ελληνική μουσική
    843 online   ·  210.833 μέλη

    Συναυλίες του Μουσικού Καφενείου και του Κεντρικού Ωδείου

    marylin
    13.10.2009, 22:12

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ - ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΩΔΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ & ΤΗΝΟΥ 12, ΚΥΨΕΛΗ) - 19:00 - ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

    O Γιώργος Ψυχογιός έχει αναλάβει χρέη εφόρου στο τμήμα Jazz πιάνου της Σχολής Σύγχρονης μουσικής του Κεντρικού Ωδείου.

    Με αφορμή τη νέα αυτή συνεργασία θα παρουσιάσει το πρόγραμμα και τις ιδέες του και θα ερμηνεύσει έργα του σε μία αυτοσχεδιαστική συναυλία που θα δοθεί στον χώρο του Κεντρικού Ωδείου (Πατησίων & Τήνου 12) το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στις 19:00. 

    Καλούμε όλους τους φίλους του Ωδείου, όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν ως σπουδαστές στη Σχολή Σύγχρονης μουσικής και όλους τους φιλόμουσους που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη συναυλία. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στο Κεντρικό Ωδείο.

    Ακολουθούν λίγα λόγια για τον Γιώργο Ψυχογιό.

    Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Άρχισε την μελέτη του στο ακορντεόν στην ηλικία των 14 ετών στο «Ελληνικό Ωδείο», δίπλα στην κα Τσεκούρα -Καραγιαννίδου, όπου κι αποφοίτησε το 1987 αποσπώντας Πτυχίο με ΄Αριστα Παμψηφεί και Διάκριση. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο με τη Σολίστ Αγαθή Λεμονή και τελείωσε την φοίτησή του δίπλα στον Γεράσιμο Κάκαλη, αποσπώντας δίπλωμα σολίστ πιάνου με ‘Αριστα Παμψηφεί, Α΄ Βραβείο και Εύφημο Μνεία εξαιρετικής ιδιοφυίας.

    Συνέχισε τις σπουδές του στα ανώτερα θεωρητικά της μουσικής με τον συνθέτη και πιανίστα Μάνο Σκαρβέλη. ΄Εχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονης ανάλυσης και σημειογραφίας, διεύθυνσης ορχήστρας και έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια πιάνου και μουσικής δωματίου με διακεκριμένους ξένους πιανίστες (Οxana Yablonskaya, Ellen Traganas , Lev Vlanskeko, Duo Ganev, Vovka Ashkenazy). O Γιώργος παράλληλα με την πιανιστική του καριέρα γύρω από το χώρο της κλασικής μουσικής, εξασκεί με διακρίσεις την τέχνη της Jazz και του Αυτοσχεδιασμού.

    Έχει δημιουργήσει και διευθύνει από το 1998 την Ορχήστρα και Χορωδία των φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Από ο 2004 είναι συνεργάτης του Μίμη Πλέσσα και εμφανίζεται μαζί του σε κορυφαίες διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

    Μπορείτε να ενημερωθείτε για το έργο του στο παρακάτω link
    http://www.kentriko-odeio.gr/psixogios.html



    ΜΑDRAKOUKOS - ΣΑBBATO 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ & ΤΗΝΟΥ 12, ΚΥΨΕΛΗ) - 22:00 - ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

    Ο Theo X. στα πλήκτρα, ο Spyros I. στα κρουστά και ο Nikos B. στη τρομπέτα παρουσιάζουν ένα πειραματικό project με επιρροές από Jazz μέχρι drum ’n’ bass.



    BAΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΟΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ & ΤΗΝΟΥ 12, ΚΥΨΕΛΗ) - 22:30

    Ένα πρόγραμμα που σέβεται τους νέους καλλιτέχνες που έχουν εμφανιστεί στην ελληνική Rock-pop-Jazz σκηνή, αλλά και που τιμά τις αναφορές του και σε παλαιότερα κομμάτια, θα σας απογειώσει μουσικά και θα σας προσφέρει απίστευτες ηλεκτρισμένες στιγμές. Από Rock κομμάτια διασκευασμένα στο acoustic style, Reggae groove εκτελέσεις παλιών κομματιών, μέχρι Jazz ιδέες πάνω σε γνωστά κομμάτια, το ντουέτο αυτό δίνει για μια ακόμη φορά τον καλύτερό του εαυτό.



    ΙΝFANT Noise "BIRTH" - ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΝΤΩΒΡΙΟΥ - ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ & ΤΗΝΟΥ 12, ΚΥΨΕΛΗ) - 22:30 - ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

    Βασισμένοι στα ποιήματα του Άγγλου ποιητή William Blake,αλλά και άλλων ομότεχνών του, πέντε μουσικοί αυτοσχεδιάζουν, δημιουργώντας μια ρομαντική ατμόσφαιρα που τοποθετείται όμως αισθητικά στο σήμερα. Μοναδικό τους αίτημα να αναδείξουν, μέσα από τη μουσική, τη διαχρονικότητα του ποιητικού λόγου.

    τραγούδι: Νατάσα Μαράντου
    πιάνο: Μάριος Κωστάκης
    τσέλo: Σταύρος Παργινός
    φλάουτο: Στεφανία Κατσαρού 
    τύμπανα: Θοδωρής Παπαστάθης ''


    ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΚΑΛΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ & ΤΗΝΟΥ 12, ΚΥΨΕΛΗ) - 22:00 - ΕΙΣΟΔΟΣ 3 EURO

    Βραδια με βραζιλιανικη και Mainstream Jazz μουσικη,που θα μας φερει κοντα με τους ρυθμους της Bossa Nova και την ποιηση Βραζιλιανων ποιητων οπως ο Vinicious DeMoraes.


    STEEL Muse - ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ & ΤΗΝΟΥ 12, ΚΥΨΕΛΗ) - 22:00

    Oι Steel Muse θα ερμηνεύσουν Flamenco σκοπούς. Με τις εντυπωσιακές δεξιοτεχνικές τους ικανότητες, οι δύο κιθαρίστες (Μήτσιος Τάσος και Θωμάς Αθανασέλος) θα μας ταξιδέψουν απ' τις ακτές της Ανδαλουσίας μέχρι τον αριθμό 12 της οδού Τήνου.