ελληνική μουσική
    735 online   ·  210.833 μέλη

    Διεκόπη η συναυλία του Bregovic (+video)

    jorge
    07.09.2009, 18:54

    Η επιστροφή του Γκόραν Μπρέγκοβιτς στα Γιάννινα υπήρξε επεισοδιακή. Κι αυτό γιατί οι διοργανωτές της συναυλίας δεν κατάφεραν να διαφυλάξουν τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη και μαζί τους εκατοντάδες Ηπειρώτες που θέλησαν να απολαύσουν την μουσική του.

    Στο χώρο της συναυλίας, στο υπαίθριο θέατρο της Εταιρίας Ηπειρωτικών Μελετών, εισέβαλλε μία μικρή ομάδα νεαρών, προερχόμενη πιθανότατα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, η οποία πέταξε μπουκάλια και άλλα αντικείμενα στην σκηνή.

    Η συναυλία διακόπηκε και ύστερα από τις έντονες διαμαρτυρίες του κοινού ο Μπρέγκοβιτς επέστρεψε για να συνεχίσει το πρόγραμμα. Όμως και πάλι βρέθηκε αντιμέτωπος με τους νεαρούς που έκαναν ότι είναι δυνατό για να αποδοκιμάσουν και να προκαλέσουν.

    Αυτή την φορά ο δημιουργός του «Καιρού των Τσιγγάνων» αποχώρησε για να μην επιστρέψει όμως ξανά και το κοινό άρχισε να φεύγει απογοητευμένο.

    Οι ευθύνες που φέρουν όσοι διοργάνωσαν την συναυλία είναι τεράστιες. Δεν είναι αρκετό να φέρει κάποιος ένα μεγάλο όνομα, αλλά οφείλει να λάβει όλα τα μέτρα για να προφυλάξει τον καλλιτέχνη και το κοινό. Και κάτι τέτοιο δεν έγινε.

    (πηγη Epiruspost.gr)


    PashalinaMakia
    07.09.2009, 22:17

    Να κάνω μια ερώτηση;Πώς πιστεύεις οτι ήταν απο τον αντιεξουσιαστικό χώρο?Υπήρξε κάποια επίσημη πηγή που αναφέρει κάτι τέτοιο?


    sea_like_eyes
    07.09.2009, 22:36

    παρακαλω να υπαρχει περισσοτερη προσοχη . . . το ΠΗΓΗ EPIRUSPOST.GR φαινεται πεντακαθαρα . . . δεν εχει να κανει με προσωπικη εκτιμηση του Jorge για τα οσα συνεβησαν!Οι ερωτησεις ειναι ακυρες . . .


    PashalinaMakia
    07.09.2009, 22:41

    Μην βαράς βρε Τζορτζ...{#emotions_dlg.tt2}

     

    Δεν το'δααααα

     

    Χορχε , ζητώ ταπεινά συγγνώμη...Smile


    GALOIS
    07.09.2009, 23:38

    Πο πο ευτυχώς που δεν πήγα{#emotions_dlg.oops}


    piterpiano
    08.09.2009, 10:38

    Τι ηλιθιοι.. Οτι και αν αντιπροσωπευουν...


    montechristos-ole
    08.09.2009, 11:07

    Και να η κλασικη νεοελληνικη νοοτροπια...Για ολα φταινε οι αντιεξουσιαστες που επι της ουσιας δεν ειχαν να κερδισουν τιποτα απο μια τετοια συμπεριφορα,ουτε ειχαν να δηλωσουν κατι...Το βαρος παλι πανω τους λοιπον.Εγω θα προτεινα να μη δινουμε σημασια στο τι γραφει η καθε κωλοφυλλαδα και να αρχισουμε να περιοριζουμε τετοιου ειδους ανιδεολογιτους ταραξιες σε ολη τους την εκταση...Οι ταμπελες εχουν τα φορτε τους και για ολα οι ενοχοι ειναι προδεδικασμενοι...Παψτε να ασχολειστε με το που θα ριξουμε το φταιξιμο και ασχολειθειτε με το πως θα το αντιμετωπισουμε...


    beatlus
    08.09.2009, 17:27

    Αισθάνομαι μεγάλη λύπη και λύπηση. Λύπη γιατί όλα αυτά συνέβησαν στην ιδιαίτερη πατρίδα μου και γιατί ο Goran Bregovic -για τον οποίο ο καθένας μπορεί να έχει πολλές ενστάσεις, πλην του ότι με τον τρόπο του έχει συμβάλλει τα μέγιστα στη διάδοση της βαλκανικής μουσικής ευρύτερα- πρωτόδωσε συναυλία επί ελληνικού εδάφους στην Ήπειρο, πριν από πολλά χρόνια. Τώρα διάλεξε τα Γιάννενα για την τελευταία συναυλία της περιοδείας του. Δεν χρειάζεται να το ψάξουμε πολύ για να καταλάβουμε ότι ο ίδιος έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον τόπο αυτό.

    Αισθάνομαι όμως και λύπηση, γιατί χωρίς να με νοιάζει εντελώς το που ανήκουν αυτοί που κατάφεραν να σταματήσουν τη συναυλία, τα παιδιά αυτά -που μάλλον είναι και συμπατριώτες μου- πούλησαν τζάμπα μαγκιά, ακριβώς εκεί που τροχίζεται ο νους, ώστε να μπορεί να αντιδρά ουσιαστικά και με λόγο όταν πρέπει. Σε ένα πεδίο πολιτισμού. Άραγε, που ήταν τα παιδιά αυτά στις διαδηλώσεις κατά του πολέμου στη Γιογκοσλαβία; Αν συμμετείχαν, αδικούν τον εαυτό τους, αν όχι, δεν έχουν ιστορική μνήμη.

    Να θυμήσω, παρόλα αυτά ότι εκτός των άλλων ο Goran Bregovic έχει γράψει μουσική για το ιστορικό, αντιπολεμικό, δράμα Underground...

     


    tsibitos
    08.09.2009, 20:38

    Παράθεση:

    Το μέλος beatlus στις 08-09-2009 στις 17:27 έγραψε...

    Τώρα διάλεξε τα Γιάννενα για την τελευταία συναυλία της περιοδείας του. Δεν χρειάζεται να το ψάξουμε πολύ για να καταλάβουμε ότι ο ίδιος έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον τόπο αυτό.

     

     



    \

    Είδα σε αφίσες ότι την άλλη βδομάδα, δεν θυμάμαι πότε ακριβώς, είναι κάπου στη Γλυφάδα με είσοδο ελεύθερη..


    beatlus
    08.09.2009, 21:14

    Δεν νομίζω πως αλλάζει η ουσία του πράγματος...


    tsibitos
    10.09.2009, 01:34

    Παράθεση:

    Το μέλος beatlus στις 08-09-2009 στις 21:14 έγραψε...

    Δεν νομίζω πως αλλάζει η ουσία του πράγματος...



     

    Δεν αλλάζει την ουσία αλλά θέλω να πω ότι δεν επέλεξε τα Γιάννενα για τελευταίο σταθμό της περιοδειάς του αφού έχει και άλλες. Η τελευταία είναι στον Κορυδαλλό και πριν στη Γλυφάδα. Και μάλιστα Δωρεαν.

     

     

    Επίλογος εν Αθήναις με 2 μεγάλες δωρεάν συναυλίες σε Γλυφάδα και Κορυδαλλό!

    Δύο μεγάλες συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στην Γλυφάδα, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου (στην Γ’ Μαρίνα Γλυφάδας) και στον Κορυδαλλό, την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου (στο Γήπεδο Κορυδαλλού), ολοκληρώνουν τον, από κάθε άποψη, επιτυχημένο κύκλο ζωντανών εμφανίσεων του Goran Bregovic και της μπάντας του, το εφετινό καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα.

    Σε πείσμα των καιρών, ο αγαπητός στο ελληνικό κοινό, συνθέτης από την γειτονική Σερβία, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους πολυάριθμους φίλους του που θα επιθυμούσαν να παρευρεθούν - άνευ αντιτίμου - σε μία (τουλάχιστον) δίωρη γιορτή ζωντανής μουσικής, με αποσπάσματα από την καινούρια του δουλειά, το άλμπουμ “Alkohol”, αλλά και μία πλήρη επιλογή υλικού από τις κλασικές του δισκογραφικές εργασίες (Καιρός των Τσιγγάνων, Arizona Dream, Underground, Reine Mergot κ.ά.).         
    Πράγματι, δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος τρόπος για να ολοκληρωθεί η απόλυτα επιτυχημένη συναυλιακή διαδρομή του Goran Bregovic και της μπάντας του “για Γάμους και Κηδείες” (Wedding And Funeral Band) στην χώρα μας, τούτο το καλοκαίρι, από δύο μεγάλες συναυλίες – ανοιχτές σε όλο τον κόσμο, με δωρεάν είσοδο – σε δύο από τους πολυπληθείς Δήμους της Αττικής και σε χώρους που μπορούν να φιλοξενήσουν ένα μεγάλο αριθμό θεατών.

    Από την άλλη πλευρά, το γεγονός αυτό των δύο ανοιχτών συναυλιών σε Γλυφάδα και Κορυδαλλό, δεν θα μπορούσε να μην συνδεθεί και με την σταθερή σχέση που έχει αναπτυχθεί εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, ανάμεσα στον παγκοσμίου εμβέλειας συνθέτη από το Σεράγεβο και στο ελληνικό κοινό – σχέση που κάθε χρόνο επιβεβαιώνεται με έναν ικανό αριθμό συναυλιών του Goran Bregovic σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και με την πάντα ενθουσιώδη ανταπόκριση που συναντούν οι δισκογραφικές εργασίες τού δημοφιλούς δημιουργού στην χώρα μας.

    Η εφετινή περιοδεία του Goran Bregovic και της Wedding And Funeral Band στην διάρκεια του καλοκαιριού στην Ελλάδα και στα πλαίσια μίας εκτεταμένης παγκόσμιας τουρνέ υπό τον τίτλο “Alkohol Tour 2009”, ήδη κάλυψε μία διαδρομή με 7 εγχώριους σταθμούς, από τα τέλη Ιουλίου έως σήμερα και αναμφίβολα στέφθηκε με επιτυχία, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του πολυάριθμου κοινού που έσπευσε να δώσει το “παρών”, στους χώρους των συναυλιών.
    Με σταθερό γνώμονα την επίσκεψη σε τόπους εντός Ελλάδας, που είτε δεν έχει επισκεφθεί καθόλου στο παρελθόν, είτε έχει αρκετά χρόνια να βρεθεί εκεί, ο Goran Bregovic με τους μουσικούς του και τις μοναδικές τραγουδίστριες από την Βουλγαρία (εξαίρετες εκπροσώπους της βουλγαρικής παράδοσης στο πολυφωνικό τραγούδι), απέδωσαν ζωντανά τη μουσική τους επί σκηνής, στο πλαίσιο τοπικών πολιτιστικών Φεστιβάλ και συνεισέφεραν θετικά στην ευρύτερη πολιτιστική δραστηριοποίηση, αλλά και την αφύπνιση του κοινού που ψάχνει κάτι πέρα από τα συνήθη και τετριμμμένα των καλοκαιρινών περιοδειών. Στο σύνολο των συναυλιών, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, η συμμετοχή ενθουσιώδης, ο Bregovic και οι μουσικοί συνοδοιπόροι του, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και το αποτέλεσμα άφηνε σε όλους τις καλύτερες των εντυπώσεων.  

    Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, έπεται μία ακόμα τελευταία συναυλία εκτός Λεκανοπεδίου, πριν ο Goran Bregovic ολοκληρώσει την περιοδεία του, με τις προαναφερθείσες δωρεάν εμφανίσεις σε Γλυφάδα και Κορυδαλλό.
    Πρόκειται για την συναυλία στα Ιωάννινα, την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο ΕΗΜ. Εκεί τα εισιτήρια ήδη προπωλούνται σε κεντρικά σημεία των Ιωαννίνων, αλλά και στην περιφέρεια της πόλης:
    Άνω Πεδινά - Ζαγόρι,
    Θυμωμένο Πορτραίτο - Καποδιστρίου 20,
    Αλλού γι' αλλού - Γαριβάλδη 29,
    Bar Σκάλα - Περιοχή Σκάλα,
    Flo Cafι - Μόλος,
    Αμάλθεια - Καλάρη 24
    Rock Shop - Βλαχλείδη 7.
    Τιμή εισιτηρίου: 25 euro. Ώρα έναρξης: 09.30 μ.μ.

    Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο του 2009, ο Goran Bregovic έθεσε σε κυκλοφορία με ταυτόχρονη παγκόσμια διάθεση, το πρώτο μέρος από τo προσωπικό διπλό άλμπουμ του με τίτλο “ALKOHOL” και για άλλη μια φορά ξεκίνησε την διαδρομή του στα μεγάλα Φεστιβάλ του Πλανήτη, σε Αμερική, Καναδά και Ευρώπη.
    Την τελευταία δεκαετία, με την συνεχή παρουσία του στα διεθνή φεστιβάλ, κατόρθωσε να βάλει τα Βαλκάνια στον παγκόσμιο “χάρτη” και αυτήν τη φορά για ευχάριστο λόγο: τη μουσική και τα τραγούδια με επίκεντρο τα χάλκινα πνευστά. Οι μουσικές του αποτελούν πλέον τη βάση της “νέας μόδας” στα ευρωπαικά και αμερικάνικα κλάμπ, της μόδας που ονομάζεται “dj Balkan” ή “Balkan beat”. Ο χορός είναι δυνατός και τα χάλκινα “σπιντάρουν” στην σκηνή, αλλά και πάνω στα πικάπ.
    Έτσι και στο νέο του δίσκο, που ηχογραφήθηκε ζωντανά για να αποδώσει αυτήν ακριβώς την ξεχωριστή ένταση και ενέργεια της συναυλίας, ο Goran Bregovic και οι Wedding And Funeral Band δίνουν έναν άλλο τόνο και ρυθμό σε κομμάτια που ξέρουμε από το παρελθόν, αλλά και σε νέα.

    Το σίγουρο είναι ότι με τις δύο μεγάλες δωρεάν συναυλίες σε Γλυφάδα και Κορυδαλλό – καταληκτικές της περιοδείας του και γι’ αυτόν τον λόγο ιδιαίτερα γιορτινές – υπόσχεται δύο βραδιές που θα μείνουν σε όλους αξέχαστες!

    Είστε όλοι προσκεκλημένοι!   

    Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Θέατρο ΕΗΜ – 21.30
    Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου – ΓΛΥΦΑΔΑ – 3η Μαρίνα Γλυφάδας – ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ – 21.00
    Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου – ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ – Γήπεδο Κορυδαλλού – ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ – 21.00   

    Για περισσότερες  πληροφορίες στο 210-3231750 και στο contact@neorevma.gr>

     

    πηγή loveradio.gr