ελληνική μουσική
    482 online   ·  210.823 μέλη

    Σε τι είδος μουσικής να κάνω μαθήματα?

    mi3s
    25.08.2009, 15:29

    Καλήσπέρα.Πέρασα φοιτητής στην Θεσσαλονίκη και θέλω να ξεκινήσω μαθήματα είτε πλήκτρων είτε πιάνου.Έχω κάποιες γνώσεις,αλλά πρέπει να προχωρήσω.Δεν θα ήθελα πάντως να ασχοληθώ με την κλασική.Θα μου άρεσε σίγουρα κάτι σε blues/latin /Jazz. ακόμη και και κάτι σε λαικό ρεπερτόριο ελληνικό(αυτό έκανα μέχρι τώρα)Υπάρχουν τέτοιες σχολές στην Θεσσαλονίκη?Αν υπάρχουν οι τιμές είναι πολύ υψηλές για τα μαθήματα?Και κάτι τελευταιο.Αξίζει να ασχοληθεί κανείς με αυτά τα είδη ή κάποτε θα αποφασίσει ότι κακώς που δεν ξεκίνησε κλασική παρόλο που δεν του άρεσε?

     

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων και σόρυ για τις πολλές ερωτήσεις.

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : mi3s στις 25-08-2009 15:31 ]


    mi3s
    25.08.2009, 17:13

    Τι έγινε ρε παιδιά κανείς δεν γνωρίζει?


    mariam
    25.08.2009, 17:58

    Γεια χαρα,

                Στο πρωτο σκελος της ερωτησης δεν μπορω να σε βοηθησω..δεν εχω ιδεα!

    Το μονο που μπορω αν σου πω, ειναι να μην σε νοιαζει εαν καποτε μπορει να μετανιωσεις για το οτι δεν ξεκινησες κλασσικη και οχι τζαζ ή λατιν..εκεινο που πιστευω θα "πρεπει" να κανεις ειναι να σκεφτεις...τι μου αρεσει να κανω? Ποιο ειδος μουσικης μου αρεσει να παιζω? Εφοσον αποτι καταλαβα σου αρεσει η τζαζ, φανκ κτλ τοτε μη το σκεφτεσαι! κανε αυτο που σου λεει η καρδια σου! Φυσικα και οι κλασσικες σπουδες βοηθανε στην τεχνικη αλλα ισως θα μπορουσες να διαβαζες μονος σου καποιες ασκησεις κλασσικης. ΑΛΛΑ κανε αυτο που σου αρεσει και μη σκεφτεσαι το αν θα μετανιωσεις για κατι μελλοντικα.

    μαριαμ


    marilloumajore
    25.08.2009, 17:58

    Η απαντηση ειναι να κανεις κλασσικο χωρις δευτερη σκεψη. Θα σου δώσει τη τεχνικη που χρειάζεσαι για να παιξεις ΟΤΙ αλλο κατεβασει η κουτρα σου. Πραγματικα δινει πολυ στερεα θεμελια για να ασχοληθεις με οτιδηποτε θελησεις. Μη σου πω οτι στο τελος μπορει να σ'αρεσει τελικα και το κλασσικο.

    Παντως, τόσο απο προσωπικη εμπειρια οσο και απο φιλους-γνωστους μπορω να σου πω με σιγουρια οτι το κλαασικο μονο βοηθεια μπορει να ειναι. Οχι μονο σου δινει τεχνικη, αλλα και αισθητικη καταρτιση, για να μη μιλησω για πεζα θεματα οπως την αξια των σπουδων. Μπορεις καλιστα να κανεις ταυτοχρονα λιγο τζαζ, (αν και θα σου προτεινα να αφησεις ενα - δυο χρονακια πριν το ξεκινησεις). Ξερω κοσμο που αφησε το κλασσικο για το τζαζ και συνειδητοποιησε οτι χωρις το background του κλασσικου δε κανεις και πολλα πολλα, και τωρα πανε για πτυχιο.

    Τελειωνοντας, αν θες να κανεις σοβαρη και συσταρισμενη δουλεια, θες οπωσδηποτε το κλασσικο. (τουλ καποια χρονια αν οχι ολο)


    mi3s
    25.08.2009, 20:00

    Από ότι βλέπω οι απόψεις διίστανται.Κάποια άλλη γνώμη?


    8e8e8
    25.08.2009, 20:56

    συμφωνώ με την marilloumajore

    δεν μπορώ να πω ότι είμαι η κατάλληλη για να σου δώσει συμβουλές αλλά κάνω αρκετά χρόνια κλασσικό πιάνο και επειδή που μου αρέσει πολύ η Jazz θέλω να κάνω μετά το πτυχίο μου μαθήματα Jazz

    εσύ βέβαια μπορείς να κάνεις λιγότερα χρόνια κλασσική αφού λες ότι δεν σ' αρέσει (αν και πιστεύω ότι για να σου αρέσει κάτι πρέπει να το γνωρίσεις καλύτερα) και στη συνέχεια να κάνεις Jazz

    το βασικότερο όμως είναι να σ’ αρέσει αυτό που θα κάνεις και να το κάνεις με όρεξη

    καλή διασκέδαση λοιπόν με οτι και να διαλέξεις  {#emotions_dlg.thumbup}

     


    vaggelissallonika
    26.08.2009, 02:58

    Αν θέλεις να ασχοληθείς κυρίως με την κλασική μουσική μπορείς να κάνεις μια επίσκεψη στο studio φωνητηκής αγωγής θεσσαλονίκης.Εκεί, πέρα από την φωνητηκή που διδάσκει ο μεγάλος δάσκαλος φωνητηκής Σάκης Αραμπατζής γίνονται και μαθήματα πιάνου και ανωτέρων θεωρητικών.πιάνο διδάσκει ο Τάσος Ματζάρης(όλα τα είδη)και θεωρητικά ο Χρήστος Δεληδήμος!Ότ,ι και να διαλέξεις οι τιμές είναι υπερβολικά ικανοποιητικές...πιστεύω να σε βοήθησα λιγάκι..Smile...τα τηλέφωνα είναι2310)837-372 και κιν:6948304621!!!!!!Το studio βρίσκεται στν οδό Αλ.παππαναστασίου 16!


    caterina08
    26.08.2009, 18:15

    Κοιτα η αποψη μου ειναι να κανεις κλασικο πιανο αρχικα. Αφου ξερεις τι παιζει με τις ταξεις και με προυποθεση οτι βγαζεις σπυρακια με την κλασικη σου προτεινω να κανεις μαθηματα κλασικο μεχρι την 1η ανωτερα. Ειναι αληθεια οτι το κλασικο πιανο δε συγκρινεται με τιποτα. Ουτε με τζαζ-μπλουζ, ουτε με λατιν, ουτε φυσικα με αρμονιο. Γι αυτο συνεχισε τις κλασικες σπουδες σου μεχρι να φτασεις σ΄ενα σημειο που να λες οτι παιζεις ικανοποιητικα. Αργοτερα η και παραλληλα αφου κατακτησεις το βασικο επιπεδο κλασικης τεχνικης μπορεις να παρεις και μαθηματα οποιου αλλου ειδος σου αρεσει. Αλλα οπως ειπε και η μαριλλου μπορει στην πορεια να κολλησεις με το κλασικο και να τα συνεχισεις και τα δυο.

    Καλη συνεχεια!


    john1987
    26.08.2009, 21:15

    Εγω πιστευω οτι το κλασικο πιανο θα το λατρεψεις...


    mariam
    26.08.2009, 23:03

    Μετα απο ολα αυτα, νομιζω πως η καλυτερα απαντηση θα ηταν να ακους το ενστικτο σου, σε οποια αποφαση και να πρεπει να παρεις. Αυτο ποτε δεν προκειται να σε προδωσει και κανει παντα το καλυτερο για σενα, οποτε ειτε κλασσικο επιλεξεις ειτε τζαζ, αρκει να στο λεει το ενστικτο σου! Γιατι οπου λαλουν πολλοι κοκοροι, αργει να ξημερωσει, οποτε κι εσυ εαν ακους γνωμες απο'δω , γνωμες απο'κει ισως μπερδευτεις χειροτερα, συνεπως follow your heart.

    μαριαμ

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : mariam στις 26-08-2009 23:06 ]


    mi3s
    26.08.2009, 23:59

    Και τώρα η ερώτηση:Ποια ωδεία να κοιτάξω στο κέντρο της Θεσσαλονίκης?Δεν ξέρω καθόλου.Συγκεκριμένα θα μένω Λ.Στρατου.Θα ήθελα αν μπορώ να μελετάω εκεί γιατί στα synths δεν λέει και τόσο.Επίσης θα ήθελα να μην έχει και πολύ τσιμπημένες τιμές.(στο δημοτικό(και μοναδικό) ωδείο της πόλης μου βγαίνει πάνω απο 20€ το 40λεπτο).Έλεος δηλαδή!

     

    Τώρα το είδα το μήνυμα του φίλου με το studio φωητικής.Θα το κοιτάξω αύριο το πρωί.


    -----------------
    Η γλώσσα της καρδιάς δεν έχει ανάγκη από λέξεις για να εκφραστεί. Είναι γραμμένη στα μάτια.

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : mi3s στις 27-08-2009 00:03 ]


    marilloumajore
    27.08.2009, 09:12

    Πάντως η τιμη που λες δεν ειναι μεγαλη... Δηλαδη 80 ευρω το μηνα οταν εισαι μεχρι τη προκαταρτικη-κατωτερα που τα μαθηματα ειναι 40λεπτα. Ε, δεν ειναι κ ασχημα.....αντε να παισεις κανα 20ευρω?? ποιο κατω χλωμο.

    Δε ξερω ποσο καλυτερο απο αυτο μπορεις να βρεις, κ τελικα τι επιπεδου θα ειναι αυτο.


    -----------------
    Η τέχνη είναι μεγάλη. αλλά η ζωή μικρή /Goethe

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : marilloumajore στις 27-08-2009 10:17 ]


    mi3s
    27.08.2009, 10:06

    Δεν ξέρω ίσως.Εγώ ήμουν σίγουρος  ότι θέλει πολλά λεφτά(μάλλον περισσόερα από αυτά που πληρώνα)αλλά όχι και έτσι.Αυτοδίδακτος μου φαίνεται θα καταλήξω.


    Rackle
    06.09.2009, 14:31

    παίζω αρκετά αν και όχι πολλά χρόνια κλασσική(4 χρόνια). Ξεκίνησα με αρμόνιο 1 χρόνο.

    Γιατί το λέω αυτό; Άλλαξα στυλ από το 2ο χρόνο. Πρίν ένα χρόνο είπα να ασχοληθώ λίγο με την Jazz ή boogie-woogie για να δω πως είναι(δεν έκανα μαθήματα). Τώρα έχω μανία με την Metal.Αυριο δεν έχω ιδέα με τη.

    Ξέρω πως υπάρχει ένα ωδείο που έχει μαθήματα Jazz αλλά δεν γνωρίζω ακόμα το όνομά του ούτε τιμές. Άμα θέλεις μπορώ να μάθω(στείλε μου pm).

    Εγώ θα σου έλεγα να πας κατευθείαν Jazz και άμα τα βρεις δύσκολα να ασχοληθείς με κλασσική ή να το γυρίσεις τελείως ώστε βοηθηθείς.

    Το μόνο που θα σου έλεγα να ΜΜΜΜΜΗΗΗΗΗΝΝΝΝ κάνεις  είναι να ασχοληθείς ΜΟΝΟ με την κλασσική και καθόλου με τ ην Jazz.

    Καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες παρά για κάτι που δεν έκανες.

    Ελπίζω να βοήθησα{#emotions_dlg.biggrin}