσιακό Συγκρότημα με τον Χρίστο Τσιαμούλη
    Μέλος Ανατολικόν, Βυζαντινός Χορός υπό την διεύθυνση του Αναστάσιου
    Βασιλόπουλου, MelodyVoices, φωνητικό σύνολο με την διδασκαλία της
    Χριστίνας Βαρσάμης Κούκνης