ελληνική μουσική
    776 online   ·  210.833 μέλη

    Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή στο Θέατρο Άλσους Νέας Σμύρνης (22.9)

    SOUL_BROTHER
    17.09.2009, 16:08

    Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή δίνουν μία ιδιαίτερη μουσική παράσταση, το βράδυ της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου (στις 9.00 μμ), στο Θέατρο του Άλσους Νέας Σμύρνης, υπογράφοντας τον επίλογο μίας σειράς συναυλιών που τις έφερε για πρώτη φορά σε άμεση επαφή με ένα μεγάλο κομμάτι του μουσικόφιλου κοινού σε ολόκληρη την Ελλάδα (χωρίς ενίοτε να απουσιάζουν και οι επισκέψεις σε άλλες χώρες, στοιχείο που άλλωστε είναι μέσα στο πρόγραμμά τους για τον χειμώνα που έρχεται).
    Η συγκεκριμένη συναυλία τους, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του καθιερωμένου ετήσιου Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Δήμου Νέας Σμύρνης, που όπως κάθε χρόνο, έτσι κι εφέτος, έχει ανοιχτές τις πύλες του για το κοινό τα βράδια του Σεπτέμβρη, από τις 2 έως και τις 30.9, φέροντας στην ταυτότητά του τοντίτλο: “Ιωνικές Γιορτές 2009”.

    Η εμφάνιση της Ελένης και της Σουζάνας Βουγιουκλή θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου και θα ξεκινήσει στις 9.00 μ.μ..
    Κεντρικός θεματικός πυρήνας της παράστασης, όπως συμβαίνει κατά κανόνα στις συναυλίες των δύο καλλιτέχνιδων, είναι οι διαδρομές στις μουσικές παραδόσεις των λαών της Μεσογείου και των Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, χωρίς όμως αυτό να θέτει αναγκαστικά κάποια γεωγραφικά όρια.
    Η Ελένη και η Σουζάνα, παίζοντας κιθάρα και πιάνο, θα τραγουδήσουν με τον πολύ ξεχωριστό και αναμφίβολα εντυπωσιακό ερμηνευτικό τους τρόπο και θα αποδώσουν ρεμπέτικα και παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια σε διάφορες τοπικές διαλέκτους, αλλά και τραγούδια της παράδοσης άλλων τόπων, σε γλώσσες όπως τα ιταλικά (με έμφαση στα γκρεκάνικα της Κάτω Ιταλίας), ισπανικά, σεφαραδίτικα, αρμένικα, πομάκικα, σέρβικα, ρουμάνικα και άλλα. Στο ρεπερτόριό τους συμπεριλαμβάνουν επίσης Blues και fados.