ελληνική μουσική
    533 online   ·  210.830 μέλη

    Apurimac - Παράθυρα ανοιχτά (με Θαλασσινό, Κατσιμίχες, Locomondo κα)

    jorge
    31.10.2009, 12:04


    Και οι ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ * ΧΑΡΗΣ και ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ
    GABRIELA TORRES * ΜΑΡΚΟΣ ΚΟΥΜΑΡΗΣ (Locomondo)
    MARTHA MORELEON και ο ΗΛΙΑΣ ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ

    «Παράθυρα ανοιχτά»

    Με «Παράθυρα ανοιχτά» επιστρέφουν οι Apurimac στη δισκογραφία, με καινούρια τραγούδια, με πολλές συμμετοχές από φίλους, με πολύ κέφι και με έναν πολύ ‘χορταστικό’ δίσκο!

    Οι ίδιοι λένε: 
    Ανοίξαμε τα παράθυρα!
    Τ’ ανοίξαμε για να μπει το φως κι ο καθαρός αέρας. Για να ταξιδέψει το βλέμμα μας πάνω στην απέραντη θάλασσα, απ’ τις ακτές της Μεσογείου ως τα νησιά της Καραϊβικής και τα λιμάνια της Νότιας Αμερικής. Τ’ ανοίξαμε για να φύγει ο νους μας και να πάει σε μακρινούς πολιτισμούς, σε ήχους οικείους κι εξωτικούς, σε ρυθμούς ξέφρενους, σε μελωδίες γνώριμες και μακρινές. Τ’ ανοίξαμε για να μπούνε οι φωνές των αγαπημένων μας φίλων, των «Ινδιάνων» από χρόνια Χάρη, Πάνου και Παντελή, του «ράσταμαν» Μάρκου, του πληθωρικού Ηλία, της Αργεντίνας «portenaza» Gabriela, της Mexicanita Martita και της πριγκιπέσας Φαίδρας.
    Τ’ ανοίξαμε για να μπουν οι ήχοι που μας χάρισαν ο Σταύρος, ο Γιώτης, ο Ηρακλής, ο Κίκι, ο Γιώργος, ο Μάνος, ο Αντώνης, ο Γιάννης, ο Luis, ο Νίκος, ο Κώστας, ο Χρήστος, ο Κωστής.
    Τ’ ανοίξαμε για να μπούνε οι στίχοι της Δέσποινας, του Πάνου, του Μάρκου. Κι όταν όλες οι φωνές, οι ρυθμοί, οι μελωδίες και οι λέξεις συναντήθηκαν κι έγιναν μια φωτεινή σφαίρα σαν τον ήλιο, ανοίξαμε ξανά τα παράθυρα για να βγουν έξω και να ξεκινήσει αυτό το καινούριο ταξίδι. Ευχαριστούμε όλους απ’ την καρδιά μας…. 

    Τα «Παράθυρα ανοιχτά» είναι ένας πολύ εξωστρεφής δίσκος, αντάξιος της λατίνας ψυχής των Apurimac! Εκτός από τους ίδιους, τραγουδούν ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Μάρκος Κούμαρης από τους Locomondo (το «Δεν προλαβαίνω», τραγούδι που έγραψε ο ίδιος και σίγουρα εκφράζει πολύ κόσμο!), η Martha Moreleon με την οποία οι Apurimac έχουν ξανασυνεργαστεί και στο παρελθόν και η Αργεντίνα Gabriela Torres με την ιδιαίτερη φωνή. Συμμετοχή- έκπληξη από τον Ηλία Μαμαλάκη! Μαζί με τους Apurimac παίζουν ο Σταύρος Λάντσιας, ο Γιώτης Κιουρτσόγλου, ο Ηρακλής Βαβάτσικας, ο Carlos Buono και πολλοί ακόμη σπουδαίοι μουσικοί.

    Προσέξτε και την αλά-Apurimac διασκευή του γνωστού τραγουδιού των Γ. Ζαμπέτα- Χ. Βασιλειάδη «Ο Αράπης». Καλό ταξίδι! Καλή διασκέδαση!

    Οι Apurimac είναι: Daniel Armando, Τάκης Βαρελάς, Μάκης Παπαγαβριήλ, Βαγγέλης (Καρότος) Κατσαρέλης, Σταύρος Λίνος, Marcos Carrera, Δημήτρης Καραγιάννης.

    http://www.myspace.com/Apurimac








    επισυναπτόμενα: a2.jpg a1.jpg