ελληνική μουσική
    806 online   ·  210.833 μέλη

    Δώρος Δημοσθένους (+guests) στην ΑΥΛΑΙΑ

    jorge
    02.11.2009, 23:24

    “ONE FOR THE ROAD”

    ΔΩΡΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ

    Ένα τελευταίο για το δρόμο…

    5, 12, 19 & 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: “ΑΥΛΑΙΑ”

    Συμμετέχουν φιλικά:
    Δανάη Παναγιωτοπούλου (5/11/2009), Ζωή Παπαδοπούλου, Πέννυ Μπαλτατζή (12/11/2009), Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή (19/11/2009), Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης και Μαρία Παπαγεωργίου (26/11/2009)


    Ο Δώρος Δημοσθένους, μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του στην Αυλαία, επιστρέφει στον ίδιο χώρο και μας προσκαλεί να καλωσορίσουμε παρέα τον φετινό χειμώνα.


    Η παράσταση τιτλοφορείται One for the road... και είναι βασισμένη στον ομότιτλο πρώτο προσωπικό του δίσκο που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την εταιρεία Μικρή Άρκτο.
    Ο Δώρος Δημοσθένους διαγράφει με τα τραγούδια που ερμηνεύει μια πορεία που μοιάζει με νυχτερινή περιπλάνηση σε αστικά μπαρ. Η φωνή του, μια σπάνια φωνή, με αξιοζήλευτη πορεία που περιλαμβάνει συνεργασίες με κορυφαίους δημιουργούς, μας ταξιδεύει στον κόσμο της νύχτας όπου το ποτό συνοδεύει τις σκέψεις και τα συναισθήματα, τα μπερδεύει και τα ξαναδημιουργεί. Το τελευταίο ποτό -που δεν είναι ποτέ τελευταίο- αφήνει τις μουσικές και τα τραγούδια να ξεδιπλώσουν τις δικές τους ιστορίες.


    Σε αυτή την περιπλάνηση που πριμοδοτεί τα συναισθήματα και ξαναδίνει στη μουσική μια υπαρξιακή διάσταση, ακούγονται κομμάτια όπως το Broken Bicycles του Tom Waits, Alabama Song του Kurt Weil, Everybody Knows του Κοέν, Πόσο Λυπάμαι του Γιαννίδη,  Νύχτα Καταστροφής του Κηλαηδόνη,  Μην την πιστεύεις την Αγάπη του Δημήτρη Λάγιου, το Κοπερτί της Λένας Πλάτωνος, και βέβαια τραγούδια απ’ τον καινούργιο δίσκο του Δώρου Δημοσθένους όπως το Saved του Νίκου Κυπουργού, Το πλυντήριο του Νεοκλή Νεοφυτίδη και το Θα Φύγω του Θέμη Καραμουρατίδη.


    Μαζί με το Δώρο Δημοσθένους εμφανίζονται εφτά εξαιρετικοί και…ευπροσάρμοστοι μουσικοί (Νεοκλής Νεοφυτίδης, Βασίλης Τζαβάρας, Μάκης Αναστασόπουλος, Δημήτρης Τσεκούρας, Αντωνία Τσολάκη, Βασίλης Κούκουτσας και Γιάννης Καραγιαννάκης)


    ΑΥΛΑΙΑ: Αγίου Όρους 15 & Κωνσταντινουπόλεως 115 – Βοτανικός
    Ώρα έναρξης: 22:30
    Πληροφορίες-κρατήσεις: Τηλ: 210 3474074, www.avlea.gr